ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο Γ. ΒΛΑΝΤΗΣ

Την συνεργασία με άλλες παρατάξεις και συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Επόμενη μέρα» Γιώργος Βλαντής, που στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί κυρίως από τον Συνασπισμό. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, υπήρξε και συγκεκριμένη αναφορά στην παράταξη της ΑΚΕΠ, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Παντελή Βλασσόπουλου για τη θέση του δημάρχου.
Την Δευτέρα 28 Ιουνίου συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση της παράταξης και ο επικεφαλής του συνδυασμού στην εισήγηση του αναφέρθηκε διεξοδικά στο πώς έχει διαμορφωθεί η πολιτική «σκακιέρα» στο Ηράκλειο Αττικής τέσσερις μήνες πριν από τη προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής και επικεντρώθηκε στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση του Δήμου.

Ο Γιώργος Βλαντής, αναφερόμενος στις συνεργασίες σημείωσε πως «ο κύριος πυλώνας με τον οποίο συνομιλούμε είναι η ΑΚΕΠ του Παντελή Βλασσόπουλου». Ο
ίδιος ωστόσο δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ,κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κινήσεις που έχουν εκφραστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» από τα ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Κουτρούλης.

Ο Γιώργος Βλαντής αναφερόμενος στο πλαίσιο μέσα από το οποίο αναμένεται να διεξαχθούν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο Αττικής τόνισε πως «είναι πρωτοφανείς οι συνθήκες μέσα από τις οποίες θα πορευτούμε προς τις δημοτικές εκλογές. Οι καίριες πολιτικές επιλογές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία της πλειοψηφίας των πολιτών κάτι το οποίο αναμένεται να εκφραστεί με σαφήνεια στις κάλπες. Το πλαίσιο στο οποίο βαδίζουμε προς τις δημοτικές εκλογές είναι «γκρίζο» έως και «σκοτεινό» και σίγουρα στο Ηράκλειο οι δημοτικοί συνδυασμοί που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν την πολιτική στήριξη είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ είναι διασπασμένοι».

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το Γιώργο Βλαντή και τους συνεργάτες του, είναι η «μεγάλη ευκαιρία» για να ευοδωθούν συνεργασίες σε προγραμματικό
και πολιτικό πλαίσιο οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός πολύπλευρου ψηφοδελτίου που θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών
και να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προοπτική διοίκησης του δήμου.


Ο Γιώργος Βλαντής πάντως δεν άφησε περιθώρια για «παρερμηνείες» στην εισήγηση του κάνοντας σαφές προς τα μέλη της παράταξης του ότι οι «συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε σύγκλιση προγραμματικών θέσεων για το μέλλον της πόλης και οι οποίες θα απαρτίζονται από άτομα που δεν έχουν φθαρεί μέσα από την ενασχόληση τους με τα κοινά σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ και αποτελούν μονόδρομο στην περίπτωση κατά την οποία θέλουμε να αφήσουμε ένα θετικό στίγμα στο Ηράκλειο».

Ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί ακόμη και ότι δεν θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» στο ενδεχόμενο να μην ευοδωθούν οι όποιες κυοφορούμενες συνεργασίες λέγοντας: « Η συνεργασία για εμάς είναι μονόδρομος γιατί θέλουμε μέσα από την όποια κοινωνική συμμαχία προκύψει να έχουμε ενεργό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου. Σε περίπτωση κατά την οποία αποφασίσουμε να μην λάβουμε μέρος σε μια τέτοια προοπτική δεν θα με ενδιέφερε να κατέβω ξανά στις εκλογές ως επικεφαλής. Σε αυτή την περίπτωση είμαι έτοιμος να προτείνω κάποιον άλλο ως επικεφαλή του συνδυασμού μας και εγώ θα προσφέρω τις δυνάμεις μου ως απλός δημοτικός σύμβουλος».

Ο Γιώργος Βλαντής στην εισήγηση του αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή, ξεκαθάρισε ότι οι επαφές για συνεργασία σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων με την ΑΚΕΠ του Παντελή Βλασσόπουλου είναι σε προχωρημένο στάδιο και για πρώτη φορά σε επίπεδο γενικής συνέλευσης έθεσε το ζήτημα της προσέγγισης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών».

Ο επικεφαλής της «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η σημερινή δημοτική αρχή διεκδικεί το απόλυτο ρεκόρ παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων και αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για μια χαμένη δημοτική περίοδο και είναι εμφανές ότι τα πράγματα στη διοίκηση του Δήμου θα αλλάξουν.

