ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΕΔ

Εξηγήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη χρήση του οικοπέδου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) στην Λεωφόρο Κύμης έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου.

Θυμίζουμε πως η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου να μεταφέρει κάποια απορριμματοφόρα σε τμήμα του οικοπέδου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, με το Δήμο Αμαρουσίου να στέλνει εξώδικο στο Ηράκλειο, ζητώντας την απομάκρυνση των οχημάτων.

Ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε πως είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, τηλεφωνικώς για τις προθέσεις του Δήμου προκειμένου τα απορριμματοφόρα να σταθμεύουν στο χώρο, “χωρίς να υπάρξει ένσταση,” σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο χώρος δεν έχει άμεση γειτνίαση με κατοικίες και είναι ο καταλληλότερος για τη φιλοξενία των απορριμματοφόρων του Δήμου, ενώ πρόσθεσε πως θα φυτευτούν και δέντρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή. “Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης που Δήμαρχος στέλνει εξώδικο σε άλλο Δήμαρχο,” ήταν το σχόλιο του κ. Γεωργόπουλου για την ενέργεια του κ. Πατούλη. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, που πληροφόρησε το Σώμα πως επί Δημαρχίας του είχε κατατεθεί αίτημα από το Δήμο προς την ΚΕΔ για την παροχή στοιχείων για “ορφανές” εκτάσεις στο Ηράκλειο.


Τότε, το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Λ. Κύμης δεν ήταν ανάμεσα στα οικόπεδα που έχει στείλει η εταιρεία στο Δήμο. “Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του Δήμου για αξιοποίηση του χώρου” είπε ο κ. Μαστοράκος.

Ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Γιώργος Μεγρέμης, ενημέρωσε το Σώμα πως το οικόπεδο της ΚΕΔ έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο ως Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ), ενώ τόνισε πως ο χώρος είναι απαλλοτριωμένος και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Έμπλεξαν τα... όριά τους

Ένα παράλληλο ζήτημα που προκύπτει με την υπόθεση του οικοπέδου της ΚΕΔ είναι τα διοικητικά όρια των δύο Δήμων (Ηρακλείου και Αμαρουσίου) στην ευρύτερη περιοχή του Ψαλιδίου. Στην ανωτέρω συζήτηση, αρχικά ο κ. Γεωργόπουλος δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου της ΚΕΔ ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Μεγρέμης τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου έχει το μικρότερο μέρος του ακινήτου (!) και πιο, συγκεκριμένα, το τμήμα που σήμερα βρίσκονται τα κοντεϊνέρ της ιδιωτικής εταιρείας. Τα όρια των δύο Δήμων είναι μπλεγμένα εκατέρωθεν της Λ. Κύμης (το έχουμε δείξει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ,) με το Μαρούσι να καταλαμβάνει στενές λωρίδες γης δυτικά της Λ. Κύμης και το Ηράκλειο να περνάει ανατολικά της Λ. Κύμης, που σε οποιαδήποτε άλλη... οργανωμένη πολιτεία θα έπρεπε να αποτελεί το όριο μεταξύ των δύο Δήμων!

Από το www.xtypos.gr