ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Αλήθεια… που είναι ο Κος Μπάμπαλος?, ο Κος Μαστοράκος?

Λέτε να έχει σχέση το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών?
Λέτε να προσπαθούν αμφότεροι να κερδίσουν το χρίσμα ή κάτι καλύτερο που σημαίνει την τοποθέτηση τους σε κάποιον οργανισμό ή κάποια κρατική υπηρεσία?

Ο Κος Μπάμπαλος είχε ξεκαθαρίσει στις αρχές του καλοκαιριού ότι θα διεκδικήσει τον δήμο με την παράταξη που είχε «κατέβει» και το 2006 Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη, τότε όμως δεν διαφαίνονταν ότι θα είχαμε βουλευτικές εκλογές τόσο άμεσα, για ακόμη μια φορά βιάστηκε ο Νίκος Μπάμπαλος να κερδίσει τις εντυπώσεις, κάτι που ίσως του δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Μαστοράκος φαίνεται να είναι πιο ψύχραιμος, αλλά οι φήμες δεν λένε το ίδιο.
Διέπεται από έντονη ανησυχία για το πώς θα επανέλθει, ανατρέποντας το κακό προηγούμενου που έχει συνδεθεί με το όνομα του.

Σε αυτή την κατάσταση ο μόνος ευνοούμενος είναι ο Στ. Γεωργόπουλος, ο οποίος απολαμβάνει την δημαρχιακή του θητεία χωρίς αντιπολίτευση. Παρόλα αυτά δεν είναι ικανός να καταφέρει ηρεμία στην δημοτική ομάδα και τους συνεργάτες του, καθώς ο Κος Ζέρβας είναι ο 5ος Γενικός γραμματέας του δήμου που την Τρίτη έστειλε στο πρωτόκολλο την παραίτηση του. Τα δύσκολα για τον Δήμαρχο θα είναι στα τέλη του χρόνου, με τις θέσεις των αντιδημάρχων. Τότε ίσως να μάθουμε για εντάσεις και απειλές παραιτήσεων που θα έχουν σαν σκοπό την πίεση στον Στ. Γεωργόπουλο, προκειμένου κάποιοι να εξασφαλίσουν το «γερό χαρτζιλίκι» που αμείβεται η θέση του αντιδημάρχου.

Προσωπικά δεν βλέπω κάποια παραίτηση, έτσι και αλλιώς, οι εναπομείναντες δημοτικοί του σύμβουλοι, σκοπεύουν να τον ακολουθήσουν μέχρι το πέρας της θητείας του.
Μπορεί η δημοτική αρχή να μην έχει να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση, αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει αγωγές που θα γίνουν ή έχουν γίνει με πρωτοβουλία απλών πλην ενεργών πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες δε θα αργήσουν να φτάνουν στο δημαρχείο οι πρώτες αγωγές που αφορούν θέματα διαχείρισης και διαφάνειας στην διοίκηση του δήμου.

Είμαι πολύ περίεργος μετά από την ανύπαρκτη και κατά συνέπεια άκαρπη αντιπολίτευση από μεριάς του Ν. Μπάμπαλου αλλά και Γ. Μαστοράκου, πως θα εμφανιστούν προεκλογικά και με τι μούτρα θα ζητάνε την στήριξη των δημοτών για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο καιρός περνά γρήγορα, και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλες τις παρατάξεις και τους επικεφαλής αυτών, ήδη άπαντες από όλες τις παρατάξεις έχουν καθυστερήσει να εμφανιστούν στους δημότες, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο μας τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς και να παρουσιάσουν την άποψη τους και τις θέσεις τους για θέματα που αφορούν τον δήμο μας.