Είναι σαφές ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει να φυλλορροεί και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που
θα ήθελαν να παραιτηθούν αλλά δεν το κάνουν γιατί πρέπει το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές».
Ο Γιώργος Βλαντής σε αρχικό στάδιο τάχθηκε ανοικτά υπέρ της συνεργασίας με την ΑΚΕΠ αλλά και σε δεύτερο πλάνο άφησε ανοικτό το «παράθυρο» για προσέγγιση και με την πλευρά του Κυριάκου Κουτρούλη ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι σαφές ότι ο κύριος πυλώνας με τον οποίο μιλάμε είναι η ΑΚΕΠ του Παντελή Βλασσόπουλου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι λένε ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός συνδυασμός προήλθε μέσα από τη διάσπαση της σημερινής δημοτικής αρχής. Ωστόσο η ΑΚΕΠ κινείται υπερκομματικά και επιμένει να μην επιδιώκει τη στήριξη κανενός κομματικού φορέα και αυτό είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει σύμφωνους.
Υπάρχουν πολιτικές διαφορές αλλά στις μέχρι σήμερα επαφές που έχουμε μαζί τους το σημαντικό είναι ότι υπάρχει σύμπνοια σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και αυτό είναι ένα στοιχείο ικανό να προσπεράσει τις οποίες διαφωνίες.

Πάντως οι επαφές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα χαρακτηρίζονται από απόλυτη διαφάνεια και ισότητα στην υποβολή προτάσεων και θέσεων».
Εν συνεχεία ο ίδιος έθεσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης και το ενδεχόμενο της προσέγγισης της πλευράς των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έχει εκφραστεί μέσα από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» αφού όπως τόνισε: «Είναι σαφές πια ότι το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Αττικής είναι τριχοτομημένο. Υπάρχει ωστόσο ένα υγιές κομμάτι το οποίο εκφράστηκε μέσα από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» και μέσα εκεί υπάρχουν πρόσωπα τα οποία δεν μπορούν να απαξιωθούν».

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες αυτό το «άνοιγμα» του Γιώργου Βλαντή προς την «Πρωτοβουλία Πολιτών» μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα της «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» που έχουν την πεποίθηση ότι ο Γιώργος Βλαντής μπορεί να παίξει το «συνδετικό» κρίκο ανάμεσα στον Παντελή Βλασσόπουλο και τον Κυριάκο Κουτρούλη προκειμένου να διαμορφωθεί ένας κοινωνικός πόλος ικανός να πάρει τα «ηνία» του Δήμου από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Γιώργος Βλαντής φέρεται διατεθειμένος στις διαπραγματεύσεις που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν υποψηφιότητες από πολλούς χώρους κάτι το οποίο δεν είναι ελπιδοφόρο για την διαρκώς επιζητούμενη σύνθεση απόψεων αλλά και για τη σύνθεση του νέου διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου (από 27 σε 33 μέλη) που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου. Πάντως στο πλαίσιο των εργασιών της Γ.Σ. των μελών της «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» αποφασίστηκε η δημιουργία επταμελούς επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη να φέρει σε πέρας τις όποιες διεργασίες προκύψουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ ψηφοδέλτιο που θα μπορέσει να εδραιώσει την προοπτική για την ανάληψη
της διοίκησης του Δήμου. Εκτός του Γιώργου Βλαντή τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι: Σταύρος Σταυρόπουλος,Βάσω Τσαπίνου, Νέστορας Ζόμπωλας, Ελένη Γλαρέντζου, Παναγιώτης Μαρίνος και Δημήτρης Μπούκης.

Η «Ζω» ζήτησε την άποψη του προέδρου της ΑΚΕΠ και υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλου αλλά και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Κουτρούλη για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της «Ηράκλειο - Επόμενη Μέρα».
Και οι δύο προαναφερόμενοι αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις σημειώνοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για εσωτερικές διαδικασίες της συγκεκριμένης παράταξης και όχι για ένα ανακοινώσιμο πλαίσιο προτάσεων. Ωστόσο ο Παντελής Βλασσόπουλος δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές για επικείμενη συνεργασία της ΑΚΕΠ με την «Ηράκλειο- Επόμενη Μέρα».

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών στην οποία σε μεγάλο βαθμό θα οριστικοποιηθεί και η τελική μορφή που θα πάρει η συγκεκριμένη συνεργασία και θα αποσαφηνιστούν και οι ρόλοι που θα έχει το κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη στο δρόμο προς τις εκλογές. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κουτρούλης φέρεται διατεθειμένος να λάβει καταρχήν μέρος σε όποια διαδικασία προκύψει αρκεί αυτή να βασίζεται στο πλαίσιο του υγιούς διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο εντός της ΑΚΕΠ, όσο και εντός της «Ηράκλειο - Επόμενη Ημέρα», οι σχέσεις του Παντελή Βλασσόπουλου με τον Γιώργο Βλαντή βρίσκονται σε άριστο επίπεδο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι αυτό το στοιχείο είναι ικανό να οδηγήσει σε οριστικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι δεδομένο πάντως ότι μέρα με την ημέρα οι διεργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει θα εντατικοποιηθούν και ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις που θα δώσουν «σάρκα και οστά» στο συγκεκριμένο εγχείρημα.



Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