Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Δίχασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το αίτημα καταστηματάρχη που δραστηριοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης για κατασκευή σκελετού αλουμινίου για στήριξη τεντών του καταστήματός του. Πάρα την αρνητική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η θέση της Δημοτικής Αρχής, όπως την εξέφρασε ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, ήταν να εγκριθεί το αίτημα, καθώς το Σώμα είχε εγκρίνει παλαιότερα ανάλογο αίτημα καταστηματάρχη.

“Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά”, είπε ο Δήμαρχος. Αρκετοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, όπως ο κ. Κουτρούλης, που ζήτησε να απορριφθεί. Ο κ. Γιώργος Βλαντής τόνισε πως τέτοιες κατασκευές δεν επιτρέπονται. Ο κ. Βασίλης Λυκούρας είπε πως εδώ δεν πρόκειται για τέντες, αλλά για ολοκληρωμένες κατασκευές. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για “παράνομες αποφάσεις”. “Θα ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου. Θα έρθουν όλοι να ζητήσουν τέτοιες κατασκευές”, προειδοποίησε τη Διοίκηση.

Στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας γινόταν λόγος για ανάγκη ομοιομορφίας στην εικόνα της πλατείας όσον αφορά τους στεγασμένους χώρους, με ενιαίο τύπο στεγάστρων, όπως αυτός που έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την ΕΠΑΕ της Πολεοδομίας και έχει ήδη υλοποιηθεί. Ο Δήμαρχος τόνισε από την πλευρά του ότι η ΕΠΑΕ οφείλει να ορίσει τις προϋποθέσεις για τις τέντες και τις πέργκολες στα μαγαζιά, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Τελικά, το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.


Από την ψηφοφορία απείχε ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, καθώς, όπως είπε, θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να διαμορφώσει τους όρους κατασκευής και όχι ο ιδιώτης.


Από το www.xtypos.gr