Η ΑΚΕΠ ΡΩΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαφημιστικές πινακίδες, η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός - Ο κ. Δήμαρχος και ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ», που διοικούν τον Δήμο, φαίνεται ν΄ αδυνατούν να...

...απαντήσουν στα ερωτήματα που θέσαμε εδώ και δυο μήνες με την από 22/7/2009 ανακοίνωσή μας για την παράτυπη, περίεργη και αποκρυφθείσα απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης, σύμβαση για εγκατάσταση υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων με την εταιρεία EURONET OUTDOOR A.E.

Αφού λοιπόν θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντήσουν πότε ο κ. Δήμαρχος την υπέγραψε, γιατί την υπέγραψε και με ποια λογική όρισε άλλο χώρο τοποθέτησης των διαφημιστικών πινακίδων απ΄ αυτούς που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεράνουμε ότι σκόπιμα τηρούν «σιγήν ιχθύος»,ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ξεχαστεί η υπόθεση.

Η Α.Κ.Ε.Π., αφού ανέλαβε την ευθύνη να αποκαλύψει το περιεχόμενο της σύμβασης, θεωρεί ότι έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Ηρακλείου να τους ενημερώνει υπεύθυνα για ότι και όταν προκύπτει.

Η διερεύνηση του θέματος φέρνει κάθε τόσο και νέα στοιχεία και τα ερωτήματα αυξάνονται για μια σύμβαση που αποδεικνύεται διάτρητη από παντού.

Στην παράγραφο 13 λοιπόν της σύμβασης αναφέρεται και ο Νόμος 2946/01 σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου υπογράφηκε. Ο νόμος, πέρα απ΄ όλα τ΄ άλλα είναι σαφής και αναφέρει μεταξύ άλλων στο αρ.5 παρ.1: «Για την υπαίθρια διαφήμιση απαιτείται προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας, ύστερα από αίτηση που συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία για τον προσδιορισμό του τέλους ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ που προβλέπεται στο άρθρο…..».

Ρωτάμε λοιπόν την Διοίκηση του Δήμου. Υπήρξε αίτηση από την ενδιαφερόμενη εταιρεία με τα απαραίτητα στοιχεία για τον προσδιορισμό του τέλους; ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, όπως ορίζει ο νόμος;

Κάτω από άγνωστες λοιπόν συνθήκες, όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Δήμαρχος, για τέσσερεις μήνες η εταιρεία σήκωσε διαφημιστικές πινακίδες σε Δημοτικό χώρο. Γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ;

Ο κ. Δήμαρχος υπέγραψε την σύμβαση, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ Δ.Σ. στο οποίο να αναγράφεται τέτοια απόφαση. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.

Κύριοι και κυρίες που έχετε την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου. Έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να μην απαντήσετε, έχετε επίσης το δικαίωμα να κρυφτείτε για άλλη μια φορά. Οι πολίτες θα σας κρίνουν.

Εκείνο που είναι βέβαιο όμως, είναι ότι δεν μπορείτε να κρύβεστε πλέον από τον πολιτικό σας προϊστάμενο, τον Γραμματέα της Περιφέρειας και θα υποχρεωθείτε αναγκαστικά να απαντήσετε στα εύλογα ερωτήματα που εδώ και τρεις μήνες σας υποβάλουμε και αιωρούνται αναπάντητα. Αληθεύει λοιπόν ή όχι ότι για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού (σύμβασης) με την εταιρεία EURONET OUTDOOR Α.Ε. ο κ. Δήμαρχος έχει κληθεί σε έγγραφη απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, λόγω δόλου ή βαρείας αμέλειας;

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π. Ηρακλείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡ.ΔΑΥΪΔ