ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

"Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18-05-2010 ο σημερινός δήμαρχος έθιξε και πάλι το θέμα του εξωραϊσμού της Λ. Ηρακλείου. Η δημοτική αρχή εξέπληξε τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και τους παρευρισκόμενους πολίτες φέρνοντας μία μελέτη που ονόμασε «βιοκλιματική» και για την οποία, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο δημότης Ηρακλείου θα πληρώσει 20.000 Ευρώ για να ενημερωθεί ότι, αν χρησιμοποιηθούν βιοκλιματικά υλικά θα πέσει τοπικά η θερμοκρασία στη Λεωφόρο.

Δυστυχώς και πάλι η δημοτική αρχή δείχνει κατώτερη των περιστάσεων κάνοντας κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού και μόνο, μη υπολογίζοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος από τη διαχείριση των τελευταίων ετών. Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος αποφάσισε ουσιαστικά να μην αλλάξει η κατάσταση της Λεωφόρου, τονίζοντας επανειλημμένα πως η παράταξη του δεν θέλει να γκρεμιστεί κανένα σπίτι (!!!), υπονοώντας βέβαια, πως κάποιοι άλλοι το επιδιώκουν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα σπίτι δεν πρόκειται να γκρεμιστεί.
Βέβαια ο κ.Γεωργόπουλος δεν απάντησε σε ένα πολύ εύλογο ερώτημα: «Πως κύριε δήμαρχε θα φτιάξετε πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της Λεωφόρου, όταν σε πάρα πολλά σημεία αυτής μάντρες σπιτιών και επιχειρήσεων βρίσκονται στα όρια ακριβώς της ασφαλτόστρωσης αναγκάζοντας τους πεζούς να διασχίζουν το δρόμο;» Μήπως αντί για διαπλάτυνση θα μειώσετε το πλάτος του δρόμου, ή μήπως τελικά μετά από τρία και πλέον χρόνια δεν έχετε καταγράψει αναλυτικά και ορθολογικά τα προβλήματα της Λεωφόρου Ηρακλείου;

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μπάμπαλος στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την πολιτική με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα ο κ Μπάμπάλος είπε, πως είναι απαράδεκτο από πλευράς δημοτικής αρχής, και σίγουρα είναι σοβαρό θέμα, να δίνονται εντολές για μελέτες που στοιχίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε περιόδους, που ο δήμος δυσκολεύεται να πληρώσει τις πάγιες ανάγκες τους και μάλιστα χωρίς να έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο!

Παράλληλα ο κ. Μπάμπαλος ξεκαθάρισε, ότι μετά από 3,5 χρόνια από την ανάληψη του Δήμου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, γιατί έχει συμβιβαστεί με μικροσυμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πεζοδρόμια και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Εδώ και τώρα καλούμε τον κ. Γεωργόπουλο  να σταματήσει τις άσκοπες και δαπανηρές μελέτες και να πάρουμε επιτέλους αποφάσεις για τη Λ. Ηρακλείου όπως απαιτούν οι περιστάσεις"

Από το www.xtypos.gr