ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εντάxθηκε τελικά στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Νομαρχίας Αθηνών το έργο μετατροπής οδών του Δήμου Ηρακλείου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 1.471.544,46 ευρώ, μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Όπως  είχαμε ξαναγράψει, η πρόταση από το Δήμο Ηρακλείου υποβλήθηκε την τελευταία στιγμή, έπειτα από επαφή του Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου, με το Νομάρχη, κ. Γιάννη Σγουρό. Είχε, μάλιστα, χρειαστεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για να προλάβει ο Δήμος να υποβάλει εγκαίρως την πρόταση.  Θυμίζουμε ότι οι δρόμοι που συ-μπεριλήφθηκαν στην αρχική πρόταση του Δήμου είναι οι εξής: Παπαϊώαννου, Περικλέους (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και πλατείας Αγίας Τριάδας), Ασπασίας (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τερψιχόρης και πλατείας Αγίας Τριάδος), Ουρανίας (στο τμήμα της  μεταξύ των οδών Ασπασίας και Αδριανού, Ισμήνης) (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιφιγενείας και Αγίας Θηρεσίας), Δάφνιδος (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιφιγενείας  και Αριστοτέλους), Χλόης (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζεφύρου και Πλάτωνος), Ευρυπίδου (στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σωκράτους και της Λ. Ηρακλείου), Κιθαιρώνος (στο τμήμα μεταξύ της Λ. Ηρακλείου και της οδού Αττικής), Μακρυωνίτου, Σοφίας, Τροίας,  Πηλίου, Καλπακίου. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και άλλοι δρόμοι στη συνέχεια, όπως είχε διαβεβαιώσει και ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Εγκρίθηκε και το έργο προστασίας του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε συνολικά 32 έργα συνολικού  προϋπολογισμού 47.092.014 ευρώ. Αναφορικά με την περιοχή μας, στα ε-νταχθέντα έργα βρίσκουμε το έργο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την Προστασία Διαχείριση και Ανάπλαση του Άλσους, προϋπολογισμού 749.078,77 ευρώ, την κατασκευή του Γ' Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Νέας Ερυθραίας, προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ και τη μελέτη του ρέματος Κοντοχρήστου πάλι στη Νέα Ερυθραία, προϋπολογισμού 235.772,36 ευρώ.

Όλα τα έργα θα υλοποιηθούν με πόρους εξολοκλήρου της Νομαρχίας Αθηνών, μετά την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τους αντίστοιχους Δήμους. “Κλείνουμε τον κύκλο της Νομαρχίας Αθηνών, αφήνοντας πίσω μας μία σημαντική παρακαταθήκη με έργα που είχαν ανάγκη οι πολίτες όλων των Δήμων,” είπε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης, κ. Γιάννης Σγουρός.

Από το www.xtypos.gr