ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Υποτίθεται ότι διανύουμε οικονομική κρίση, υποτίθεται ότι ο δήμος μας δεν έχει χρήματα για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, από την άλλη η ηλεκτρονική σελίδα του δήμου Ηρακλείου κόστισε 150.000 ευρώ, ενώ η ευροζωνική κάλυψη του δήμου (κάπως έτσι το είπαν) κόστισε 160.000 ευρώ.

Τι εννοούν ευροζωνική κάλυψη?

Θα υπάρχει παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο στην κεντρική πλατεία.
Δηλαδή κάποιοι έστησαν 8 κεραίες wi-fi, και αυτό κόστισε 160.000 ευρώ?
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι συμφώνησε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στην έγκριση της δαπάνης, χωρίς κανένας από τους συμβούλους να ζητήσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς αφορά αυτό το ποσό.

Φυσικά τα 160.000 ευρώ είναι διαστημικό κόστος για μια τέτοια εργασία, καθώς οι κεραίες που έχουν τοποθετηθεί έχουν κόστος 200 – 400 ευρώ έκαστη.
Δεν είπε κανείς και δε το γνωρίζουμε, αλλά αμφιβάλλουμε, αν η δαπάνη αφορά αναβάθμιση των τυπικών καλωδίων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, νομίζω ότι αυτές και άλλες πολλές λεπτομέρειες θα έπρεπε να απαιτήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι πριν τελικά ψηφίσουν υπέρ.

Το έργο, είπε η δημοτική αρχή έχει ολοκληρωθεί… βέβαια δεν υπάρχει κανένα σήμα στην πλατεία το οποίο να αφορά το έργο και να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ελπίζουμε με τα λεφτά που κόστισε κάποια στιγμή να απολαύουμε αυτή την υπηρεσία στο μέλλον.

Ας πάμε τώρα στο άλλο ΥΠΕΡ κοστολογημένο έργο, την ιστοσελίδα του δήμου μας http://iraklio.gr η οποία κόστισε 150.000 ευρώ!!!

Περιττό να σας πω γιατί τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα, ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης σελίδας δεν θα έπρεπε να κοστίσει πάνω από 3.500 ευρώ.
Ακόμα και η φωτογραφία που υπάρχει δεν είναι καν από το Ηράκλειο!!!



Το θέμα είναι ότι από άποψη εμφάνισης η σελίδα υστερεί, από λειτουργικότητα το ίδιο, κάποιοι σύνδεσμοι δεν δουλεύουν, με λίγα λόγια το αποτέλεσμα παραπέμπει σε μια πρόχειρη κατασκευή που παρόλα αυτά κόστισε 150.000!!!

Και πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ασχολήθηκαν, και πάλι δαπανήθηκε υπέρογκο ποσό για κάτι που δεν τιμά την εικόνα του δήμου μας στο διαδίκτυο.
Περιμένουμε από τους δημοτικούς συμβούλους να διευκρινίσουν γιατί και τα 2 έργα κόστισαν αυτά τα ποσά, αν ο δήμος έκανε μειοδοτικό διαγωνισμό, να ζητήσουν τις προσφορές που κατατέθηκαν.