Ο Γ. ΒΛΑΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Για το πλαίσιο υπό το οποίο θα συσταθούν οι συνεργασίες της παράταξης Ηράκλειο Επόμενη Μέρα, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΑΚΕΠ, το σχόλιο του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κριτική για τους Αθλητικούς χώρους του Ηρακλείου Αττικής άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Επόμενη Μέρα – Γιώργος Βλαντής σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο 26 Ιουνίου στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Τατούλη, «Η Ζωή Στην Πόλη» στον Επικοινωνία 94fm. Μεταξύ άλλων:
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ :
«Οι κουβέντες που έχουν γίνει και πιο πριν στα στενότερα όργανα, έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία του χώρου μας, βλέπει με καλό μάτι το θέμα της συνεργασίας. Το βασικό δίλημμα σήμερα είναι, θέλουμε να συμμετάσχουμε στη διοίκηση; Διότι καλώς ή κακώς, δυνατότητα παρέμβασης κάποια παράταξη έχει όντας μέσα στη διοίκηση. Πολύ λίγο μπορείς να επηρεάσεις όντας απ’ έξω.
Οι συνθήκες φέτος στο Ηράκλειο είναι μοναδικές, δεν έχει ξανά υπάρξει τέτοιο πολιτικό τοπίο με τέτοια πολύ διάσπαση, άρα είναι ευκαιρία με τις κατάλληλες συνεργασίες, να δημιουργήσουμε μια τέτοια συμμαχία η οποία και με το πρόγραμμά της και με τους ανθρώπους να καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να της εμπιστευτεί την τύχη της πόλης. »

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΚΕΠ:
«Είναι θετικό (το ότι ο Παντελής Βλασσόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα μέσα από την ΑΚΕΠ χωρίς τη στήριξη κανενός κομματικού φορέα) και σαν αντίδραση σε μια αρχή η οποία δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ότι κινείται αυτός ο χώρος, και αυτή είναι και η διακήρυξη τους σε μια βάση διαπαραταξιακή, υπερκομματική, είναι κάτι ευχάριστο. Σε αυτή τη βάση ταυτιζόμαστε στις απόψεις. Οι βασικές προϋποθέσεις είναι δύο, προγραμματική συμφωνία και πρόσωπα, κατάλληλα πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά να έχουν μια κοινωνική διαδρομή, να έχουν την καλή άποψη της κοινωνίας. Δεν φτάνει να είσαι μόνο καλός άνθρωπος, θα πρέπει να έχεις ένα πρόγραμμα, και θα πρέπει να είσαι πειστικός, κατά πόσο μπορείς να το υλοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα.»
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:
«Δεν θα ήθελα να πω πολλά πάνω σε αυτό παρά μόνο να εκφράσω τη λύπη μου. Θεωρώ ότι ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή, κυρίως λόγο της διαφαινόμενης διάσπασης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. »

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:
«Κυρίως θα γίνει αναδιάταξη προσωπικού. Σε υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού θα μεταφερθούν άτομα. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι μπορεί να απειληθεί θέση εργαζόμενου με μόνιμη βάση στο δήμο, ή αορίστου του δήμου. Όταν έχεις καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες για αρκετό διάστημα στο δήμο, είναι υποχρεωμένος ο δήμος να σε κρατήσει.»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
«Το Ηράκλειο δεν πήρε τίποτα από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μείναμε με αυτή την «τρύπα» το περίφημο θεατράκι . Αυτό δεν συνιστά κανενός είδους επίτευγμα για το δήμο που είναι δίπλα στην κεντρική έδρα των Ολυμπιακών αγώνων. Ακόμα και σήμερα η αναγκαιότητα του δεύτερου κλειστού υπάρχει. Μπορεί να διεκδικηθεί. Μένει από τις βασικές ανάγκες ένας κατάλληλος χώρος, για γήπεδο ποδοσφαίρου. Έχουμε δύο μικρούς χώρους οι οποίοι είναι ανεπαρκείς. Τόλμη δεν υπήρξε ποτέ, δράση δεν υπήρξε ποτέ και πάντα κολλάγαμε και όχι μόνο σε οικονομικά ζητήματα.». 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Από το www.zonews.gr