ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΠ

Η τυπική επικύρωση της υποψηφιότητας του κ. Παντελή Βλασσόπουλου για  τη θέση του Δημάρχου της πόλης του Ηρακλείου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου έγινε στην συνέλευση των μελών της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαΐου στα γραφεία της κίνησης στην οδό Νεότητος.

Καθώς δεν υπήρξε άλλη πρόταση η έγκριση από τα μέλη της ΑΚΕΠ ήταν ομόφωνη και δόθηκε δια βοής (ανάτασης χειρών). Ο κ. Βλασσόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπο του και την τιμή που του επεφύλαξαν. “Εδώ και 14 μήνες έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια γιατί κατορθώσαμε άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους να βάλουμε μπροστά και πάνω απ' όλα το Ηράκλειο....η πορεία είναι δύσκολη και αισιόδοξη. Το Ηράκλειο χρειάζεται αλλαγή και για να γίνει αυτή η αλλαγή πρέπει όλοι να προσπαθήσουν” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βλασσόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση και κατάθεση απόψεων από τα μέλη της κίνησης για τη δύσκολη συνέχεια. “Σήμερα ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Πρέπει να λιώσουν οι σόλες μας...” είπε ο γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής, κ. Ανδρέας Δαυίδ ο οποίος υπογράμμισε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΑΚΕΠ δεν είναι ο άνθρωπος που θα παίρνει μόνος του τις αποφάσεις και θα στηρίζεται από διάφορα συμφέροντα. “Εμείς αναδεικνύουμε τη συλλογικότητα και οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές” είπε χαρακτηριστικά.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που τόνισαν τόσο ο κ. Βλασσόπουλος όσο και ο κ. Δαυίδ είναι ότι η ΑΚΕΠ θα συζητήσει με πρόσωπα και συλλογικότητες του Ηρακλείου, εκτός κομματικών πλαισίων, για τη δυνατότητα συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές.

Ανοιχτή συγκέντρωση στις 7 ΙουνίουΤο επόμενο ραντεβού των μελών της ΑΚΕΠ δόθηκε για τη Δευτέρα 7 Ιουνίου. Αυτήν την ημέρα έχει επιλέξει η κίνηση για να διοργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση στην οποία θα παρουσιαστούν επίσημα στον ηρακλειώτικο λαό θέσεις και πρόσωπα. Ο τόπος διεξαγωγής ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν και η εκτελεστική επιτροπή έχει ζητήσει από το Δήμο να παραχωρηθεί η Βίλα Στέλλα.   

Από το www.xtypos.gr