ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΟ 2009 - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009!

Από 800 εργαζομένους που παρέλαβε ο Κος Γεωργόπουλος από τον Κο Μαστοράκο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος ο Γεωργόπουλος στο περίφημο φυλλάδιο – κρεμάλα, αυτή την στιγμή στον δήμο Ηρακλείου απασχολούνται 300 εργαζόμενοι!

Σύμφωνα με καταγραφή που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, από τους 300 υπαλλήλους του δήμου, οι 171 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι με διάφορες συμβάσεις.

Η μείωση είναι χαρακτηριστική και προφανώς τα χρήματα που αφορούσαν την μισθοδοσία των εργαζομένων είναι τρεις φορές χαμηλότερη από αυτή που είχε παραλάβει ο Κος Δήμαρχος.

Γνωρίζοντας την συγκεκριμένη καταγραφή εκπλαγήκαμε όταν ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί για τον Δεκέμβριο του 2009, αλλά και για τα αναδρομικά του ίδιου έτους.

Οι βασικές υποχρεώσεις της οποιαδήποτε επιχείρησης είναι η κάλυψη των εξόδων που αφορούν τις πάγιες ανάγκες για την λειτουργία τους, και αυτές είναι, η μισθοδοσία του προσωπικού, οι λογαριασμοί τηλεφώνων, ρεύματος κ.α., οι υποχρεώσεις απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

Όταν δεν μπορεί μια επιχείρηση και στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος μας να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις, δεν μπορώ να καταλάβω για πιο νοικοκύρεμα μιλούσε ο Κος Γεωργόπουλος στα οικονομικά του δήμου.

Αν είναι Κε Γεωργόπουλε να μην πληρώνεται το προσωπικό, τους προμηθευτές, το ΙΚΑ, την εφορία, την ΕΥΔΑΠ, την ΔΕΗ κτλ. τότε φυσικά και θα έχετε πλεόνασμα γιατί δεν έχετε κανένα απολύτως έξοδο.

Να θυμίσω ότι στον δήμο, επικρατεί μπάχαλο στο οικονομικό τμήμα, καθώς ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Κ. Μήνας, έχει πάψει να ασχολείται με το πόστο του μετά το σχετικά πρόσφατο άδειασμα του Γεωργόπουλου για την χρήση του κλειστού γυμναστηρίου του δήμου από την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ.

Πάντως πως γίνεται να μειώνονται οι δαπάνες στα 2/3!, αλλά παρόλα αυτά να μην μπορεί η διοίκηση του δήμου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, όταν μάλιστα ο προϋπολογισμός του 2009 ήταν το ποσό μαμούθ 110εκ. ευρώ, μόνο ο Γεωργόπουλος θα μπορούσε να μας το εξηγήσει.