ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ... ΕΕΕ ΔΗΜΑΡΧΕ?

Μια και έχουμε τον πιο έντιμο και νομοταγή δήμαρχο στην πόλη μας, έχουμε και απαιτήσεις, ηθικές και πολιτικές, έμαθα λοιπόν για μια περίπτωση που αφορά τον Στ. Γεωργόπουλο αλλά όχι τον δήμο Ηρακλείου αλλά την ΤΕΔΚΝΑ στην οποία ο δήμαρχος μας είναι αντιπρόεδρος…

Σύμφωνα με αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, φαίνεται ότι μέλος της ΤΕΔΚΝΑ ζήτησε 160.000 πουλούντας «εκδούλευση» σε εργολάβο. Όπως θα δείτε παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία, το προεδρίο της ΤΕΔΚΝΑ του οποίου αντιπρόεδρος είναι και ο Στ. Γεωργόπουλος, προσπαθεί να κουκουλώσει την υπόθεση. 

Η ιστορία έχει ως εξής (το κείμενο είναι όπως αναρτήθηκε στο www.press-bank.gr):
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, αποφάσισε να αποκτήσει τα δικά της ιδιόκτητα γραφεία. Το κτίριο που επιλέχθηκε βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως, ενώ γι’ αυτή την αγορά ενδιαφέρθηκε ζωηρώς και ο  εν λόγω Δήμαρχος (μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ),  ο οποίος γνώριζε τον εργολάβο.
Οι επιθεωρητές Δημόσιας  Διοίκησης κάποια στιγμή εντόπισαν μερικές, τυπικής σημασίας παραβάσεις, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να καθυστερεί επί αρκετό διάστημα να εισπράξει τα χρήματά του.

Οι τυπικές παραβάσεις αυτές δηλαδή, δεν δικαιολογούσαν σε καμμία περίπτωση την μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής του. Κάθε φορά που απευθυνόταν στο πρόσωπο-κλειδί της ΤΕΔΚΝΑ για την πληρωμή του, αυτή τον γύριζε πίσω στον …Δήμαρχο!!!
«Να συνεννοηθείτε μαζί του», τού έλεγε!

Όπως αποδείχθηκε, η κυρία αυτή ήταν συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου.
Μια μέρα ο ….τσίφτης αυτός Δήμαρχος …θέλησε να πουλήσει εκδούλευση στον εργολάβο. …Θα μεσολαβούσε –λέει- στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης,  ώστε να μπορέσει να εισπράξει γρηγορότερα τα λεφτά του!!!
«Όμως θέλω κι εγώ ένα …δωράκι, για την προσπάθεια αυτή», φέρεται ότι είπε ο Δήμαρχος στον εργολάβο.
«Πόσα θέλεις;» τον ρώτησε ο εργολάβος, ο οποίος ήταν και γνωστός του.
«160.000 €», τού απάντησε ο Δήμαρχος.

Ο εργολάβος, κατάλαβε ότι επρόκειτο περί κοινού εκβιαστού. Κανείς επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν υπήρχε στην μέση. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο εργολάβος σε γνωστό δημοσιογράφο (από τα λαγωνικά και ψαχτήρια της δημοσιογραφίας), το παιχνίδι στήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο και στο συγγενικό του πρόσωπο που βρισκόταν στην θέση κλειδί για την είσπραξη των χρημάτων. Τελικά αναγκάσθηκε να δώσει την μίζα των 160.000 € στον Δήμαρχο, προκειμένου να μην έχει άλλους μπελάδες και να μπορέσει να πάρει –επιτέλους- τα χρήματά του για την αγορά του κτιρίου της ΤΕΔΚΝΑ!

