ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Όχι δεν είναι κάποιος δρόμος σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα της κεντρικής Αφρικής, Νότιας Αμερικής ή Ταϊλάνδης αλλά η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Ηράκλειο Αττικής, λίγο μετά τις 18:00.

Κάθε Τετάρτη, κάθε μήνα, εδώ και χρόνια, πραγματοποιείται λαϊκή αγορά. Καταγγελίες και παράπονα πολιτών κατόρθωσαν στο παρελθόν να παρθεί απόφαση για απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς, αλλά παρόλα αυτά παραμένει ακόμα εδώ. Και εκεί που θα περίμενε κάποιος τη Δημοτική Αρχή να έρχεται, μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς να καθαρίζει το δρόμο, όπως είναι υποχρέωσή της και όπως γίνεται σε κάθε άλλο δήμο, κάθε εβδομάδα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ένα απλό πέρασμα του απορριμματοφόρου για να συλλέξει τα ογκώδη απορρίμματα και αυτό ήταν. Το πλύσιμο του δρόμου και ο διεξοδικός καθαρισμός μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μας.

Κάποια Πέμπτη πρωί επικοινώνησα με τη Διευθύντρια Καθαριότητας του Δήμου για να της επισημάνω, ευγενικότατα, ότι οι εργάτες της καθαριότητας δεν είχαν καθαρίσει καλά και είχαν αφήσει έξω από την πόρτα μας, φρούτα και λαχανικά. Ξέρετε ποια ήταν η απάντησή της; ότι επικοινώνησε με τον επόπτη και της είπε ότι είχε κάνει έλεγχο, εκείνη την ημέρα και κατά την άποψή του, ο δρόμος ήταν καθαρός. Της είπα να πάει η ίδια να δει εάν είναι ή όχι καθαρός γιατί προφανώς έχουμε διαφορετική αίσθηση της καθαριότητας. Να μας πει λοιπόν ο εκάστοτε αρμόδιος για θέματα καθαριότητας ότι είναι ο δρόμος μας και σήμερα είναι καθαρός…!!!!




Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι όσοι σε αυτή τη Δημοτική Αρχή επιθυμούν να λέγονται άνθρωποι, γιατί αυτές οι συνθήκες μόνο ανθρώπινες δεν είναι….να έρθουν τα δικά τους τα παιδιά να περπατήσουν ανάμεσα στα μαρουλόφυλλα, στα φρούτα και σε κάθε άλλο σκουπίδι, το οποίο έχει μείνει στο δρόμο, περιμένοντας εμάς να το μαζέψουμε ή την επόμενη λαϊκή αγορά…!!! Σε λίγο θα ζούμε μαζί με τα ποντίκια….!!! Να έρθουν αυτοί να ζήσουν μέσα στις μυρωδιές των ψαρικών και του σάπιου φρούτου. Έχουμε καταντήσει να μην μπορούμε να ανοίξουμε το παράθυρο του σπιτιού μας, να μην μπορούμε να βγούμε έξω από την πόρτα μας….!!!

Αυτό λοιπόν είναι το 2ο μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Σταύρου Γεωργόπουλου, σε συνέχεια του 1ου μηνύματός του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο Δήμαρχος να αφυπνίσει τη συνείδησή μας και να μας ευαισθητοποιήσει…μιας και, όπως μπορεί να δει κανείς, διαχειρίζεται με σύνεση, σοφία και αποτελεσματικότητα το περιβάλλον της περιοχής μας. Επιπλέον, μας παροτρύνει να σεβόμαστε την περιοχή όπου ζούμε, όπως κάνει αυτός, άλλωστε, κάθε Τετάρτη.

Από το http://minavoskaki.blogspot.com/