ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ενημερωθήκαμε από το σωματείο εργαζομένων του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM, ότι δε τους έχει καταβληθεί ο μισθός του Δεκεμβρίου και τα αναδρομικά του 2009, ενώ ενημερώθηκαν από την διοίκηση της επιχείρησης ότι ο μισθός του Ιανουάριο θα καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων που έχουν να κάνουν με την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2010.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM, έδωσαν χρόνο στον νέο πρόεδρο της επιχείρησης Μ. Μάντακα, ο οποίος ανέλαβε την επιχείρηση αρχές της χρονιάς, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν άλλη διορία, απαιτώντας να τους καταβληθούν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου τα οφειλόμενα.

Το σωματείο εργαζομένων ξεκαθάρισε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους θα απευθυνθούν στην επιθεώρηση εργασίας (παράρτημα Ν. Ιωνίας), θα προβούν σε στάσεις εργασίας, θα δημοσιοποιήσουν τα αιτήματα τους και το πρόβλημα τους, ενημερώνοντας τους δημότες με κινητοποιήσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, και εφόσον παρόλα αυτά δεν συμμορφωθεί η διοίκηση στο 100% των υποχρεώσεων της, σε συνεργασία με τα κλαδικά σωματεία θα καλέσουν το ΣΕΠΕ.

Ο λόγος που το σωματείο εργαζομένων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού αποφάσισε να τηρήσει τόσο σκληρή στάση, ήταν η δικαιολογία που επικαλέσθηκε αρχικά η διοίκηση ότι δεν έχουν πληρωθεί για τον Δεκέμβριο του 2009, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου για το 2010!

Αυτό θεωρήθηκε από το σωματείο σαν εμπαιγμός και υποτίμηση της νοημοσύνης των εργαζομένων, αφού η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου δεν εκπίπτει στον προϋπολογισμό του 2010!

Οι «κακές» γλώσσες λένε ότι στα ταμεία του δήμου δεν υπάρχει ούτε σάλιο, σε αντίθεση με τον Στ. Γεωργόπουλο που έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν τις γιορτές του Δεκεμβρίου, ότι στις 15 Οκτωβρίου το ταμείο του δήμου παρουσίαζε πλεόνασμα της τάξης των  2.059.176,44 ευρώ, και φυσικά οι της αντιπολίτευσης το έχαψαν.

Εφόσον λοιπόν υπήρχε αυτό το πλεόνασμα γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί για το 2009?

Καλό κουράγιο στους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας, για την οποία είχαμε μείνει ήσυχοι ότι τα πράγματα έχουν στρώσει.