ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ

Φωνάζουμε πάνω από χρόνο για την περίπτωση που απασχολεί πλέον τους κατοίκους στην Απόλλωνος, όταν λέγαμε για το απαγορευτικό στην Μ. Αντύπα στο ύψος της Απόλλωνος, το όποιο όπως παραδέχθηκαν οι κάτοικοι και έτσι ήταν, πολλοί από τους οδηγούς δε το υπολόγιζαν με αποτέλεσμα να μοιράζεται η κίνηση των οχημάτων.

Φυσικά ο Κος Ευάγγελος Ματσούκης ο συγκοινωνιολόγος του δήμου είπε ότι δεν ήταν δυνατόν η κίνηση να πέφτει σε μικρά στενά όπως η θέμιδος και η Παλλάδος, και ότι οι κάτοικοι τα παρουσιάζουν τραγικά τα πράγματα!!

Οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα 24 ώρες το 24ωρο τα παρουσιάζουν τραγικά και ο Κος Ματσούκης από την Πάτρα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει με τις κυκλοφοριακές του ρυθμίσεις!
Δεν είναι απαραίτητο να γνώριζε ο συγκοινωνιολόγος ότι το απαγορευτικό στην Μ. Αντύπα για πολλούς οδηγούς ήταν διακοσμητικό (κατά την γνώμη μας καλά έκαναν όσοι το αγνοούσαν) και ότι δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ πρόβλημα με την κίνηση των οχημάτων που διέσχιζαν την Θέμιδος και την Παλλάδος προκείμενου να καταλήξουν στο δημαρχείο και τον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ.

Η κίνηση να οδηγούνται τα οχήματα στην πλατεία Μανδηλαρά (πρώην Όθωνος) από στενά που δεν είναι μεγαλύτερα από την θέμιδος και την Παλλάδος, διασχίζοντας την τετραπλάσια απόσταση για να βρεθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ, χρίζει απορίας καθώς η πολλαπλάσια απόσταση σημαίνει περισσότερες εκπομπές καυσαερίων, αλλά και η συχνή διέλευση των οχημάτων από την πλατεία Μανδηλαρά κάνει πιο δύσκολη – επικίνδυνη την πρόσβαση στην παιδική χαρά της πλατείας από μητέρες με τα καροτσάκια αλλά και τα παιδιά.

Φυσικά όταν αυτές τις ρυθμίσεις της κάνει κάποιος από τον χάρτη χωρίς να έχει καθημερινή εμπειρία για τις ανάγκες και την λειτουργικότητα των δρόμων, τότε είναι πολύ πιθανό να προτείνει ρυθμίσεις απορύθμισης για την πλειοψηφία των περιοίκων, αλλά και των επισκεπτών μιας περιοχής.

Ο Στ. Γεωργόπουλος θολωμένος από τον τίτλο και την εξειδίκευση του Κου συγκοινωνιολόγου, αδυνατεί να δει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, και όπως είναι φυσικό για ακόμα μια φορά είναι πρόθυμος με την επικύρωση της απορύθμισης να  κάνει δύσκολη την καθημερινότητα αρκετών συνδημοτών μας.

Παρόλο που στα δημοτικά συμβούλια, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν να μην γίνει καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση πριν από τις εκλογές, ο Στ. Γεωργόπουλος με χαρακτηριστική βιασύνη προσπαθεί να προλάβει τον Νοέμβριο, θεωρώντας ότι εφαρμόζοντας τις απορυθμίσεις, αφενός θα έχει να τις παρουσιάσει σαν έργο – τομή επί δημαρχείας του, αφετέρου πιστεύει ότι ο κόσμος θα τις αποδεχθεί και θα τις χειροκροτήσει ενόψει εκλογών.

Δεν αρκεί στον δήμαρχο η δημοσκόπηση της εφημερίδας Έκφραση, που το 80% των δημοτών δήλωσε την δυσαρέσκεια της απέναντι στην δημοτική αρχή και κατά συνέπεια στο πρόσωπο του Στ. Γεωργόπουλου. Οι επιλογές του εξακολουθούν να πλήττουν τους δημότες και την καθημερινότητα τους, όπως για παράδειγμα η πρόθεση να παύσει τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του δήμου μας, επειδή είναι απλήρωτοι οι προπονητές και οι γυμναστές 8 μήνες!

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος καθώς για το νέο ΚΕΠ της πευκών ο δήμος πληρώνει περίπου 2 χρόνια ενοίκιο χωρίς να χρησιμοποιεί τον χώρο, ας θυμηθούμε όταν έδιωξε ο δήμαρχος την Interamerican από τον 1ο όροφο του δημαρχείου και χάθηκαν ενοίκια 1μιση χρόνου, μέχρι τελικά να μεταφερθούν οι δημοτικές υπηρεσίες και τα γραφεία.

Επιλογές σαν αυτές δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό κενό σχεδιασμού και αδυναμία λήψης αποφάσεων, κατά τα άλλα ο Κος Γεωργόπουλος είναι ένας δεσποτικός τύπος, με τουπέ 10 καρδιναλίων το οποίο φυσικά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από την μέχρι σήμερα θητεία του.