ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΞΩΔΙΚΩΝ

Επίσης με εξώδικο απάντησε ο Δήμος Ηρακλείου, στην προκλητική ενέργεια του Δήμου Αμαρουσίου να αποστείλει εξώδικο στο Δήμο Ηρακλείου, για το θέμα της χρήσης του χώρου της ΚΕΔ στην Κύμης. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ακολούθησε την λογική του παραλόγου(;) σχετικά με την χρήση του χώρου της ΚΕΔ – Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, που βρίσκεται πάνω από την Αττική Οδό στην Κύμης (απέναντι από τον «Βασιλόπουλο»), χώρος ο οποίος είναι στα διοικητικά ότι με τον Δήμο Ηρακλείου και ένα κομμάτι του ανήκει στον έναν Δήμο, ενώ το υπόλοιπο στον άλλο. Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Αμαρουσίου απέστειλε εξώδικο(!) στον Δήμο Ηρακλείου, εγκαλώντας τον ουσιαστικά γιατί ο Δήμος Ηρακλείου χρησιμοποίησε τον χώρο της ΚΕΔ που βρίσκεται εντός των ορίων του… Ηρακλείου!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ανάμεσα στα επιχειρήματα του Δήμου Αμαρουσίου είναι το ότι, όπως υποστηρίζει, ο χώρος «έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ προς αξιοποίηση από τον Δήμο Αμαρουσίου». Φυσικά λογική εξήγηση στο πως είναι δυνατόν, χώρος που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ηρακλείου να έχει δοθεί σε… άλλον Δήμο, δεν υπάρχει.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό (ΑΚΤΩΡ κ.τ.λ.), ωστόσο δεν της ανήκει, αφού κυρίαρχος είναι η ΚΕΔ. Πρόσφατα η δημοτική αρχή του Ηρακλείου διεκδίκησε τον χώρο που ανήκει στα δικά της διοικητικά όρια, προκειμένου να σταθμεύσουν εκεί προσωρινά τα απορριμματοφόρα του και προχώρησε σε κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι από τις πιο δυσάρεστες στιγμές στα 25 χρόνια θητείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης δεν διαθέτει την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους δημάρχους. Εγώ δεν ασχολούμαι με την επικοινωνιακή μου προβολή, όπως το κάνει ο κ.Πατούλης, ο οποίος έστειλε το εξώδικο πρώτα στις εφημερίδες και μετά σε εμάς. Με ενδιαφέρει η ουσία και επί της ουσίας θα μιλήσω. Τα απορριμματοφόρα μας βρίσκονται σε απόσταση από τα όρια του Δήμου Αμαρουσίου και τα πρώτα σπίτια αυτού και στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του χώρου.


Για να μην υπάρχει και οπτική επαφή, θα φυτέψουμε τρεις σειρές από ψηλά δέντρα».
Εξάλλου σύμφωνα με πηγές της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, ο κ.Πατούλης ήταν ενήμερος για το θέμα αυτό, ενώ τονιζόταν ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρέβη κάθε δεοντολογία θέλοντας να ορίσει σε έναν άλλο Δήμο τι πρόκειται να κάνει στα δικά του όρια. Μάλιστα εξώδικο που απέστειλε ο Δήμος Ηρακλείου αφήνονται σαφέστατες αιχμές για την σχέση του Δήμου Αμαρουσίου με την κατασκευάστρια εταιρεία της «Αττική Οδός» (ΑΚΤΩΡ κ.τ.λ.) και τονίζεται πως «επί του ακινήτου για το οποίο επικαλείσθε μνημόνιο συνεργασίας με την ΚΕΔ, σε ότι αφορά το Τμήμα του που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου υφίσταται εγκατάσταση κτιρίων ιδιωτικής εταιρίας από την ηλεκτροδότηση των οποίων ο Δήμος σας εισπράττει παρανόμως δημοτικά τέλη.

Στο υπόλοιπο ακάλυπτο τμήμα η στάθμευση απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου επουδενί δε συνιστά παραβίαση οποιασδήποτε διάταξης για τις χρήσεις γης, αφού από καμία σχετική διάταξη δεν απαγορεύεται η στάθμευση των εν λόγω οχημάτων σε ακίνητα με την χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου ως ΧΕΥ (Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι επικαλείσθε όχληση των κατοίκων τη περιοχής και περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη στάθμευση των εν λόγω οχημάτων, τα οποία παραμένουν εκεί αφού προηγουμένως καθαρισθούν από την αρμόδια υπηρεσία μας, ενώ ουδεμία όχληση επικαλείσθε από την επί μακρόν λειτουργία εργοταξιακού χώρου της ανωτέρω ιδιωτικής εταιρίας».

Σχετικά με τα κυκλοφοριακά ζητήματα, τονίζεται πως «επί των θεμάτων των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις οδούς Α. Παπανδρέου, Βύρωνος, Χίου, Πετμεζά, Μεσολογγίου και Κατσαντώνη, είναι μια ρύθμιση που προ πολλού χρόνου έχει γίνει και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηρακλείου είναι διαθέσιμος για διάλογο ρύθμισης προς το συμφέρον όλων, παρότι ο Δήμος σας απέφυγε να πράξει τούτο σε διαβούλευση με το Δήμο Πεύκης και ερήμην του Δήμου Ηρακλείου. Επειδή για πρώτη, ίσως, φορά ένας οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί με εξώδικες οχλήσεις να επιλύσει προβλήματα που αφορούν Ο.Τ.Α. σας απαντούμε στην ανωτέρω εξώδικη δήλωσή σας ότι έχουμε το δικαίωμα στάθμευσης των απορριμματοφόρων μας στο ένδικο ακίνητο και σας απευθύνουμε πρόσκληση για συζήτηση οποιουδήποτε θέματος αφορά τους Δήμους μας, προκειμένου να εξευρεθούν νόμιμες και επωφελείς λύσεις τόσο σε ότι αφορά τα θιγόμενα από εσάς θέματα όσο και στο θέμα απόδοσης στον Δήμο μας των δημοτικών τελών των εγκαταστάσεων της ιδιωτικής εταιρίας που εισπράττει ο Δήμος σας, ενώ το ακίνητο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής».

Από το www.zonews.gr