ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπάμπαλος συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης, επισκέφθηκε τη περιοχή του Κάτω Ηρακλείου (στη πλατεία Μανδηλαρά) και συγκεκριμένα τη διασταύρωση των οδών Μαρίνου Αντύπα και Απόλλωνος, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλε η Δημοτική Αρχή.

Όπως διαπίστωσε τόσο ο κύριος Μπάμπαλος, όσο και τα άλλα μέλη της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων, που κινούνται επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το Ολυμπιακό Στάδιο με κατέυθυνση προς το κέντρο του Ηρακλείου καταλήγουν στην οδό Απόλλωνος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας δρόμος αμιγούς κατοικίας, πλάτους 6 μέτρων περίπου, που σταθμεύουν δεξιά και αριστερά αυτοκίνητα, μετά την έναρξη των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να έχει αυξημένη κυκλοφορία, αλλά και να έχει γίνει επικίνδυνος τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα μικρά παιδιά που παίζουν κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα που θέλουν να κινηθούν προς τον σταθμό του τρένου από την κάτω πλευρά των γραμμών, με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα διανύσουν τουλάχιστον 600 με 800 μέτρα παραπάνω μέσα στα στενά της πόλης που εκτός των άλλων δεν έχουν και καμία απολύτως κατευθυντήρια πινακίδα. Τα προαναφερθέντα έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την αύξηση του κυλοφοριακού φόρτου της Πόλης μας, όσο και την αύξηση των ρύπων και φυσικά αντί να λυθούν τα προβλήματα δυστυχώς αυξάνονται Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει αντί να μειώσει την υπερτοπική κυκλοφορία σε γειτονιές αμιγούς κατοικίας, να την αυξήσει και μάλιστα και σε όσες δεν είχαν.

Η παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ζητάει από τη δημοτική αρχή την άρση των μέτρων στο Κάτω Ηράκλειο και τη συνέχιση της διαβούλευσης με τους κατοίκους.