"ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

Την ίδρυση νέα παράταξης στο Ηράκλειο Αττικής με την ονομασία «Νέα Πορεία» και την υποψηφιότητά για τη θέση του δημάρχου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παλαιό Ηράκλειο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος (και πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Γ. Μαστοράκου), Κυριάκος Κουτρούλης. Μαζί με τον Κυριάκο Κουτρούλη συμπορεύονται μεταξύ άλλων και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρία Παντερή – Ηλιάδη (είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου), καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χριστοδουλίδης (το 2006 είχε συμμετέχει ως συνεργαζόμενος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου, ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος επι δημαρχίας Γ. Μαστοράκου).

Μεταξύ άλλων στην συντονιστική επιτροπή της νέας παράταξης, εκτός των Κ. Κουτρούλη και Μ. Παντερή, μετέχει ο υποψήφιος με τον Γ. Μαστοράκο το 2006 Σπ. Κασβίκης, καθώς επίσης και οι Καρουσιώτης Γιώργος, Ροσσολάτου Φανή, Μανωλοπούλου Αμαλία, Διακογιάννης Αλέξης. Υπεύθυνοι νεολαίας είναι οι Γκόγκα Αναστασία, Περσεφόνη Γονυδέλλη και Λάμπρος Ευθυμίου ενώ επιστολή υποστήριξης απέστειλε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (σ.σ. της παράταξης που είναι επικεφαλής σήμερα ο Γ. Μαστοράκος) Γιάννης Ροσσολάτος. Επίσης το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και στελέχη της περιόδου του Γ. Μαστοράκου, όπως η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Λυτζεράκου κ.α.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Κουτρούλης τόνισε πως η παράταξη θα συμμετέχει στις εκλογές, εκτός αν προκύψει προγραμματική και μόνο σύγκλιση με άλλες δυνάμεις, ενώ απέφυγε επιμελώς να μπει στην ονοματολογία, ειδικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρξει σε νεότερη ανάρτηση. Ακολουθούν τα γραπτά κείμενα που διανεμήθηκαν και συγκεκριμένα η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης, το κείμενο της νεολαίας, καθώς και οι επιστολές των Ανδρέα Χριστοδουλίδη και Γιάννη Ροσσολάτου.
.
Ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου Αττικής «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»
Πολίτες του Ηρακλείου

Είναι σ’ όλους σας φανερό ότι το πρωτογενές κύτταρο της δημοκρατίας μας, η τοπική αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στη κρισιμότερη καμπή της Ιστορίας της.
Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων, χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, απ’ τη κεντρική εξουσία στους δήμους έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην υποβάθμισή τους.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός των δημοτικών παρατάξεων απ τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά έντονο κλίμα απαξίωσής τους και τις έχει καταστήσει στη συνείδηση του πολίτη εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών και πεδίο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Σε μια εποχή που οι πόλεις μας ασφυκτιούν απ’ τις συνέπειες της αστυφιλίας και οι τοπικές κοινωνίες φλέγονται από οικολογικές ευαισθησίες σι δημοτικές μας αρχές περιορίζονται σε μια, χωρίς όραμα, πολιτική, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο. Το ύψιστο δημοκρατικό καθήκον της ενασχόλησης με τα κοινά της πόλης έγινε προνόμιο και δυστυχώς επάγγελμα λίγων, σι οποίοι φρόντισαν όχι μόνο να το απαξιώσουν αλλά παραπέρα να το ταυτίσουν με ό,τι εξοργίζει τον κόσμο σήμερα.

Απόλυτα πεισμένοι ότι τα οξύτατα προβλήματα της πόλης μας (οικονομικό, κυκλοφοριακό, έλλειψη πράσινου, κτήμα «φίξ», μόλυνση περιβάλλοντος, κ. α.), δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από δημαγωγούς επαγγελματίες της πολιτικής, σι οποίοι προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον, ούτε από «ανίερες» συμμαχίες, αλλά μόνο από μια παράταξη στην οποία θα συμμετέχουν όλοι, πραγματικά αγαπούν ανιδιοτελώς τη πόλη μας πιστεύοντας στις αρχές και τις αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Έχοντας λοιπόν την άποψη ότι η ανεξαρτησία των δημοτικών παρατάξεων απ1 τα κόμματα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος‚ αλλά και τη λυδία λίθο για τη δημιουργία υγιούς πολιτικού συστήματος, δεδομένου ότι τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να χειραγωγούν αλλά να αφουγκράζονται τις δημοτικές παρατάξεις.
Ελπίζοντας ότι σι παραπάνω σκέψεις και απόψεις μας είναι και θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, η συμμετοχή των οποίων στα κοινά της πόλης θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός κάθε υγιούς δημοτικής παράταξης.
Προχωρούμε στη δημιουργία δημοτικής παράταξης με σκοπό να συσπειρώσουμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, που συμμερίζονται τις παραπάνω θέσεις για τα κοινά της πόλης μας, με αποκλειστικό στόχο την ανατροπή καθεστωτικών αντιλήψεων στη διοίκηση του δήμου, την έντιμη και με διαφάνεια διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την Θέση του δήμου στην υπηρεσία του πολίτη, την συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη πόλη μας. Την διατήρηση και επέκταση του κοινωνικού χαρακτήρα του, την ανάπτυξη του πρασίνου σε ό,τι απέμεινε και τέλος την δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού‚ για τους πολίτες, προαστίου.

