ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

Παρόλο που απεστάλησαν 6.000 ονομαστικές προσκλήσεις, παρ’ όλες τις γνωριμίες των 33ων υπογραφόντων «Πρωτοβουλίας Μελών & Φίλων ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής», περίπου 100-150 ενδιαφέρθηκαν στην «ανοικτή» εκδήλωση της κίνησης.

Άραγε να έμειναν ικανοποιημένοι οι Μεσσίες του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο?

Άραγε πήραν κάποιο μήνυμα, αφενός για από την αντίδραση του κόσμου, αφετέρου από την πολύ μικρότερη δυναμική, από αυτή που φαντάζονταν για τους εαυτούς τους?

Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα των 33ων στην πρόσκληση, υπήρχε περίπτωση να είχε περισσότερο κόσμο η σύναξη?
Νομίζω πως ΝΑΙ.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με την κίνηση «Πρωτοβουλίας Μελών & Φίλων ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής».

Συνέλεξα αρκετά στοιχεία σχετικά με την «Πρωτοβουλία» για τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, δεν κατάφερα όμως να ανιχνεύσω ή να μάθω για πιο λόγο ΞΑΦΝΙΚΑ, ΠΑΣΟΚΟΙ απόντες για ολόκληρες 4ετιες, εμφανίζονται ως μια δυναμική παρέμβαση για τον δήμο μας.

Καταρχήν αυτή η παρέμβαση σχεδιάζεται από καιρό, δεν είναι κάτι που έπεσε ξαφνικά στα τοπικά πολιτικά πράγματα του δήμου μας. Η πληροφορία πως πίσω από αυτή την παρέμβαση κρύβεται ο Κ. Κουτρούλης δεν είναι φήμη, άσχετα αν δεν υπογράφει την πρόσκληση, στην πρόσκληση όμως υπάρχει το όνομα της Μ. Λυτζεράκου, πολύ στενής φίλης του Κ. Κουτρούλη. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Κ. Κουτρούλης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, για το πώς θα κινηθεί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά θέλει να επιλέξει μια «σίγουρη» περίπτωση στην οποία θα είναι επικεφαλής, ταυτίζεται με την εμφάνιση της πρωτοβουλίας – κίνησης.

Είχε κυκλοφορήσει ότι ο Κ. Κουτρούλης συζητούσε με τον Γ. Βλαντή να κατέβουν μαζί στις δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, πριν από μερικές μέρες κάποιοι είδαν και είπαν, ότι συναντήθηκαν στο γραφείο του Σπυρόπουλου παρουσία του ιδίου, ο Κ. Κουτρούλης, ο Γ. Βλαντής και ο Γ. Μαστοράκος!

Φυσικά όλοι τους το διαψεύδουν αλλά τα μάτια εκείνου που τους είδε, αποκλείεται να είδε λάθος και τους τέσσερις, να πεις ότι ήταν οι τρεις από αυτούς αλλά ο 4ος ήταν άλλος να το καταλάβω, αλλά ότι κανείς από αυτούς δεν μπήκαν την ίδια ώρα στο γραφείο του Σπυρόπουλου δεν στέκει… εκτός και αν ο αυτόπτης μάρτυρας έβλεπε όραμα.

Με λίγα λόγια, τον Κουτρούλη τον ξέρουμε, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το έχει βάλει στόχο να γίνει κάποια στιγμή δήμαρχος στο Ηράκλειο. Το Μαστοράκο τον ξέρουμε και αυτόν δεν θα είχε πρόβλημα να αποσύρει οποιαδήποτε βλέψη στον δήμο αρκεί να του προτείνουν μια πολύ καλή κυβερνητική θέση, ενδεχομένως όμως αρκετοί να μην γνωρίζουν κάποιους από τους υπόλοιπους που συμμετέχουν ονομαστικά στην παρέμβαση – κίνηση.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κρατικοδίαιτοι ΠΑΣΟΚΟΙ, και μάλιστα μετά την εκλογή του Παπανδρέου ως πρόεδρος του κόμματος, έχουν ισχυρές προσβάσεις στα όργανα του κόμματος καθώς και στον ίδιο τον Παπανδρέου. Πρόκειται ας μου επιτραπεί η λέξη «κλίκα» Ηρακλειωτών ΠΑΣΟΚων στην οποία ανήκει και ο Χατζόπουλος, ο οποίος όμως δεν υπέγραψε την πρόσκληση, και ο οποίος είναι δίπλα στον Παπανδρέου.

