ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ LUX CAFE

«Ενάντια στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ενημερώνω τους δημότες του Ηρακλείου ότι το «LUX CAFÉ» σφραγίστηκε διότι εφαρμόσαμε το νόμο. Ουκ ολίγες φορές είχε γίνει σύσταση στην ιδιοκτησία του καταστήματος για διατάραξη κοινής ησυχίας και λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, ωστόσο οι παραβάσεις συνεχίζονταν.

Οι ιδιοκτήτες αγνόησαν τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και την αστυνομία και λειτουργούσαν παράνομα. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Έγιναν αλλεπάλληλες συστάσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία μάλιστα του δήμου μας ζήτησε και έγγραφες εξηγήσεις αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Θα πρέπει επισημάνω ότι οι παραβάσεις του εν λόγω καταστήματος ήταν υπερτριπλάσιες των προβλεπομένων από το νόμο. Εμείς δείξαμε την απαιτούμενη επιείκεια και αυτό γιατί συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες που περνούν οι συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης, πλην όμως ο δήμαρχος πρέπει να είναι θεματοφύλακας του νόμου».

Δικό μας σχόλιο:
Καλά τα λες Κε Δήμαρχε, με την μόνη διαφορά ότι εκκρεμούν 10 παρόμοιες υποθέσεις όπως εκείνη του LUX CAFÉ.
Δεν ζητάει κανείς επιείκεια όταν κάποιος παρανομεί, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται κατά συρροή, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να δεχθούμε την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου.

Κατά συνέπεια η ανακοίνωση είναι για τα μάτια του κόσμου και προκειμένου για ακόμα μια φορά να εμφανιζεσται θύμα κάποιων που εσκεμμένα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Μια τελευταία παρατήρηση που θα έχουν προσέξει οι αναγνώστες του blog, ο Κος δήμαρχος απαντάει μερικές φορές, όχι πάντα, όπως καταλαβαίνετε απαντάει όταν τον βολεύει ή όταν το θέμα είναι τέτοιο που του αφήνει τα περιθώρια να ελιχθεί.

Για παράδειγμα σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια, όταν απέσυρε οριστικά το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λέγοντας στους παραβρισκόμενους δημότες ότι δεν είναι μόνο θέμα δήμου αλλά του ΗΣΑΠ και του ΠΕΧΩΔΕ, οι δημότες τον ρώτησαν:
«εφόσον είναι έτσι όπως μας τα λέτε γιατί δόθηκαν ένα κάρο χρήματα σε μελέτες»
Και ο δήμαρχος μας απάντησε… Ευχαριστώ που ήρθατε, καλό σας απόγευμα!