ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Έχουν αρχίσει να δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων για το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την καταβολή των μισθών.
Εντωμεταξύ λίγο το υπέρογκο δάνειο που προσβλέπει ο Γεωργόπουλος, λίγο η βόμβα που έσκασε μετά από δημοσίευμα ότι ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει ήδη πουληθεί σε ιδιώτη, δημιουργούν υποψίες και προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο.

Το προσωπικό που απασχολείτε στο δήμο μας σήμερα, είναι περισσότερο από εκείνο που παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή, παρόλο που διαμαρτύρονταν ότι ήταν υπεράριθμο τότε, μάλιστα δεν ανανέωσε αρκετές από τις συμβάσεις που έληξαν με αποτέλεσμα για ένα διάστημα να περιοριστεί ο αριθμός εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Με την μέθοδο του προγράμματος stage, προσελήφθησαν αρκετοί «προσωρινοί» εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζόμενων στον δήμο σήμερα να ξεπερνά τους 800 όπως ο ίδιος ο δήμαρχος είχε αναφέρει στο φυλλάδιο – κρεμάλα.

Η ανησυχία μας αφορά την αδιαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, καθώς και στην δυσκολία πρόσβασης ώστε να ελεχθούν οι όποιες κινήσεις της δημοτικής αρχής.
Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα κείμενα μας, υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με τα προβλεπόμενα έσοδα από την χρήση των δημόσιων χώρων από επαγγελματίες, από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, από τις ταμπέλες των καταστημάτων που και για αυτές προβλέπεται μίσθωμα στον δήμο.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακόμη, μάθει τίποτα σχετικά με τα έσοδα, παρά μόνο ακούμε και μαθαίνουμε ότι τα έξοδα είναι πολλά, ότι ο δήμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί κτλ.
Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις εξόδων για τα οποία δεν γίνεται λόγος, καθώς για όλα τελικά φταίνε οι εργαζόμενοι στον δήμο, και οι επιχειρήσεις που απασχολούν τόσους ανθρώπους… δεν έχει βγει κάποιος από την δημοτική αρχή να μας πει με επίσημα στοιχεία, τελικά πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στις δημοτικές επιχειρήσεις?

Περιμένουμε μήνες να μας πει κάποιος από πού αμείβεται ο επικοινωνιολόγος που απασχολείτε στον δήμο μας, ρωτάμε αλλά απάντηση δεν παίρνουμε για την σύμβαση της κόρης του δημάρχου, η οποία αμείβεται 2000 ευρώ καθαρά για 4ωρη σύμβαση, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζει την ιδιότητα και τα καθήκοντα στον δήμο μας.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις συμβούλων οι οποίοι αμείβονται όσο κοστίζουν τρεις εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Γιατί ο Γεωργόπουλος να έχει δύο οδηγούς, όταν μάλιστα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον δήμο.

Δεν μπορεί από την μια να μιλάμε για προβλήματα στις βασικές υποχρεώσεις του δήμου και μάλιστα να τα χρεώνουμε στους εργαζόμενους, όταν υπάρχουν καραμπινάτες «ειδικές» περιπτώσεις.

Προτείνω να βγάλουν στην δημοσιότητα, θα φροντίσουμε να το κάνουμε εμείς, τους μισθούς του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των προέδρων και αντιπροέδρων επιχειρήσεων, και πόσο κοστίζουν μηνιαίως στον δήμο Ηρακλείου.

Πρέπει να πάψει επιτέλους αυτή η καραμέλα, ότι οι εργαζόμενοι κοστίζουν, ότι οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερους εργαζομένους, και γενικά να περνάει προς τα έξω ότι για όλα φταίνε οι άμοιροι εργαζόμενοι που κάνουν τον σταυρό τους κάθε μήνα αν θα πληρωθούν στην ώρα τους.

Η αμέλεια, η ανευθυνότητα, η ίσως εσκεμμένη αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των τελών από τις καφετερίες τους επιχειρηματίες τις διαφημιστικές εταιρίες, είναι το πραγματικό πρόβλημα, και αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την κριτική μας απέναντι στην νυν αλλά και την πρώην δημοτική αρχή.

Αυτή η άνεση να μην εισπράττονται τα δέοντα μισθώματα, δεν φαίνεται καθόλου αθώα όταν ο δήμος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και προσφεύγει στην ανάληψη δανείων.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει.

Αν δεν είναι ικανή η όποια δημοτική αρχή να διεκδικήσει και να φέρει στα ταμεία του δήμου τα χρήματα που οφείλουν οι ιδιώτες και εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους δημοτικούς χώρους, τότε δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης της.
Πάντως μια και ανοίξαμε το θέμα με το κόστος των δημάρχων, αντιδημάρχων και νομικών προσώπων, σύντομα θα σας έχουμε μια καταγραφή του ύψους των χρημάτων που τους αναλογεί.