Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου δημιουργούνται από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, χωρίς μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος να έχει ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Δεν γνωρίζουμε ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή, και αν ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να γίνει προσεκτική εκτίμηση των μεγεθών που επηρεάζονται. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27-04-2010 ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ–ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε για μια ακόμα φορά από τον κ. Γεωργόπουλο να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες, τόσο για τη θέση του δήμου, όσο και για τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα από όσους άσκησαν διοίκηση. 

Ταυτόχρονα, όμως να καταθέσουν τις θέσεις τους και οι δημοτικές παρατάξεις για τα οικονομικά του δήμου. Ωστόσο ο κ. Γεωργόπουλος για μια ακόμα φορά δεν απάντησε. Για το λόγο αυτό καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις, σχετικά με τις ενέργειες και πράξεις της δημοτικής αρχής και ειδικότερα αν έχει γίνει :

· Εκτίμηση του κόστους μισθοδοσίας μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για ποσοστιαία περικοπή επιδομάτων και των δώρων των εργαζομένων. · Εκτίμηση της αύξησης του κόστους αγορών λόγω αύξησης του ΦΠΑ.

· Το κόστος των ανατιμήσεων που θα προκύψουν από την αύξηση της βενζίνης και του πετρελαίου · Την πορεία της ροής των εισπράξεων για τα οίκοθεν έσοδα του Δήμου.

· Η είσπραξη των ανταποδοτικών τελών έχει επηρεαστεί, και αν ναι πόσο από την οικονομική κρίση.

Ρωτάμε επίσης αν έχει θεσπιστεί διαδικασία ελέγχου αγορών και δαπανών και αν υπάρχει αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά και των πραγματικών αναγκών με στόχο την μείωση των δαπανών και των αγορών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Προτείνουμε για το λόγο αυτό τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου αγορών, η οποία θα ελέγχει το σύνολο των αιτημάτων για αγορές και πραγματοποίηση δαπανών, πριν φθάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημαρχιακή Επιτροπή Προτείνουμε επίσης να γίνει:

- έλεγχος για την αναγκαιότητα υπερωριακής απασχόλησης σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου -μείωση δαπανών για καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις

- αναστολή καταβολής μισθοδοσίας και αποζημίωσης στους Προέδρους και Αντιπροέδρους νομικών προσώπων και κοινωφελών επιχειρήσεων, για ολόκληρο το έτος.

- μείωση καυσίμων.

- Περικοπή δαπανών μη αναγκαίων.

Κ. Γεωργόπουλε περιμένουμε απαντήσεις …