Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά αυτών των εκλογών στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής είναι η στάση που θα κρατήσει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της “Δημοκρατικής Συνεργασίας”, κ. Γιώργος Μαστοράκος.  Και βασικά το ερώτημα είναι ένα: θα κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος Δήμαρχος ή θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη υποψηφιότητα;

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γενική συνέλευση της “Δημοκρατικής Συνεργασίας,” όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.xtypos.gr  τέθηκε επιτακτικά το θέμα, καθώς η ώρα των εκλογών πλησιάζει και οι άλλες παρατάξεις ήδη κάνουν τις κινήσεις τους. Βάσει έγκυρων πληροφοριών μας, ο κ. Μαστοράκος, αν και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη συνέχεια, έδειχνε αποφασισμένος στην ανακοίνωσή  του και, παράλληλα, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ώστε να είναι επικεφαλής κάποιος άλλος και όχι αυτός στις επόμενες εκλογές. Όπως είπε, έχει κάνει προτάσεις σε πρόσωπα ευρείας αποδοχής να αναλάβουν ως επικεφαλής της “Δημοκρατικής Συνεργασίας,” χωρίς όμως επιτυχία προς το παρόν.

Μεταξύ αυτών των προσώπων ήταν ο κ. Γιώργος Βλαντής (που τελικά θα κατέβει ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την ΑΚΕΠ), ο κ. Φίλλιπος Κουτσάφτης, ο οποίος δεν απεδέχθη, και η κα Άννα Βερούλη η οποία δεν έχει απαντήσει έως την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές.  Πολλοί από τους παρευρισκόμενους, κυρίως νέοι υποψήφιοι, παρότρυναν τον κ. Μαστοράκο να είναι αυτός επικεφαλής, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ότι παλαιότερα στελέχη και συνεργάτες του δεν αντέδρασαν σε αυτή του την ανακοίνωση. Τους είχε συμβουλευθεί πιθανώς για αυτές του τις κινήσεις (διότι ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μαστοράκος συμμετέχει στην επιλογή για το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ) ή είναι κάποιο επικοινωνιακό πολιτικό τρικ για ενδεχόμενη συσπείρωση της παράταξής του; Πάντως αναμένονται εξελίξεις. 

Από το www.xtypos.gr