ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...

Μεγάλη εβδομάδα, και ο δήμος μας βράζει…

Σήμερα Πέμπτη 1/4 ο δήμαρχος Ηρακλείου έκανε δώρο στους επί 2 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, το μισό δώρο Πάσχα!!!
Φυσικά δεν είχε πρόθεση να δώσει ούτε το μισό δώρο Πάσχα, αλλά το σωματείο εργαζομένων του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ουσιαστικά προκάλεσε την καταβολή, έστω, του μισού δώρου.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επισκέφτηκαν τον Γ. Γ. του ΣΕΠΕ στο κέντρο της Αθήνας, τον οποίο ενημέρωσαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν (2 μήνες απλήρωτοι, μη καταβολή του δώρου), την ίδια ώρα γίνονταν έλεγχος στο λογιστήριο του ραδιοφωνικού σταθμού από υπαλλήλους της Επιθεώρησης εργασίας Ν. Ιωνίας.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, και ξαφνικά, μάλλον με μαγικό τρόπο, βρέθηκαν τα περίπου 25.000 ευρώ που θα κάλυπταν τις αποδοχές για το δώρο.
Κάποια παρακράτηση λόγω οφειλών κατέληξε να μειώσει το ποσό, ώστε τα διαθέσιμα χρήματα να επαρκούν για το μισό δώρο Πάσχα.

Παράλληλα οι ανακοινώσεις και τα τηλεφωνήματα από τα κλαδικά σωματεία και επαφές με παρατάξεις του δήμου είχαν πάρει φωτιά.

Ο μόνος ατάραχος σε όλη την υπόθεση ήταν ο Δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος, λες και δεν είχε επίγνωση της κατάστασης (μπορεί και να μην είχε).

Αυτό που αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ότι κάθε φορά δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά όταν γίνονται από μεριά τους οι διαδικασίες που ζορίζουν την διοίκηση και τον Δήμαρχο, ξαφνικά τα προβλήματα λύνονται.

Αυτή είναι η είδηση της ημέρας, αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτό, καθώς όπως ενδεχομένως να διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Ν. Μπάμπαλος αναφέρθηκε σε οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ για χώρους που ενοικιάζει ο δήμος Ηρακλείου.

Τι γίνετε ρε παιδιά???

Εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι 2 και 3 μήνες, τα ενοίκια δεν πληρώνονται, δεν γνωρίζουμε αν πληρώνονται οι βασικές υποχρεώσεις όπως νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, αν πληρώνονται οι διάφοροι προμηθευτές. Που διάολο πηγαίνουν τα χρήματα του δήμου?

Εντάξει, υπήρχε μείωση των ΚΑΠ κατά 30%, το υπόλοιπο 70% που διατέθηκε?
Να δεχθούμε ότι η ΔΕΗ δεν έχει αποδώσει τα δημοτικά τέλη…
Να δεχθούμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση…


Ο δήμος δεν έχει άλλες εισπράξεις?
δεν υπάρχουν άλλες πηγές που φέρνουν έσοδα στο ταμείο του δήμου?
Δεν ενοικιάζονται δημοτικοί χώροι?
Δεν υπάρχουν έσοδα από τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας?
Δεν εισπράττονται τα τέλη για τα τραπεζοκαθήσματα?
Δεν έρχονται έσοδα του ταμείου του δήμου από τις επαγγελματικές πινακίδες?

Σίγουρα μου διαφεύγουν πηγές εσόδων που έχει ένας δήμος, αλλά από ότι δείχνουν τα πράγματα στον δικό μας, τα μόνα έσοδα είναι από την ΔΕΗ και τις επιχορηγήσεις του κράτους.

Μειώθηκαν οι εργαζόμενοι στον δήμο σύμφωνα με τον Στ. Γεωργόπουλο, και σύμφωνα με αυτούς που αποχώρησαν, την προηγούμενη χρονιά εγκρίθηκε από την περιφέρεια ο προϋπολογισμός μαμούθ πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σίγουρα δεν απορροφήθηκαν αλλά μάλλον κανείς δεν έχει ιδέα τα ποσά που τελικά εισέπραξε ο δήμος και που αξιοποιήθηκαν αυτά.

Τέλος του 2009 έκανε μια φιέστα ο Στ. Γεωργόπουλος παρουσιάζοντας τον απολογισμό ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία είχε θετικό πρόσημο, μίλησε ο Δήμαρχος για νοικοκύρεμα, μάλιστα υπήρξε και παρουσία ορκωτής λογίστριας η οποία επιβεβαίωνε το νοικοκύρεμα.

Σήμερα μετά από 3 μήνες, και ενώ δεν έχουν πληρωθεί εργαζόμενοι τους 2 από τους 3 μήνες του 2010, ο Στ. Γεωργόπουλος επικαλείται την οικονομική κρίση…
Πότε πρόλαβε ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ η οικονομική κρίση να κάνει αρνητικό το πρόσημο και να αδειάσει το ταμείο του δήμου? Αφού ούτε οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί, αφού χρωστάς της Μιχαλούς σε ενοίκια, αφού….

Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο Δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος τελικά?

Σε ηλίθιους?
Σε λοβοτομημένους?

Αυτός είναι ο σεβασμός απέναντι στον Ηρακλειώτη Στ. Γεωργόπουλε, που εσύ λες ότι σε τίμησε με την ψήφο του?
Που σου έδωσε την χαρά να πετύχεις κάτι χωρίς την βοήθεια από το κόμμα σου?

Όπως θα έχετε διαπιστώσει ο δήμος μας έχει γίνει πανελλαδικά ρεζίλι, η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ η οποία έχει εθνική εμβέλεια αναφέρετε χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του Κου Γεωργόπουλο, καταδεικνύοντας την απαράδεχτη, ανήθικη και ανίκανη στάση του απέναντι σε ανελαστικά θέματα της δικαιοδοσίας του που είναι οι πληρωμές των εργαζομένων.

Κατά τα άλλα το μήνυμα του Δημάρχου για το Πάσχα, είναι γραμμένο μέσα από τον δικό του κόσμο, σε έναν κόσμο που άνθρωποι πλην του ιδίου, εξευτελίζουν και εκμεταλλεύονται τον συνάνθρωπο τους και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…