ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ

Αναρωτιέμαι τι θα επικαλεστεί σαν έργο ο Στ. Γεωργόπουλος προεκλογικά, μια και όπως φαίνεται ο δήμος μας θα παραμείνει μόνος του χωρίς να συνενωθεί με κάποιον από τους όμορους δήμους.
Φυσικά αυτό περιμένει ο Στ. Γεωργόπουλος, ο οποίος θέλει να ξανακατέβει για υποψήφιος δήμαρχος!!!!

Στο όνομα της παράταξης όπως έχει πει θα κάνει αυτή την θυσία, όχι για τον ίδιο αλλά για το φουκαριάρικο το κόμμα του.

Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία που μας προσέφερε ο Στ. Γεωργόπουλος ως δήμαρχος, με έργο κυριολεκτικά ΜΗΔΕΝ, μόνο λόγια για τον εαυτό του τις προθέσεις σου, την τιμιότητα του, και με κορυφαία ατάκα… «Είμαστε ασκητές της τοπικής αυτοδιοίκησης…» αναφερόμενος στο πρόσωπο του και τους συνεργάτες του.

Πριν προλάβει ο Στ. Γεωργόπουλος να αρχίσει τις προεκλογικές φανφαρολογίες του, θα σας πω εγώ τι θα είναι εκείνο που θα επικαλεστεί σαν έργο, έργο που μόνος του δημιούργησε αλλά θα το εμφανίσει σαν επιτυχία για όσους δε το γνωρίζουν.
Θα πει ότι μείωσε το χρέος του δήμου από 20 εκατομμύρια ευρώ σε 16 εκατομμύρια.
Φυσικά το χρέος του δήμου μας πράγματι πρέπει να είναι στα 16 εκατομμύρια, αλλά ποτέ δεν ήταν στα 20 εκατομμύρια όπως διατυμπανίζει με την πρώτη ευκαιρία ο ίδιος ο Γεωργόπουλος.


Τα 20 εκατομμύρια ευρώ ήταν έμπνευση του ιδίου όταν παραποίησε δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας στο οποίο παρουσίαζε τον δήμο Ηρακλείου ως έναν από τους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας. Μάλιστα το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ήταν και αυτό επιλογή του Στ. Γεωργόπουλου, γιατί δεν αναφέρονταν καν ο δήμος μας στο εν λόγω δημοσίευμα που κατέγραφε σαν 10ο πιο χρεωμένο δήμο εκείνον του Βύρωνα με χρέος 5,7 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό το αποκύημα της φαντασίας του Στ. Γεωργόπουλου, θα αποτελέσει το βασικό κορμό της προεκλογικής του εκστρατείας, και αλίμονο στους αδαής που θα πιστέψουν το καλοστημένο ψέμα, την απάτη του δημάρχου.


Τι άλλο να επικαλεστεί ο Κος Δήμαρχος?

Δεν έκανε απολύτως τίποτα, ότι υποσχέθηκε και κυρίως εκείνα που έταξε στους δυσαρεστημένους από αποφάσεις της διοίκησης του Γ. Μαστοράκου αποδείχθηκε ότι ήταν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου στο πρόσωπο του Γεωργόπουλου είναι τέτοια που αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό διψήφιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Το θράσος του είναι τέτοιο που ακόμα και σήμερα, που έχουν απομείνει μόλις 6 μήνες από τις εκλογές, ανακοινώνει ότι θα κάνει βαρυσήμαντα έργα, μέχρι και για την διάνοιξης της Μ. Μερκούρη μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπως ήταν πριν από το 2004, λέει ότι θα κάνει.

Ακόμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε τις παίρνει πίσω, προκειμένου να μελετηθεί το σχέδιο προσεκτικότερα, ρυθμίσεις που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους του Ηρακλείου.

Από την κάτω πλευρά του σταθμού, Στ. Καραγιώργη, με τις ρυθμίσεις που έχουν προταθεί, πέρα του ότι θα δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινότητα των περιοίκων, το πιθανότερο είναι να διευκολύνει περιοχές όπως η Καλογρέζα να έχουν πιο εύκολη και άμεση πρόσβαση στον Σταθμό του Ηλεκτρικού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο πάρκιν περιμετρικά της κεντρικής πλατείας.

Ένα από τα θέματα που πραγματικά εκπλήσσουν, είναι ότι σόνι και καλά θέλει να κάνει κάποιες ρυθμίσεις (ίσως για να πει ότι έκανε κάτι), αλλά δεν μας λέει τι θα ωφελήσουν και γιατί πρέπει να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις, κυρίως για την κάτω πλευρά της πλατείας που η κίνηση είναι σε λογικά επίπεδα, και με μια οποιαδήποτε αλλαγή διακινδυνεύει να αλλάξει προς το χειρότερο η κατάσταση.

Αυτή η εμμονή στο να μη δίνει απαντήσεις, να μην έχει διάθεση να εξηγήσει, αυτός ο δεσποτισμός, ο κούφιος εγωισμός του, αποτελεί απειλή για το προάστιο μας.
Τελικά ευτυχώς που είναι ανίκανος να κάνει το παραμικρό έργο, γιατί διαφορετικά θα μας έκανε την ζωή δύσκολη με τις όποιες αλχημείες και εμπνεύσεις επέβαλε.

Σε λίγες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Καλλικράτη, και οι υποψήφιοι θα μπουν σε έναν αγώνα δρόμου γιατί ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος, και η μάχη για την δημαρχεία δύσκολη.

Σίγουρα μετά την ανακοίνωση του Καλλικράτη, θα έχουμε περισσότερο υλικό για να σας ενημερώνουμε…