Σας καλούμε μέσα απ τη παράταξή μας, ανεξάρτητα απ’ τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, να βοηθήσετε στην υλοποίηση του οράματος όλων των συμπολιτών μας για μια πόλη όμορφη, πράσινη, λειτουργική και εξυπηρετική στους κατοίκους της.

Η συντονιστική Επιτροπή
Κυριάκος Κουτρούλης
Παντερή - Ηλιάδη Μαρία
Καρουσιώτης Γιώργος
Κασβίκης Σπύρος
Ροσσολάτου Φανή
Μανωλοπούλου Αμαλία
Διακογιάννης Αλέξης
Στοιχεία επικοινωνίας: info@nea-poreia.gr
.
Κείμενο νεολαίας
Λέγομαι Γκόγκα Αναστασία και μαζί με την Περσεφόνη Γονυδέλλη και τον Λάμπρο Ευθυμίου είμαστε υπεύθυνοι νεολαίας της νέας αυτής παράταξης. Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι γιατί πρωτίστως ενδιαφερόμαστε, νοιαζόμαστε για το Ηράκλειο.

Θεωρούμε απαραίτητη και ουσιώδη την παρέμβαση των νέων ανθρώπων, σι οποίοι έχουν άποψη για τη γειτονιά τους και μπορούν έμπρακτα να συμβάλλουν.
Είμαστε πεπεισμένοι για αυτό όπως είμαστε και πεπεισμένοι πως οι περισσότεροι θέλουν ναι μεν να συμμετάσχουν στα κοινά αλλά δεν έχουν τον τρόπο. Αυτό Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς.

Μπορούν λοιπόν να γίνουν πολλά, υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις αλλά για εμάς το πιο σημαντικό είναι αυτές να είναι υλοποιήσιμες, γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.
Ενδεικτικά θα σας πούμε πως θα επιδιώξουμε την εθελοντική συμμετοχή των νέων ανθρώπων με στόχο να έχουμε όντως ένα Δήμο στην υπηρεσία του πολίτη- δημότη, π.χ.
- μπορούν οι νέοι άνθρωποι με την αντίστοιχη επαγγελματική κατάρτιση να βοηθήσουν τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου
- μπορούν οι νέοι άνθρωποι κάθε μήνα και ανά ομάδες να επισκέπτονται τις γειτονιές και να καταγράφουν τα προβλήματα και μέσα από το Συμβούλιο των νέων να προωθείται η επίλυσή τους δίνοντας ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στις γειτονιές γιατί αυτές γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους
- μπορούν οι νέοι άνθρωποι να συμβάλλουν ριζικά στην αναμόρφωση των ελεύθερων χώρων
- μπορούν οι νέοι άνθρωποι να βοηθήσουν άμεσα σε απλά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα όπως ο καθαρισμός του αμφιθεάτρου της πλατείας, το βάψιμο και ο φωτισμός των υπογείων διαβάσεων οι οποίες είναι απροσπέλαστες αργά το βράδυ

Και όλα αυτά δεν είναι απλά φιλοδοξίες μας η έκθεση ιδεών. Έχουμε μιλήσει με νέους ανθρώπους, τους φίλους μας οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ανιδιοτελώς και θέλουν απλά το έναυσμα.
Ο ρόλος μας είναι δύσκολος γιατί σι νέοι άνθρωποι, η νεολαία αποτελεί συνήθως αγαπημένο μότο των πολιτικών το οποίο συγκινεί και από την άλλη ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται. Παρόλα αυτά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Δήμος να διοικείται ουσιαστικά από τους δημότες, ό,τι γίνεται να αποτελεί αντικειμενική ανάγκη των δημοτών και όχι έργο εντυπωσιασμού. Δυστυχώς, σήμερα έχει χαθεί το όραμα… Θέλουμε να το βρούμε μαζί σας!

Με εκτίμηση και αισιοδοξία
Γκόγκα Αναστασία
Περσεφόνη Γονυδέλλη
Ευθυμίου Λάμπρος
.
Επιστολή Ανδρέα Χριστοδουλίδη
Μέσα από το ζοφερό, μίζερο και μελαγχολικό πολιτικό σκηνικό που επικρατεί σήμερα στην πόλη μας ως προς τα δημοτικά δρώμενα έρχεται μια νέα παράταξη, έστω και λίγους μόλις μήνες προ των εκλογών, να δώσει μια κάποια ελπίδα και προοπτική στην πόλη και στους δημότες.

