ΑΚΕΠ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Τελικά, παρά την ακατάσχετη και μερικές φορές τροφοδοτούμενη φημολογία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με βάση το χωροταξικό σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, παραμένει ως έχει. Προφανώς γιατί πληροί τις προϋποθέσεις, όπως επισημαίναμε σταθερά και διαρκώς από τον Νοέμβρη του 2009.Τα αδιέξοδα των τοπικών κομματικών παραγόντων, που παρασκηνιακά υποστήριζαν λύσεις συνένωσης του Δήμου μας, θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Η Α.Κ.Ε.Π. αισθάνεται δικαιωμένη, γιατί ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ που πήρε θέση μάχης απέναντι στο ενδεχόμενο συνένωσης της Πόλης μας που θα συσσώρευε επί πλέον προβλήματα  στην καθημερινότητα των πολιτών της και θα σήμαινε το οριστικό τέλος της Αυτοδιοίκησής της. Επί ένα εξάμηνο ενημέρωνε για τις θέσεις και τα επιχειρήματά της όλους τους αρμόδιους (υπουργείο, οργανώσεις Τ.Α.) και εκδήλωνε τις προθέσεις της για κλιμάκωση των ενεργειών της. Εξέδωσε δε δύο ανακοινώσεις (25/9/2009,10/2/2010) για την ενημέρωση των πολιτών και ανέδειξε το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Θεωρήσαμε ότι η σοβαρότητα του θέματος, έστω και αν ήταν ενδεχόμενο, προείχε από κάθε άλλη δραστηριότητά μας, γιατί για άλλη μια φορά τοποθετήσαμε το συμφέρον της Πόλης μας πάνω απ΄ όλους και απ΄ όλα.

Την ώρα που οι άλλοι Δημοτικοί Συνδυασμοί ήταν απασχολημένοι με την προεκλογική τους εκστρατεία και είχαν ήδη αρχίσει επαφές και συνεννοήσεις με Συνδυασμούς όμορων Πόλεων για κοινή κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές  σε περίπτωση που θα τους καθόταν η συνένωση. Το Δημοτικό Συμβούλιο δε, ούτε που μπήκε στον κόπο ν΄ ασχοληθεί, βυθισμένο στην απάθεια της καθημερινότητάς του, αφήνοντας να κρέμεται πάνω απ΄ το κεφάλι του η πιθανότητα κατάργησής του.

Οι Δημοτικές Εκλογές του Νοέμβρη είναι κοντά. Οι πολίτες θα κρίνουν τότε τον κάθε Δημοτικό Συνδυασμό και θα αποφασίσουν με βάση τα πεπραγμένα του. Όμως ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες, που στάθηκαν δίπλα μας, παραμερίζοντας τις προτιμήσεις τους σε Δημοτικούς Συνδυασμούς και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία και τον προβληματισμό μας, έτοιμοι-ες να συνταχθούν μαζί μας σε περίπτωση που θα αναγκαζόμασταν να δίναμε αυτή την δύσκολη μάχη, παραμερίζοντας τις  κομματικές και πολιτικές τους επιλογές.

Για την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                         ΑΝΔΡ. ΔΑΥΙΔ