Πρόσφατα μάλιστα αυτή η παρέα, φρόντισε να οριστεί στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ο Αν. Μακρόπουλος του οποίου το όνομα υπάρχει ανάμεσα στα ονόματα των 33ων.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το που είναι διορισμένος ποιος από τους 33 θα σας έχουμε σε επόμενη αναφορά μας στο θέμα.

Αυτή η κλειστή ομάδα που ήθελε να κάνει, κατά τα άλλα, «ανοικτή» συνάντηση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, έχει τεράστιες άκρες στην παρούσα κυβέρνηση, και ενδεχομένως να θέλει με την ευκαιρία να κατακτήσει και το Ηράκλειο.

Επίσης σκέφτηκα μήπως θέλει να δημιουργήσει μια νέα παράταξη πιστεύοντας ότι θα πάρει το χρίσμα ο επικεφαλής, δηλαδή ο Κ. Κουτρούλης, μια και έχουν άμεση πρόσβαση στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου.

Στον Γ. Μαστοράκο θα βρουν μια καλή κυβερνητική θέση που να τον ικανοποιεί (εδώ βρήκαν στον Μακρόπουλο), ο Μαστοράκος θα ανακοινώσει την διάλυση της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» και θα εμφανιστεί ως πιστός ΠΑΣΟΚος ο οποίος, βάζει νερό στο κρασί του για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Με αυτό τον τρόπο μένουν μετέωρα πρωτοκλασάτα στελέχη της δημοκρατικής συνεργασίας, τα οποία δημιούργησαν και δημιουργούν φθορά όπου εμφανίζονται πλέον, και τελικά θα έχουμε μια νέα παράταξη ενδεχομένως με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει διαφορετικό όνομα από «Δημοκρατική Συνεργασία», όνομα που ο κόσμος έχει ταυτίσει με πρόσωπα και πολιτική που δε θέλει να ξανακούσει.

Το παραπάνω σενάριο καταλήγει, ότι σκοπός της «Πρωτοβουλίας…» είναι να διοικήσει η «κλίκα» το Ηράκλειο, με τις ευλογίες και τις γνωριμίες των κεντρικών του ΠΑΣΟΚ.
Το θέμα όμως είναι ότι προφανώς λόγο της απουσίας τους από τα κοινά του Ηρακλείου, λόγω του ότι προτιμούσαν να κινούνται σε πιο κλειστούς κύκλους τα περισσότερα από τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας…» είναι άγνωστα πρόσωπα σε πολύ κόσμο, και όσοι τους γνωρίζουν αναρωτιούνται πονηρεμένοι για αυτό το ξαφνικό μπάσιμο.

Όσο εκκρεμεί ο «Καλλικράτης» δεν μπορούν να πιέσουν για χρίσμα, γιατί ακόμα και οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει και αν θα γίνει, όταν θα έρθει η ώρα να το μάθουν και τελικά δεν θα υπάρχει συνένωση με κάποιον όμορο δήμο, θα είναι πολύ αργά να ενεργοποιήσουν τον ήδη σκουριασμένο μηχανισμό των ΠΑΣΟΚων στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα την δεδομένη αποτυχία, ανάλογη με εκείνη, της εξαιρετικά μικρής προσέλευσης στην πρόσκληση, από τα μέλη & φίλους του ΠΑΣΟΚ .




Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας έχουμε τις επόμενες μέρες.