ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και την πορεία της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) Ηρακλείου Αττικής προς αυτές επικεντρώθηκε η συζήτηση που έγινε μεταξύ του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης κ. Παντελή Βλασσόπουλου και των δημοσιογράφων του τοπικού τύπου στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου (βλέπε και προηγούμενο άρθρο).

Ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε λοιπόν πως ακόμα δεν έχει γίνει καμία επαφή ή συζήτηση με άλλες δημοτικές κινήσεις τόσο εντός του Ηρακλείου όσο και εκτός πόλης αν και φάνηκε πως η πόρτα είναι ανοιχτή. “Έχουμε αρχές και θέσεις πάνω στις οποίες μπορεί να γίνει διάλογος με άλλες κινήσεις” είπε.
Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως θα είναι παρών στις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου.

Πάντως, δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος Δήμαρχος μέσα στην ΑΚΕΠ” συμπλήρωσε ο Γραμματέας της ΑΚΕΠ κ. Ανδρέας Δαυίδ.

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Βλασσόπουλος για το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια πιθανή ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. “Πάνω απ' όλα έχουμε βάλει την πόλη μας. Ο καθένας ξέρει να τιμάει το χώρο του και την κομματική ιδιότητα κάτι που κάναμε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αλλά σήμερα είμαστε όλοι εδώ μαζί” ήταν το μήνυμα του. 

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αν και αναγνώρισε πως υπάρχει γενικότερο ζήτημα στην αυτοδιοίκηση, η θέση του κ. Βλασσόπουλου ήταν πως θα μπορούσε η δημοτική αρχή να είχε μεριμνήσει με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση από την πρώτη στιγμή ούτως ώστε να μην φτάσει ο Δήμος στο σημείο να παίρνει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να πληρώσει μισθούς. Σαν παράδειγμα ανέφερε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού, μια κίνηση που σε συνδυασμό με την περίοδο χάριτος, θα έδινε πολύτιμες ανάσες στο ταμείο του Δήμου.

Τέλος σε ερώτηση του Χ-τύπου για το επίκαιρο ζήτημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ο κ. Βλασσόπουλος απάντησε πως ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να έρθει σε επαφή με όμορους Δήμους. 

Από το www.xtypos.gr