ΑΚΕΠ: ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ

Όπως είναι γνωστό η Α.Κ.Ε.Π. είχε έγκαιρα τοποθετηθεί κατά της πιθανότητας συνένωσης του Δήμου μας, με την από 25/11/2009 ανακοίνωσή μας. Φαίνεται απ΄ όσα επίσημα και ανεπίσημα έχουν λεχθεί και γραφεί, η Πόλη μας να μπορεί να διατηρήσει την Διοικητική της αυτονομία, από τα παρακάτω στοιχεία:

1). Ο Δήμος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια που του επιτρέπει να διαχειριστεί Κοινοτικά Προγράμματα, προνόμιο που μόνο άλλοι 215 διαθέτουν.

2). Με βάση τον αριθμό των μετρητών της Δ.Ε.Η. που βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου μας και τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων στην τοπική Δ.Ο.Υ. ο πληθυσμός ξεπερνά τους 110.000 κατοίκους, υπερδιπλάσιους δηλαδή από την τελευταία απογραφή του 2001 (48.000).

3). Υπάρχει τοπική Δ.Ο.Υ. που συγκεντρώνει τις φορολογικές δηλώσεις αποκλειστικά των κατοίκων της. Που σημαίνει ότι τόσο γεωγραφικά όσο και πληθυσμιακά το Υπουργείο Οικονομικών την θεωρεί ενιαία και αδιαίρετη Πόλη.

4). Είναι οικιστικά ολοκληρωμένη και πυκνοκατοικημένη αφού σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 42 περίπου τετραγωνικά μέτρα.

5). Υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα κυρίως σε καταστήματα εστίασης, αξιόλογη βιοτεχνική δραστηριότητα κυρίως κατά μήκος της Λεωφ. Ηρακλείου και στα σύνορά της με τους όμορους Δήμους και τέλος, φιλοξενεί γραφεία μεγάλων εταιριών ακόμα και κάποιων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.

Σίγουρα το τοπίο είναι ακόμα θολό, όσον αφορά τις συγχωνεύσεις Δήμων της Αττικής. Το πεδίο λοιπόν είναι ελεύθερο σε όσους απεργάζονται λύσεις συνένωσης του Δήμου μας για προσωπικό ή κομματικό τους όφελος, να διαδίδουν αυτό που τους βολεύει.



Επειδή στις Δημοκρατικές κοινωνίες οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές, περιμένουμε απ΄ όσους-ες ισχυρίζονται ότι το συμφέρον της Πόλης είναι να συνενωθεί, να βγουν να το πουν τώρα ευθέως, μαζί με τα επιχειρήματά τους, για να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι πολίτες την άποψή τους και να κρίνουν. Εμείς θα εκτιμήσουμε την έντιμη στάση τους, άσχετα αν είναι αντίθετη με την δική μας.

Πάγια άποψή μας είναι ότι η φωνή των πολιτών πρέπει να φτάνει στ΄ αυτιά των εκάστοτε κυβερνώντων. Γι΄ αυτό θα μεθοδεύσουμε τις ενέργειές μας μαζί με όσους συμφωνούν, ώστε να προειδοποιήσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι-ες να δώσουμε την μάχη για την Διοικητική αυτονομία της Πόλης μας όχι με στείρο τοπικισμό, αλλά προβάλλοντας τα ακλόνητα επιχειρήματά μας.

Είναι η ώρα για τους Δημοτικούς Συνδυασμούς και τις Κινήσεις που δραστηριοποιούνται πολιτικά στο Ηράκλειο να πάρουν θέση εδώ και τώρα.

ΘΕΛΟΥΝ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ Η ΟΧΙ;

Είναι η ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει θέση κατά της πιθανότητας συνένωσης του Δήμου μας, όπως
πολύ ορθά έπραξε το αντίστοιχο της γειτονικής Λυκόβρυσης. Γιατί όσο πιο δυνατή είναι η φωνή των εκπροσώπων της Πόλης μας, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.

Για μας ΤΩΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Όσοι σιωπούν, περιμένοντας το χωροταξικό μέρος του νομοσχεδίου για να κάνουν πολιτική εκ του ασφαλούς, τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.
Εμείς θα δώσουμε την μάχη μας και θα είμαστε εδώ ότι και αν συμβεί, μαζί με τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου.