ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ 2 ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ

Γεγονός είναι οι παραιτήσεις των αντιδημάρχων Ηρακλείου Κ. Μήνα και Ν. Μαξούτη, όχι μόνο από αντιδήμαρχοι, αλλά και από δημοτικοί σύμβουλοι. Και τα δύο στελέχη της δημοτικής αρχής κατέθεσαν σήμερα τις παραιτήσεις του στο πρωτόκολλο του Δήμου. Χαρακτηριστικό είναι πως μάλλον κατατέθηκαν μαζί, καθώς έχουν...

...συνεχόμενους αριθμούς πρωτοκόλλου.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο Κ. Μήνας τονίζει ότι «κατόπιν μακράς εσωτερικής διεργασίας και βαθιάς αυτοκριτικής θα ήθελα να δηλώσω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Η διάσταση απόψεων σε θέματα που άπτονται βασικών αρχών πολιτικής και συνειδησιακής πρακτικής, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον επικεφαλής της παράταξης, δημιουργώντας οξύ πρόβλημα στη συνέχεια της συνεργασίας μας.

Η ανωτέρω παραίτηση μου δεν αποτελεί παραίτηση και από τη θέση του ενεργού πολίτη. Με την παρούσα δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να «αφουγκράζομαι» τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των δημοτών του Ηρακλείου».

Στο δικό του κείμενο, ο Ν. Μαξούτης σημειώνει πως «με την επιστολή αυτή, ενεργοποιώ των παραίτησή μου, που κατέθεσα τον Αύγουστο και με συνεννόηση με τον δήμαρχο απέσυρα, προκειμένου να διευκολύνω, δίνοντας μικρή χρονική παράταση.

Η παράταση όμως τελείωσε, οι λόγοι έχουν γίνει απόλυτα οριακοί και δεν χρήζουν αναβολής.
Θέλοντας δε, να είναι απόλυτα συνεπής με την προσωπική μου πορεία και προκειμένου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης παραιτούμαι και από δημοτικός σύμβουλος».

Από το www.zonews.gr