Ο Δήμαρχος (όπως φέρεται) τσέπωσε το ζεστό χρήμα, όμως οι καταγγελίες του εργολάβου καταγράφηκαν σε ηχογραφημένο ντοκουμέντο-συνέντευξη από τον δημοσιογράφο-γάτα, ο οποίος και στις 17 Ιουνίου, απέστειλε έγγραφο-αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ και τον Πρόεδρο αυτής κύριο Καλογερόπουλο (Δήμαρχο Αιγάλεω), με το οποίο ζητούσε να ενημερώσει το Δ.Σ. για τον εκβιασμό ενός Δημάρχου-μέλους του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, ο οποίος και του απέφερε το παράνομο ποσό των 160.000...ευρώ

Ιδού τι έλεγε το έγγραφο του δημοσιογράφου:
«Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα σας υποβάλλω αίτημα να παραστώ ενώπιον του προσεχούς Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης, προκειμένου να σας παραδώσω ηχογραφημένο ντοκουμέντο συνομιλία-συνέντευξη με καταγγέλοντα, ο οποίος και αναφέρεται σε άκρως επιλήψιμη συμπεριφορά μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Όπως ήδη και προφορικά σας έχω ενημερώσει η ανωτέρω κατά την καταγγελία επιλήψιμη συμπεριφορά του μέλους του Δ.Σ. έλαβε χώρα υπό την δική σας Προεδρία και κατ’ αυτή την έννοια θεωρώ ότι πρέπει να λάβετε γνώση τόσο εσείς όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά να πράξετε, ως έχετε υποχρέωση τα δέοντα προς ενημέρωση του κου Εισαγγελέα».
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ μόλις έλαβαν γνώση για το σοβαρό αυτό θέμα, άρχισαν να κοιτάζει ο ένας τον άλλον, σα να έφεραν όλοι το στίγμα του ύποπτου επάνω τους. Όμως σχεδόν αμέσως, διαισθάνθηκαν ποιος έκανε τον εκβιασμό.

Τελικά, ο φερόμενος Δήμαρχος-εκβιαστής αποκαλύφθηκε! Άρχισε να κλαίει ενώπιον όλων των Συμβούλων και να λέει:
«Θα με καταστρέψει ο δημοσιογράφος. Πρόκειται για συκοφαντίες». «Να καταφύγεις στον εισαγγελέα, να του κάνεις και αγωγή. Θα έχεις εσύ το επάνω χέρι», του συνέστησαν οι συνάδελφοί του Δήμαρχοι. Όμως ο …τσίφτης Δήμαρχος, συνεχίζοντας τα κλάματα, είπε:
«Μέχρι να τελειώσω με τις αγωγές, θα έχει πέσει πάνω μου η… λάσπη και θα καταστραφώ πολιτικά. Πάω χαμένος»

Η μεσοβέζικη λύση, τύπου Πόντιου Πιλάτου, δόθηκε τελικά από τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος είναι και νομικός. Ιδού λοιπόν τι απάντησε η ΤΕΔΚΝΑ στον δημοσιογράφο-γάτα που ζήτησε να καταθέσει στο Δ.Σ. το επίμαχο υλικό-καταγγελία για τον εκβιασμό που φέρεται να έκανε ο Δήμαρχος:

«ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει την εισήγηση-πρόταση του κ. Λάμπρου Μίχου, που έχει ως εξής:  «Να σταλεί στα παρακάτω έγγραφα του κυρίου….
Η εξής απάντηση:
Λάβαμε την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 833 (ΤΕΔΚΝΑ 9/6/08) αίτησή σας και την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 876 (ΤΕΔΚΝΑ 18/6/08) αίτηση-αναφορά σας και σάς ευχαριστούμε για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Αναφέρεστε σε επιλήψιμη συμπεριφορά μέλους του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ του οποίου θέλετε να λάβουμε γνώση και να πράξουμε τα δέοντα προς τον κ. Εισαγγελέα
Είναι πρόδηλο λοιπόν, ότι αναφέρεστε σε ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά την οποία εμείς ως Δ.Σ. δεν επιθυμούμε να συγκαλύψουμε ανεξαρτήτως σε ποιον αφορά και για οποιαδήποτε πράξη. Γι’ αυτό λοιπόν σας προτρέπουμε να απευθυνθείτε ανυπερθέτως στον Αρμόδιο Κύριο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.
ΤΕΔΚΝΑ
Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγάλεω»

