Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η ομόφωνη απόφαση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Αττικής να είναι υποψήφιος Δήμαρχος του κόμματος στην πόλη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημοκρατική Ενότητα” και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Λυκούρας, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βίλλα  Στέλλα το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουλίου.

Ο κ. Λυκούρας έκανε δεκτή την πρόσκληση των συντρόφων του τους οποίους και ευχαρίστησε για την τιμή που του επεφύλαξαν. Ακολούθως μίλησε για τις δημοτικές εκλογές και το πολιτικό διακύβευμα τους: “Εμείς δεν προσπαθούμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε... οι άλλοι συνδυασμοί ασχολούνται με το χωροταξικό σχεδιασμό, τα δέντρα, την πράσινη ανάπτυξη. Δεν ασχολούνται με το λαό αλλά με οτιδήποτε άλλο προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα θολό τοπίο για να υφαρπάξουν τη ψήφο των πολιτών. Έχουμε την ευθύνη να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης...θα μιλήσουμε για μια άλλη οικονομία γιατί οι μάσκες έπεσαν” 

O κ. Λυκούρας τόνισε πως οι δημοτικές εκλογές είναι μια ακόμα μάχη προς την οργάνωση  της πάλης και αντίστασης  του λαϊκού κινήματος απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Εξέφρασε δε την βούληση της παράταξης του να μην συμβάλει στην εμπέδωση από τους πολίτες της ανταποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών και ανέφερε ως παράδειγμα τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και το σταθμό της ΚΕΚΟΙΠΗΑ τους οποίους “πληρώνουν άδρα” οι Ηρακλειώτες ενώ την ίδια ώρα εμφανίζουν έλλειψη προσωπικού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να μιλήσει εκτενέστερα για τις θέσεις της παράταξης και τις δημοτικές εκλογές στο εγγύς μέλλον.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη υποψηφιότητα του κ. Λυκούρα, που είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, για το δημαρχιακό θώκο. Η πρώτη ήταν το 2006 όταν και αντικατέστησε τον επί σειρά ετών υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης, κ. Περικλή Γκιουλέα.  

“Κόκκινη ψήφος” για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης του ΚΚΕ, που είχε σαν θέμα “Πολιτικές εξελίξεις και η μάχη των Τοπικών Εκλογών” ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του κόμματος, κ. Στέλιος Λάμπρου.

Για τις δημοτικές εκλογές είπε πως είναι μια από τις μάχες που θα κληθεί να δώσει το κόμμα και το κίνημα το επόμενο διάστημα και επεσήμανε πως θα πάρουν τα χαρακτηριστικά κεντρικής προεκλογικής αναμέτρησης. Το μέλος  του ΚΚΕ ζήτησε να μην αποτελέσουν κριτήριο για τη ψήφο του λαού  τα πρόσωπα και οι επικεφαλής των συνδυασμών αλλά η στάση των κομμάτων απέναντι στα λαϊκά προβλήματα.

Σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση (“Καλλικράτης”) σχολίασε πως έρχεται να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης φέρνοντας αύξηση της φορολογίας και των απολύσεων. Ο ομιλητής εξέφρασε και την πάγια αντίθεση  του κόμματος με τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Κλείνοντας ο κ. Λάμπρου ζήτησε να υπάρξει ψήφος καταδίκης των υπόλοιπων κομμάτων και στήριξης των συνδυασμών του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατή η φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και η οργάνωση του λαϊκού κινήματος αντίστασης. “Μόνο κέρδος θα έχει ο λαός από μια τέτοια ψήφο που θα μείνει κόκκινη και την επόμενη ημέρα” κατέληξε ο κ. Λάμπρου.

Μετά την ομιλία του κ. Λάμπρου και την παρέμβαση του κ. Λυκούρα υποβλήθηκαν ερωτήσεις και παρατηρήσεις από το κοινό. Ξεχώρισε το ζήτημα του νομοσχεδίου των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών καθώς το ΚΚΕ καταγγέλλει την προωθούμενη απαγόρευση των κουπονιών και την καθιέρωση οικονομικών εισφορών μέσω τραπεζών.

Οι διεκδικήσεις για τις δημοτικές εκλογές

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές όπως το έθεσε ο κ. Λάμπρου είναι, μεταξύ άλλων, το ακόλουθο:
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους όσους δουλεύουν στην αυτοδιοίκηση
- Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας με το σκεπτικό ότι ήδη οι πολίτες πληρώνουν μεγάλη έμμεση φορολογία
- Πλήρη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση
- Πλήρη επιστροφή παρακρατηθέντων πόρων
- Αναβάθμιση ζωής εργαζομένων με δημιουργία υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί)
- Ανάπτυξη προγραμμάτων λαϊκής στέγης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας


           
 



Από το www.xtypos.gr