ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ Λ. ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Συνέχεια έχει η διαμάχη μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου και Αμαρουσίου για το οικόπεδο της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) που βρίσκεται δίπλα στη Λ. Κύμης στα όρια των δύο δήμων.
Ο Δήμος Αμαρουσίου προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμο Ηρακλείου μετά την εγκατάσταση απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων στο οικόπεδο. Η πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου κάνει λόγο για “παράνομη εγκατάσταση” σε οικόπεδο που “έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ προς αξιοποίηση στον Δήμο Αμαρουσίου”.

Επίσης κάνει λόγο για “παράνομες” και “αυθαίρετες” κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες έχει κάνει ο γειτονικός Δήμος στην περιοχή του Ψαλιδίου (σ.σ. όπου βέβαια έχουν γίνει πολλές κυκλοφοριακές αλχημείες και από τους τρεις δήμους για να λέμε την αλήθεια).
Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τον Δήμο Ηρακλείου να απομακρύνει άμεσα όλα τα οχήματα που έχει “σταθμεύσει παράνομα” στο εν λόγω ακίνητο και να άρει τις “παράνομες και αυθαίρετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ψαλιδίου”, επιφυλασσόμενος για την ενάσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων του, για την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.

• Το εξώδικο
Το κείμενο του εξώδικου που κοινοποιείται στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου είναι το ακόλουθο:

“Ι. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Κ.Ε.Δ. με το από 23-12-2008 Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου, παραχώρησε στον τελευταίο για εξωραϊσμό, καθαρισμό και χρήση ορισμένα ακίνητα ιδιοκτησίας της, μεταξύ των οποίων και το κείμενο επί της Λ. Κύμης και της οδού Ηλέκτρας. Σημειώνεται, ότι το εν λόγω ακίνητο ως προς τις χρήσεις γης, ευρίσκεται σε ζώνη γενικής κατοικίας και επομένως, οι χρήσεις που μπορεί να έχει το ακίνητο αυτό, πρέπει να συνάδουν με τις περιοριστικά αναφερόμενες στο Νόμο.
Εσείς όμως, παρά τα ανωτέρω, παραβαίνοντας ασύστολα και κατ’ εξακολούθηση τόσο την ως άνω συμφωνία παραχώρησης του ακινήτου προς το Δήμο Αμαρουσίου όσο και την κείμενη νομοθεσία περί χρήσεων γης, αλλά και παραβλέποντας πλήρως κάθε έννοια καλής γειτονίας, έχετε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά, ενάντια σε κάθε έννοια καλής πίστης, προβεί στις ακόλουθες μη νόμιμες ενέργειες:
Στα τέλη Μαΐου 2010 εγκαταστήσατε παράνομα στο προαναφερόμενο ακίνητο τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου σας, ενώ συνεχίζοντας τις παράνομες πράξεις σας, στις 08-06-2010 εγκαταστήσατε και νέο όχημα συλλογής απορριμμάτων (πρέσα). Η ενέργειά σας αυτή έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους Δημότες μας και τους κατοίκους της περιοχής, η οποία ευρίσκεται εντός των διοικητικών μας ορίων και απειλεί επιπλέον, τη δημόσια υγεία.

ΙΙ. Επιπροσθέτως, επ’ ευκαιρία της παρούσης διαμαρτυρίας, εφιστούμε την προσοχή σας και σας καλούμε όπως άρετε δίχως περαιτέρω χρονοτριβή τις παράνομες και αυθαίρετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ψαλιδίου, οι οποίες κωλύουν την ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων στις γύρω περιοχές, καθιστώντας δυσβάσταχτη την καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Ειδικότερα, στο ύψος της οδού Α. Παπανδρέου και Χίου, σύνορα των Δήμων Πεύκης και Ν. Ηρακλείου, έχετε τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες, οι οποίες φθάνουν μέχρι την οδό Κατσαντώνη. Δηλαδή η απαγόρευση της κυκλοφορίας εκτείνεται μεταξύ τριών διασταυρώσεων (με τις οδούς Χίου, Πετμεζά και Κατσαντώνη), με αποτέλεσμα να διακόπτεται ξαφνικά η κυκλοφορία, χωρίς εναλλακτική λύση για την εκτροπή αυτής, καθώς παράνομα και αυθαίρετα έχετε τοποθετήσει τα ακόλουθα εμπόδια: 

- Στην διασταύρωση με την οδό Χίου έχουν τοποθετηθεί ζαρντινιέρες με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκλείουν την κυκλοφοριακή επικοινωνία των δύο αυτών οδών.
- Παρόμοια τσιμεντένια παρτέρια, τα οποία αποκόπτουν την κυκλοφορία από και προς την Α. Παπανδρέου, έχουν χτιστεί και στην διασταύρωση με την οδ. Πετμεζά (παράλληλη της οδ. Χίου).
-   Το ίδιο παρατηρείται και στην διασταύρωση της Α. Παπανδρέου με την οδό Κατσαντώνη. Δηλαδή, και εκεί έχει χτιστεί τσιμεντένιο παρτέρι. Το περίεργο δε είναι ότι το μισό του δρόμου παραμένει ανοικτό, προκειμένου προφανώς κάποιοι ολίγοι να έχουν πρόσβαση από και προς την Αττική Οδό, καθώς εκεί υπάρχει δυνατότητα εισόδου και εξόδου σε και από αυτήν.

Επειδή οι ανωτέρω περιγραφόμενες ενέργειές σας είναι καθ’ όλα παράνομες και αυθαίρετες.
Επειδή χωρίς κανένα νόμιμο έρεισμα προσβάλλεται το δικαίωμά μας για χρήση του ακινήτου επί της Λ. Κύμης και της οδού Ηλέκτρας, το οποίο νόμιμα μας έχει παραχωρηθεί από την Κ.Ε.Δ., ενώ ταυτόχρονα παραβιάζεται η σχετική πολεοδομική νομοθεσία.

Επειδή τα οχήματα που έχετε εγκαταστήσει στο ως άνω ακίνητο, δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους περιοίκους, κατοίκους του Δήμου μας και αναμφίβολα απειλούν τη δημόσια υγεία.
Επειδή ένεκα των αυθαίρετων και παράνομων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχετε επιβάλει στην περιοχή του Ψαλιδίου παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία εκατοντάδων κατοίκων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε για τις ανωτέρω παράνομες ενέργειές σας, οι οποίες είναι αντίθετες σε κάθε έννοια καλής πίστης.

Σας καλούμε όπως άμεσα και το αργότερο εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας, απομακρύνετε όλα τα οχήματα που έχετε σταθμεύσει παράνομα στο εν λόγω ακίνητο και άρετε τις παράνομες και αυθαίρετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ψαλιδίου.
Σας δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε άμεσα στην ενάσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας, για την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.

Από το www.xtypos.gr