ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου ο επικεφαλής της παράταξης “ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”, Νίκος Μπάμπαλος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα χρέη του Δήμου Ηρακλείου προς τρίτους, και πιο συγκεκριμένα προς τους ιδιοκτήτες εκμισθωμένων από το Δήμο γραφείων, καταστημάτων κ.λπ. ακινήτων.

Ειδικότερα, ο Νίκος Μπάμπαλος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει 25.000 ευρώ, περίπου, για μισθώματα για το ακίνητο της οδού Θράκης, που χρησιμοποιείται για αθλητικές δραστηριότητες, 16000 ευρώ για το ακίνητο της οδού Καλαβρύτων, που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες της διεύθυνσης περιβάλλοντος, μισθώματα  πολλών μηνών για το χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ του Παλαιού Ηρακλείου.

Ως χαρακτηριστικό δε παράδειγμα της κακής λειτουργίας του Δήμου και της αναποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει μισθώσει ακίνητο στην περιοχή της Καναπίτσας για φυσιοθεραπευτήριο, ενώ δεν υπάρχει φυσιοθεραπευτής από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, και ο Δήμος επίσης χρωστάει τα μισθώματα πολλών μηνών.  Ο  ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να αποπληρώσει τις οφειλές της. Δυστυχώς από όσα ανέφερε στην απάντησή του μπορεί να διαπιστώσει ο πολίτης, ότι το τοπίο παραμένει αρκετά νεφελώδες ως προς την οικονομική θέση και κατάσταση του Δήμου και τις οφειλές του προς τρίτους.

Μάλιστα, δια στόματος του Αντιδημάρχου Οικονομικών, αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα, άρα δεν γνωρίζουμε και πότε ακριβώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές. Βέβαια μέχρι πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε, ότι επί διοικήσεώς του τα οικονομικά του Δήμου έχουν “θετικό πρόσημο”, τώρα όμως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Με αφορμή, λοιπόν, την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται ο Δήμος και η οποία επιδεινώνεται, χωρίς η Δημοτική Αρχή να μπορεί να δώσει λύσεις και η λήψη δανείων να είναι η “εύκολη λύση”, ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την “οικονομική θέση του Δήμου”. Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα, κυρίως όμως σεβόμενοι τους κόπους και τις θυσίες των πολιτών για τη διάσωση της χώρας από τη δύσκολη θέση στη οποία έχει περιέλθει, ως παράταξη “ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή και απαιτούμε την αλλαγή πορείας στα οικονομικά πράγματα, την άμεση περικοπή των περιττών δαπανών, την μείωση των αναγκαίων και επαναπροσδιορισμό των αναγκών του Δήμου. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δήμος Ηρακλείου, με σωστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του, είναι σε θέση να αντεπεξέλθει πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις του και φυσικά πως υπάρχουν οι δυνατότητες ο Δήμος να μπει σε μια αναπτυξιακή πορεία προς όφελος των κατοίκων του.

Από το www.xtypos.gr