ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ... ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010
Συγχαρητήρια στους δασκάλους του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ηρακλείου Αττικής"

"Ειδικότερα αναφέρομαι τόσο στο γυμναστή του σχολείου όσο και στο διευθυντή αυτού, που εν όψη του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και μπάσκετ των μαθητών της Ε και ΣΤ τάξης των δημοτικών σχολείων του δήμου για το 2010, επέλεξαν τους μαθητές που θα μετάσχουν σε αυτό εντελώς αμερόληπτα, και επουδενι λόγο κάποιας συμπάθειας η γνωριμίας με γονιούς μαθητών, αξιολογώντας καθαρά και μόνο την επάρκεια των μαθητών στα εν λόγο ...
αθλήματα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

Φαντάζομαι βέβαια το ότι συμμετέχουν παιδια που ταυτοχρόνως είναι όλα γραμμένα στο ποδόσφαιρο του δήμου και που ο γονέας ενός εξ αυτών είναι υπάλληλος του δήμου και που ο υιός δασκάλου του σχολείου επιλέχτηκε να συμμετέχει στο ποδόσφαιρο και ταυτοχρόνως στο μπάσκετ την στιγμή που άλλα παιδιά που επιθυμούσαν συμμετοχή, δεν μετέχουν τελικά καθόλου, είναι όλου ως διόλου τυχαίο.
Και ασφαλώς λάβατε σοβαρά υποψιν σας παράπονα γονέων που θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν κιαυτα ισότιμα με τα «άλλα» το δικαίωμα της συμμετοχής.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ και πάλι γιατί με αυτόν τον τρόπο βάζετε παιδιά τέτοιας ηλικίας σε μια διαδικασία απόρριψης πικραίνοντας τις παιδικές ψυχές τους, τα πνίγεται με το αίσθημα της αδικίας, και ταυτόχρονα τους δείχνεται τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να σκέφτονται και να κινούνται για να προχωρήσουν μπροστά σαυτη την χώρα. Εξάλλου αυτό είναι το παιδαγωγικό σας καθήκον.
Απ όσο ξέρω το σχολικό πρωτάθλημα είναι στα πλαίσια της διαπαιδαγώγησης των μαθητών και της ώθησης τους προς τον αθλητισμό γενικότερα. Άρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά στον ίδιο βαθμό, άσχετα αν τα καταφέρνουν καλλίτερα η χειρότερα από άλλα. Νομίζω πως τα ‘ταλέντα’ ξεχωρίζουν και προωθούνται μέσα από αθλητικά σωματεία και συλλόγους.
Εδώ δεν διακυβεύονται κεφάλαια ΠΑΕ ούτε ακριβές μεταγραφές ούτε και το γόητρο η η επαγγελματική σταδιοδρομία του εκάστοτε γυμναστή – ‘προπονητή’.

Εάν λοιπόν ΚΥΡΙΟΙ οι μαθητές που εξέφρασαν επιθυμία να μετάσχουν ήταν περισσότεροι από αυτούς που επιτρέπετε, θα μπορούσατε να κάνετε παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών μια κλήρωση και όχι να έχετε σαν άλλοθι την αξιολόγηση τους κατά το παιχνίδι στα διαλείμματα του σχολείου.
Αν μέσα από τα σχολεία δεν περάσουμε το αίσθημα της αξιοκρατίας και του δικαίου στη νέα γενιά θα μας φταίνε πάλι οι πολιτικοί και το σύστημα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - ΓΟΝΕΑΣ
αναδημοσιευση απο το troktiko