ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στη δημοπράτηση του έργου αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων του Ηρακλείου μέσα από το πρόγραμμα “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” προχωράει άμεσα ο Δήμος όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Το πρόγραμμα “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” υλοποιείται από το Υπουργείο Οικονομίας και την Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργων που θα γίνουν σε 16 κοινόχρηστους χώρους του Ηρακλείου ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ. 

O Δήμαρχος πρόσθεσε πως υπήρξαν καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο για τη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή.  

Πάντως, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, ζήτησε να έρθει η μελέτη του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης. Με αφορμή αυτό το αίτημα και άλλα ανάλογα που κατά καιρούς υποβάλλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, είπε πως όλες οι μελέτες είναι διαθέσιμες  στην Τεχνική Υπηρεσία για όποιον Σύμβουλο το επιθυμεί. Ο αντίλογος βέβαια εδώ τόσο από τον κ. Νίκο Μπάμπαλο όσο και από τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη ήταν πως οι Σύμβουλοι εργάζονται και είναι δύσκολο να έρθουν να ενημερωθούν σε εργάσιμες ώρες και ημέρες.    

Περιμένουν το ΟΚ από την Περιφέρεια για τον Παιδικό Σταθμό 
Επίσης, αναμένεται η δεύτερη έγκριση από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του Παιδικού Σταθμού στο οικόπεδο των οδών Πλαπούτα και Σολωμού στο Παλαιό Ηράκλειο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα εγκριθεί αναμένεται να είναι μικρότερο από εκείνο της πρώτης έγκρισης (2,2 εκ ευρώ). Να θυμίσουμε εδώ ότι ο νέος Περιφερειάρχης, κ. Λιακόπουλος, είχε προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή παιδικών Σταθμών σε δήμους της Αττικής μετά από καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις και “φουσκωμένους” προϋπολογισμούς σε κάποιους δήμους.

Από το www.xtypos.gr