Οι νομικές γνώσεις του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, μπορεί να βοήθησαν πρόσκαιρα να απεμπλακεί από τον γόρδιο δεσμό η ΤΕΔΚΝΑ, όμως η ενέργεια αυτή να μην λάβουν γνώση τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ  για τα ντοκουμέντα του δημοσιογράφου που αποκάλυπταν τον φερόμενο ως εκβιαστή δήμαρχο, ουσιαστικά συνιστά συγκάλυψη της φερόμενης απάτης. Και ιδού γιατί:
Το άρθρο 37 § 1,2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λέγει: «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟΥ ΠΡΑΞΕΩΣ

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι, οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, ως και οι εντεταλμένοι προσκαίρως δημοσίαν υπηρεσίαν, οφείλουν να ανακοινώνουν αμελητί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, παν ό,τι μανθάνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, περί αξιοποίνου τινός πράξεως διωκομένης εξ’ επαγγέλματος». Είναι σαφές λοιπόν ότι η ΤΕΔΚΝΑ ενώ της ανακοινώθηκε η αξιόποινη πράξη ενός μέλους της, η ίδια, η οποία και αρνήθηκε να καλέσει τον δημοσιογράφο για να ενημερωθεί για την κακουργηματική πράξη του  δημάρχου, υπέπεσε στην παράβαση του άρθρου 37 § 1,2 περί «Υποχρέωσης Προς Ανακοίνωση Αξιοποίνου Πράξεως». Διότι είναι γνωστόν ότι οι Δήμαρχοι υπάγονται στους δημοσίους υπαλλήλους.  Συνεπώς το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ υπέπεσε σε αδίκημα και υπό την έννοια αυτή μπορεί να κατηγορηθεί ότι συγκαλύπτει μία φερόμενη απάτη.

Η ΤΕΔΚΝΑ είναι βέβαιον ότι με την υπόθεση αυτή έχει γίνει άνω-κάτω. Ήδη, πληροφορίες αναφέρουν ότι Δήμαρχοι κατακεραυνώνουν τον φερόμενο απατεώνα-εκβιαστή συνάδελφό τους, λέγοντάς του:
«Μας έχεις πάρει όλους στον λαιμό σου. Μας έχεις βάλει κι εμάς θηλιά με αυτά που έκανες».

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ
Μεγάλες είναι βεβαίως και οι ευθύνες - των τριών κορυφαίων στελεχών της ΤΕΔΚΝΑ. Του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα.
Ο Πρόεδρος (Δημήτρης Καλογερόπουλος- Δήμαρχος Αιγάλεω),
ο Αντιπρόεδρος (Σταύρος Γεωργόπουλος-Δήμαρχος Ηρακλείου)  και ο Γενικός Γραμματέας (Δημήτρης Νικολάου- Δήμαρχος Χολαργού) όφειλαν να καλέσουν τον δημοσιογράφο-γάτα, ο οποίος είχε στα χέρια ντοκουμέντα-φωτιά, τα οποία και εμφάνιζαν ένα μέλος του Δ.Σ. ως εκβιαστή που άρπαξε από τον εργολάβο 160.000 € ως μίζα!!! Και γι’ αυτή την μέγιστη καταγγελία, ουσιαστικά το Προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ έκανε την πάπια. Λες και όλοι τους ευρίσκονταν σε… μυστικό δείπνο, όπου τους καταγγελλόταν η παρουσία ενός Ιούδα ανάμεσά τους και αυτοί αντί να στείλουν τον …Ιούδα στον Εισαγγελέα, φόρεσαν όλοι την φορεσιά του Πόντιου Πιλάτου!!

Επιδιώξαμε – ως press-bank.gr- αρκετές φορές να επικοινωνήσουμε, τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με τον Αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ, ώστε να ακούσουμε την άποψή τους, αλλά κανείς τους δεν εμφανίστηκε στο τηλέφωνο. Δίνουν εύλογα την εντύπωση ότι …έχουν την φωλιά τους λερωμένη.

από το www.press-bank.gr