Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος  αποδεικνύει πως βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα της Πόλης, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους πολίτες, σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Η προσωπική επίθεση προς τον επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» κ. Νίκο Μπάμπαλο μέσω ανούσιας ανακοίνωσης μόνο ως κίνηση έλλειψης ψυχραιμίας μπορεί να χαρακτηριστεί και δυστυχώς επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο, ότι ο κ. Δήμαρχος, αντί να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο, αποφάσισε να ξεκινήσει από τώρα τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης του.

Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε διαφορετικά το ξαφνικό ενδιαφέρον του να απαντήσει σε δελτίο τύπου σχετικά με την μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Δεν μας εκπλήσσει ωστόσο η προσωπική επίθεσή του προς τον Νίκο Μπάμπαλο, απλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι ο Νίκος Μπάμπαλος δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμα και στη ρήξη γιατί διαφωνούσε με πολιτικές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Για πρώτη φορά, μετά από 43 μήνες στη δημαρχία, πληροφορούμαστε από τον κ. Δήμαρχο ότι ο δήμος είναι στα όρια της «χρεοκοπίας», ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την χρεοκοπία της πολιτικής της δημοτικής αρχής.

Για πρώτη φορά μαθαίνουμε ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δήμου είναι πρόκληση (!) για τη Δημοτική Αρχή, ενώ εμείς μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι αποτελεί υποχρέωση.

Την ώρα που συντασσόταν η απάντηση του κ. Δημάρχου έξω από το Δημαρχείο οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου της δημοτικής επιχείρησης  Προβολής και Ενημέρωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94fm» πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για την άρνηση της διοίκησης να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των μηνών  Μαΐου – Ιουνίου 2010.
Η παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» καλεί τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο να αφήσουν στην άκρη τα επικοινωνιακά  τερτίπια να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές:

Κ. Δήμαρχε χρωστάτε χρήματα και δεδουλευμένες αποδοχές σε εργαζόμενους ευρύτερα του Δήμου ναι, ή όχι;

Τους καλεί να σκύψουν έστω και την ύστατη ετούτη στιγμή πάνω από τα προβλήματα τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου. Δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να μιλάει για αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Δήμου και παράλληλα να διατηρεί τις αποζημιώσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων!

Κ. Δήμαρχε στο τέλος της θητείας σας  δεν νομιμοποιείστε να δηλώνετε ότι δεν γνωρίζετε. Προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει, ότι οι πολίτες σας επέλεξαν να διοικήσετε, για να λύσετε τα προβλήματά τους και όχι να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Αυτή η κατάσταση όμως δεν σας έχει εμποδίσει πράγματι μέχρι σήμερα να πραγματοποιείτε μελέτες, όπως και εσείς ο ίδιος λέτε,  που τις πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ και δεν υλοποιούνται όπως η  κυκλοφοριακή  μελέτη  που  κόστισε  πάνω από 80.000  ευρώ  και την  αποσύρατε για την περιοχή του κεντρικού  Ηρακλείου.

Οι πολίτες κ. Δήμαρχε ρωτούν και περιμένουν απάντηση με πόσο χρέος επιβαρύνθηκε ο Δήμος κατά τη διάρκεια της θητείας σας.

Επιτέλους κύριε Δήμαρχε, έστω και τους τελευταίους αυτούς μήνες της διοίκησής σας, ασχοληθείτε με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας και ελπίζουμε να μην επαληθευθούν αυτοί που μιλούν και περιμένουν … την τελευταία, αλλά και μεγαλύτερη παραίτηση.

Από το www.xtypos.gr