ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ Γ. ΒΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Την κοινή τους κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσαν την Τρίτη 20 Ιουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος της ΑΚΕΠ Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Επόμενη Μέρα» Γιώργος Βλαντής.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι οποίες κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας οι δύο παρατάξεις κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία για τον νέο δημοτικό σχηματισμό που προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη της ΑΚΕΠ και της «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα».

Συγκεκριμένα ο Παντελής Βλασσόπουλος τέθηκε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και υποψήφιος δήμαρχος ενός κοινού ψηφοδελτίου που θα προκύψει από τη συνεργασία των δύο πλευρών και θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον και ο Γιώργος Βλαντής ανέλαβε τη θέση του προέδρου της κοινής συντονιστικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από εννέα μέλη.

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ο Γιώργος Βλαντής άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα συνιστά ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός για το Ηράκλειο Αττικής. Μάλλον καθυστερημένα ερχόμαστε να υπακούσουμε στις σκέψεις και τις αιτιάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών οι οποίοι απαιτούν νέους και καθαρούς ανθρώπους για να αναλάβουν τις τύχες της πόλης. Είμαστε εδώ, πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς και κομματικές εντάξεις, με μόνη προϋπόθεση την κοινή αγάπη για την πόλη και την επίλυση των προβλημάτων της. Είμαστε εδώ μπροστά σας και δίνουμε τα χέρια και νομίζω ότι μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Στη συνέχεια ο ίδιος απέδωσε τα εύσημα για την οριστικοποίηση της συνεργασίας στους συνεργάτες του και σε όλους όσους τον στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τους κόλπους της παράταξης «Ηράκλειο- Επόμενη Ημέρα» τονίζοντας ότι «σε μια πολύ καίρια στιγμή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήραν μια πολύ σημαντική απόφαση. Τα πάντα στηρίχτηκαν σε δημοκρατικές διαδικασίες και σε μια ευρεία συλλογικότητα η οποία επέφερε αυτό το πολιτικό γεγονός. Νομίζω ότι καταλήξαμε σε μια απολύτως σωστή πολιτική πράξη και είναι κάτι το οποίο το συναντάμε στα πρόσωπα των συνδημοτών μας που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο».

Ο Γιώργος Βλαντής δήλωσε ότι δέχθηκε πρόταση να τεθεί επικεφαλής ενός κοινού ψηφοδελτίου και να κατέλθει από κοινού στις εκλογές με τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Μαστοράκο, πριν επέλθει η οριστική συμφωνία για κοινή κάθοδο με την ΑΚΕΠ του Παντελή Βλασσόπουλου. Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Μαστοράκο για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έκανε να αναλάβω επικεφαλής ενός δημοτικού συνδυασμού για την πόλη. Για όσους δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απάντησης και της άρνησης από την πλευρά μας, το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι η πλειοψηφία της συλλογικότητας της «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» έτσι έκρινε και έτσι αποφάσισε. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος Μαστοράκος το καταλαβαίνει αυτό. Κάποιοι άλλοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να το συνειδητοποιήσουν».

Την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος στο δρόμο προς τις εκλογές εξέφρασε ο Παντελής Βλασσόπουλος λέγοντας ότι «μετά την πίεση των τελευταίων ημερών επέρχεται η αισιοδοξία και το χαμόγελο. Να είστε σίγουροι ότι αυτά τα στοιχεία θα μας διακατέχουν μέχρι το τέλος των εκλογών αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε τα ίδια συναισθήματα και την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο Αττικής. Γιατί πολίτες που προέρχονται από διαφορετικούς κομματικούς και πολιτικούς χώρους που έχουν διαφορετική αφετηρία αποφάσισαν να θέσουν πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης. Πάνω από όλα κρατήσαμε τον αλληλοσεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο βάζοντας μπροστά την αγάπη για την πόλη. Αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για να μας φέρουν στο ίδιο τραπέζι και για να συμφωνήσουμε τους όρους πάνω στους οποίους θα βασιστούμε για να παραδώσουμε μιαν καλύτερη πόλη στις επόμενες γενιές».

Ο Παντελής Βλασσόπουλος στη συνέχεια της τοποθέτησης του επισήμανε ότι «είμαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για προσωπικές φιλοδοξίες γιατί είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για μένα η εκπροσώπηση της συνεργασίας μας από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου. Στον αγώνα που ξεκινήσαμε καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν. Θα επιδιώκουμε διαρκώς συνεργασίες και συγκλήσεις αφού η λογική μας δεν ανταποκρίνεται σε αποκλεισμούς και στοχεύει σε συναινέσεις που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης». Ο Παντελής Βλασσόπουλος κήρυξε την πρόθεση του για αδιάκοπο προεκλογικό αγώνα και γνωστοποίησε ότι τα στελέχη της «ΑΚΕΠ – Ηράκλειο - Επόμενη ημέρα» θα επισκεφθούν διαδοχικά έως το τέλος Ιουλίου της Αγία Τριάδα, την Καναπίτσα και τα Ηπειρώτικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινή εννεαμελής συντονιστική επιτροπή του νέου δημοτικού σχηματισμού που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της ΑΚΕΠ με την «Ηράκλειο – Επόμενη Ημέρα» εκτός από τον Γιώργο Βλαντή που έχει τη θέση του προέδρου και τον Ανδρέα Δαυίδ που έχει τη θέση του γραμματέα αποτελείται από τους: Σταύρο Σταυρόπουλο, Γιώργο Φαρμάκη, Νέστορα Ζόμπωλα, Γιούλη Σπανού, Νίκο Χανιώτη, Γρηγόρη Παπαδάτο και Θωμά Μοστράτο.

Από το www.zonews.gr