ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στον δήμο Ηρακλείου.

Το ταμείο του δήμου δεν έχει ούτε σάλιο, και υπάρχει περίπτωση πέρα από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, κυρίως των δημοτικών επιχειρήσεων, να υπάρξει αδυναμία πληρωμών του πασχαλινού δώρου.

Κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν το πρόβλημα με τα οικονομικά σαν γενικό φαινόμενο στους ΟΤΑ, το θέμα είναι ότι ο δήμος μας δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τις βασικές του υποχρεώσεις.

Με την ευκαιρία της «οικονομικής κρίσης» κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια τους, εμφανίζοντας ένα γενικότερο προβληματικό σύστημα, αγνοούν όμως ότι εφόσον διοικούν τα 3 τελευταία χρόνια, και ενώ η προβληματική κατάσταση δεν προέκυψε ξαφνικά, όφειλαν να είχαν πάρει τα μέτρα τους.

Ο Γεωργόπουλος ρίχνει το μπαλάκι στην ΔΕΗ που χρωστάει στον δήμο από τα δημοτικά τέλη, μέχρι πριν από 1 μήνα έφταιγε ο Κ. Μήνας, μεθαύριο κάποιος άλλος θα φταίει, και η δημοτική αρχή θα είναι θύμα των συγκυριών.

Είχαμε αναφερθεί στην ανεπάρκεια διαχείρισης και διοίκησης από την πρώτη στιγμή που αναρτήθηκε το blog, και τότε αρκετοί συνδημότες μας χαρακτήριζαν σαν προβοκάτορες και εγκάθετους, βέβαια εκείνοι οι υποστηρικτές του Γεωργόπουλου, ίσως να μην πληγούν άμεσα από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τα οικονομικά του δήμου μας, εκτός αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για εφοδιάσουν με καύσιμα τα απορριμματοφόρα, κάτι που δε το θεωρώ καθόλου απίθανο.