ΔΗΜΟΣ... ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Είναι εντυπωσιακό ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει από τον Γ. Μαστοράκο και τον Ν. Μπάμπαλο ουσιαστική αντιπολίτευση…

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, εκτός από κάποιους έντονους διαξιφισμούς στο δημοτικό συμβούλιο, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντιλήφθηκαν οι δημότες, δεν είδαμε την ανάγκη να ενημερώσουν τους δημότες για όσα «περίεργα» συμβαίνουν στον δήμο μας τα τελευταία 3 χρόνια.

Αντιθέτως η ΑΚΕΠ μια νεοσύστατη παράταξη, προσπαθεί με δελτία τύπου, ερωτήματα που επιδιώκει να δημοσιοποιηθούν να πάρει απαντήσεις από την δημοτική αρχή και τον Στ. Γεωργόπουλο.

Το θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες, είναι ένα ζήτημα που όταν αναδειχθεί, θα τρέχουν πολλοί και δε θα φτάνουν, και η αίσθηση μου είναι ότι δεν αφορά μόνο σημερινά πρόσωπα της δημοτικής αρχής, αλλά και κάποια άλλα προηγούμενων ετών.

Αυτή η «απαλότητα» με την οποία η «πράσινη» αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το θέμα, μας βάζει σε υποψίες… μήπως έχουν χεσμένη την φωλιά τους, και φοβούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις όταν αρχίσει να πέφτει φως στην υπόθεση?

Το σίγουρο και αυτό που καταγράφουμε είναι ότι μόνο η παράταξη του Π. Βλασσόπουλου η ΑΚΕΠ, ασχολείται φιλότιμα και με υπευθυνότητα με το θέμα, να μην ξεχνάμε ότι τα ποσά από τα μισθώματα των διαφημιστικών πινακίδων είναι τεράστια και απολύτως χρήσιμα για τα ταμεία του δήμου μας.

Θα επιμείνω προτείνοντας για ακόμα μια φορά, ότι η διαχείριση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, θα πρέπει να γίνεται εξ’ ολοκλήρου από τους δήμους, χωρίς να εμπλέκονται διαφημιστικές εταιρίες.

Πρέπει κατά την γνώμη μου οι δήμοι να λειτουργούν χωρίς μεσάζοντες, και να αξιοποιούν στο έπακρο την περιουσία τους, αντί να την ενοικιάζουν και να την διαθέτουν σε ιδιώτες που τα κέρδη τους είναι τρομακτικά δυσανάλογα από εκείνα που θα εισπράξει τελικά ο δήμος από την ενοικίαση.

Επιμένω ότι εφόσον υπάρχει προσεκτική διαχείριση και εφόσον ο δήμος εισπράττει τα μισθώματα για χρήση δημοτικών χώρων από ιδιώτες, αυτό θα είναι αρκετό για να μην έχει ξανά οικονομικά προβλήματα ο δήμος μας, και να μπορεί να διαθέτει χρήματα για δραστηριότητες και παρεμβάσεις προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών.

Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από πεπαλαιωμένα μοντέλα διαχείρισης και διοίκησης, και να αντιληφθούμε ότι ο δήμος σαν οργανισμός έχει τέτοια δυναμική που μπορεί να λειτουργήσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο… αρκεί να δώσουν οι δημότες τον λόγο σε φρέσκιες ιδέες και υπεύθυνα πρόσωπα.