Μια νέα παράταξη με νέα και άφθαρτα πρόσωπα που έχει μοναδικό στόχο και σκοπό, ν’ αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.
Μια νέα παράταξη μακριά από κατεστημένες και κομματικές εξουσίες, μακριά από κατεστημένα συμφέροντα και εξαρτήσεις, κόντρα στις διαπλοκές και όποιες άλλες δεσμεύσεις, με νέα καθαρά πρόσωπα, ανθρώπους έντιμους με ήθος και ειλικρίνεια, που έμαθαν και ξέρουν να μιλούν μόνο την γλώσσα της αλήθειας και όχι των ψεύτικων μεγάλων λόγων και απατηλών υποσχέσεων.

Οι δημότες κουράστηκαν και απογοητεύτηκαν από το ίδιο μονότονο σκηνικό, που το αποτελούν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα φθαρμένα από τον χρόνο, και που έχουν σαν μοναδικό σκοπό την φιλοδοξία τους να γίνουν δήμαρχοι, εμπαίζοντας και κοροϊδεύοντας, υποσχόμενοι και πολλές φορές εκβιάζοντας και απειλώντας νέους ανθρώπους και εργαζομένους στον Δήμο. Κουράστηκαν από αυτούς που υποσχέθηκαν διάφορα, για τα οποία δεσμεύτηκαν, αλλά στην πορεία αθέτησαν τον λόγο τους και τις υποσχέσεις τους.

Αγαπητοί φίλοι δημότες,
Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό της πόλης πράγματι απογοητευμένος. Η αποχώρηση μου όμως αυτή δεν σημαίνει ότι θα πάψω να ενδιαφέρομαι και να μάχομαι υπέρ της πόλης και των δημοτών.
Ο,τι είχα, αγαπητοί φίλοι, να προσφέρω το προσέφερα και ως αντιδήμαρχος για 8 χρόνια και ως δημοτικός σύμβουλος.

Θέλω να πιστεύω ότι η επί 20 περίπου χρόνια παρουσία μου είχε ένα θετικό ισοζύγιο, με κυρίαρχο τα δημοτικά ιατρεία και τις αρχές και τις βάσεις της Υπηρεσίας περιβάλλοντος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους επί τόσα χρόνια με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν, καλώ δε όλους αυτούς τους φίλους, όπως εμπιστεύτηκαν για τόσα χρόνια εμένα, το ίδιο να εμπιστευτούν και να στηρίξουν την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, την νέα αυτή παράταξη, την οποία προσωπικά στηρίζω με όλες τις δυνάμεις που μου απόμειναν.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ σημαίνει ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ‚ για μια πορεία δημιουργική.
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ σημαίνει ΗΘΟΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ σημαίνει ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Αυτά είναι σι αξίες και τα πιστεύω της Νέας παράταξης που αποτελούμε όλοι εμείς με όλους εσάς

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
Γιατρος
Τ. Αντιδήμαρχος
Τ. Διευθυντής ΥΜ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
.
Επιστολή Γιάννη Ροσσολάτου
Στηρίζω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Κουτρούλη διότι τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο για τη θέση αυτή από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους των άλλων παρατάξεων, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους.

Τον γνωρίζω πάνω απο 15 χρόνια σαν άνθρωπο, δικηγόρο, δημοτικό σύμβουλο, και αντιδήμαρχο και διαπίστωσα ότι μπορεί, θέλει, και είναι άξιος να του εμπιστευτούμε με σιγουριά τα θέση του Δημάρχου στο Δήμο μας.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο που πρόκειται να παίξει σαν Δήμαρχος στον προβληματικό Δήμο μας, μέσα από τον νέο νόμο «Καλλικράτης» με τις τόσο νέες και βαριές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που αναθέτει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν είναι απλή υπόθεση σήμερα να διοικήσεις ένα Δήμο όπως ήταν παλιά, που οποιοσδήποτε δημότης, με κάποιες ικανότητες βέβαια, μπορούσε να διοικήσει το Δήμο. Σήμερα θέλει βαθιά γνώση του νόμου, ισχυρή θέληση, να γνωρίζει τα προβλήματα της κάθε γωνιάς του Ηρακλείου μας και μεγάλη πολύ μεγάλη θέληση να τα λύσει, με νέους και άξιους συνεργάτες.
Αυτά τα έχει ο Κυριάκος Κουτρούλης και επί πλέον αγαπάει το Ηράκλειο σαν γνήσιος Ηρακλειώτης που είναι.

Έναν τέτοιο Δήμαρχο θέλουμε και γι’ αυτό τον στηρίζουμε.
Ηράκλειο Αττικής 19 Ιουλίου 2010
Γιάννης Ροσσολάτος

Από το www.zonews.gr