ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μπορεί να υπάρχει ένα μούδιασμα από τις παρατάξεις περιμένοντας αν τελικά θα ισχύσει ο Καλλικράτης και κατά πόσο θα επηρεάσει τον δήμο, υπάρχει όμως μια «υπόγεια» στρατηγική, ώστε κάποιοι που θα διεκδικήσουν τον δήμο να έχουν προβάδισμα, σε περίπτωση που τα πράγματα μείνουν ως έχουν.

Να ξεκινήσουμε από τον πρώην δήμαρχο τον Γ. Μαστοράκο, ο οποίος για όσους δε το γνωρίζουν είναι ένας εξ αυτών της επιτροπής που θα προτείνει το σχέδιο, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά συνολικά.

Δε λέει τίποτα, με αποτέλεσμα να διαρρέουν ότι ίσως να ενωθούμε με την Λυκόβρυση, ίσως και με την Μεταμόρφωση, μπορεί και με την Ν. Ιωνία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για τους «μικρότερους» εννοώ τους ανεξάρτητους, να δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα, βάζοντας τους σε κατάσταση αναμονής, μέχρι τελικά να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί το σχέδιο. Για τους «μικρούς» αυτός ο χαμένος χρόνος είναι πολύτιμος, καθώς δεν έχουν τους μηχανισμούς να ενημερώσουν τους δημότες για την κίνηση τους, τις θέσεις τους κτλ., άρα με κάποιο τρόπο απονευρώνονται προσωρινά…

Σε ότι αφορά τον Ν. Μπάμπαλο, έχει σίγουρα την στήριξη από την τοπική εφημερίδα Χτύπος, η οποία προσπαθεί μάταια να το παίξει όσο μπορεί αντικειμενική.
Κυκλοφόρησε λοιπό από ανθρώπους της εφημερίδας, ότι σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έκαναν, ο Γεωργόπουλος με μικρό ποσοστό περίπου 20% ήταν πρώτος στην επιλογή των ερωτηθέντων για δήμαρχος.

Τι νόημα έχει τώρα αυτό…



Η κίνηση του Ν. Μπάμπαλου δεν θα είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή όπως στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, καθώς θα προστεθεί η παράταξη ΑΚΕΠ του Π. Βλασσόπουλου, η οποία σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλούς πρώην ψηφοφόρους του Ν. Μπάμπαλου.

Ήδη ο Στ. Γεωργόπουλος έχει γίνει μπαμπούλας στον δήμος, οπότε μια είδηση ότι προηγείται θα συσπειρώσει όσους είναι χαλαροί, και θα δώσει προβάδισμα στις «σίγουρες» επιλογές.

Ο Γεωργόπουλος διαδίδει ότι δε τον ενδιαφέρει να κατέβει για υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, κάτι όμως που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ο Στ. Γεωργόπουλος θέλει και παραθέλει να παραμείνει δήμαρχος, ιδίως με τις παρούσες συνθήκες.

Το πιο σατανικό σενάριο είναι αυτό που θέλει τον Γ. Μαστοράκο να βοηθάει τον Στ. Γεωργόπουλο, προκειμένου να κερδίσει ένα καλό ποσοστό ώστε στην 2η Κυριακή να τον έχει αντίπαλο, και τότε η νίκη θα είναι σίγουρη.

Ακόμα πιο σατανικό είναι το σενάριο να είναι συμφωνημένο κάτι τέτοιο, από πριν, δηλαδή ο Γεωργόπουλος να γνωρίζει το σενάριο και να συμμετέχει εν γνώσει του, εξάλλου πολλά ακούστηκαν για το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, που οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Μαστοράκος εσκεμμένα έχασε για να καθαρίσει ο Γεωργόπουλος τα αγκάθια – εργαζόμενους και επιχειρήσεις.  Να αναρωτιόμαστε μήπως όλα ακόμα και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ήταν συμφωνημένα λίγο πριν τον Οκτώβριο του 2006.

Ο Κ. Κουτρούλης δεν ξέρει μάλλον και ο ίδιος τι θα κάνει, δε του κάθισε η περίπτωση των φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, οπότε είναι ένα ερώτημα το τι θα κάνει, γιατί σίγουρα δεν αντέχει να χάσει άλλη μια 4ετία.

Ο Π. Βλασσόπουλος μάλλον περιμένει τι θα γίνει με τον Καλλικράτη, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος με την ΑΚΕΠ, αλλά συγκριτικά με τους υπόλοιπους ενώ είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από τις υπόλοιπες παρατάξεις που όλο και κάτι υπάρχει να τους προσάψεις, όσο καθυστερεί την προεκλογική του εκστρατεία καίει το προβάδισμα που έχει, υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν ξέρει τι εστί ΑΚΕΠ, η απειρία αλλά και η έλλειψη μηχανισμού και συντονισμού, μπορεί να αφήσουν πίσω στην κούρσα για την δημαρχεία τον Βλασσόπουλο…

Αυτά προς το παρόν