ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Tην άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης χαρακτηρισμένου ως παιδότοπου χώρου μεταξύ των Ο.Τ. 200α και 200β  στις οδούς Δρυάδων και Αχαιών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, έπειτα από πρόταση της Διοίκησης. Το θέμα ήρθε στο  Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από έγγραφα της Πολεοδομίας στην οποία περιήλθε απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (του 2007).


Με την απόφαση του δικαστηρίου ακυρώνεται η άρνηση της Διοίκησης να εκδώσει βεβαιωτική πράξη αυτοδίκαιας άρσης απαλλοτριώσης στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία που βρίσκεται μεταξύ των Ο.Τ. 200α και 200β και έχει χαρακτηριστεί ως Παιδότοπος. Η Πολεδομία, ακολούθως, ζήτησε από το Δήμο να την ενημερώσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αναγκαιότητα διατήρησης του επίδικου χώρου ως κοινόχρηστου καθώς και την πρόθεση και δυνατότητα να αποζημιωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρθηκε από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργο Μεγρέμη, ο Δήμος έχει πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης για το ακίνητο.  Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη έκταση δεν είχε καταβληθεί η αποζημίωση καθώς μέχρι πρότινος δεν είχε αναγνωριστεί ιδιοκτήτης. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι υπάρχει αναγκαιότητα διατήρησης του χώρου ως παιδότοπου λόγω σοβαρής πολεοδομικής ανάγκης και δηλώνοντας την πρόθεση και δυνατότητα για άμεση αποζημίωση των ιδιοκτητών η διοίκηση πρότεινε την άρση και επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης.  Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα. Η αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 124.706,40 ευρώ, βάσει των σημερινών αντικειμενικών αξιών.

Από το www.xtypos.gr