Η "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία της Θεατρικής Σκηνής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς εκκρεμεί η παροχή της σχετικής οικονομικής χρηματοδότησης από την πλευρά του Δήμου.  Η Θεατρική Σκηνή, που συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια πετυχημένης παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, κάθε χρόνο ανεβάζει το Μάιο και τον Ιούνιο μια θεατρική παράσταση έπειτα από προετοιμασία μηνών.


Φέτος η θεατρική Σκηνή έχει ετοιμάσει να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου το έργο του γνωστό δημοσιογράφου Παναγιώτη Βερνάρδου με τον τίτλο “Ζωή και Τηλεόραση”, με τις πρόβες να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μέχρι και την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές οι παραστάσεις δεν είχαν ξεκινήσει, εξαιτίας της εκκρεμότητας που αναφέραμε πιο πάνω. Και εδώ πρέπει να σημειωθεί πως σχεδόν όλοι οι συντελεστές της θεατρικής Σκηνής δουλεύουν αμισθί, θυσιάζοντας κομμάτι της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι υπεύθυνοι της Θεατρικής Σκηνής έχουν συναντηθεί με τη Δημοτική Αρχή και έχουν πάρει τη διαβεβαίωση πως το έργο θα ανέβει με μειωμένη επιχορήγηση.

Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, γιατί θα είναι άδικο να διακοπεί κατ' αυτόν τον τρόπο η λειτουργία ενός τμήματος που έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική ζωή του Ηρακλείου. 

Από το www.xtypos.gr