ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Θα κάνω μια παρατήρηση – πρόβλεψη, μη πέσετε να με φάτε, είναι προσωπική εκτίμηση και τίποτα παραπάνω.

Ο Στ. Γεωργόπουλος θα πάρει στον λαιμό του, και άλλον κόσμο, και μάλιστα από άλλες παρατάξεις, για παράδειγμα τον Γ. Μαστοράκο, ο οποίος δεν ζόρισε τον δήμαρχο όπως θα μπορούσε στα 3μισή χρόνια που έχει διανύσει η διοίκηση του Γεωργόπουλου. Αντίθετα ήταν ιδιαίτερα ήπιων τόνων ο πρώην δήμαρχος, αλλά αυτό θα του κοστίσει και να το θυμάστε. Σίγουρα λιγότερο «λαβωμένος» βγαίνει ο Ν. Μπάμπαλος, ο οποίος σε μεμονωμένες περιπτώσεις άσκησε σθεναρή αντιπολίτευση, αλλά στο σύνολο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η στάση του θα μπορούσε να είναι πιο δυναμική. Όταν έχεις παρελθόν σε μια διοίκηση που υπήρχαν σκιές, που έχουν αφήσει μέχρι σήμερα ερωτηματικά, σίγουρα ή θέση σου είναι ευαίσθητη. Μπορεί για κάποια θέματα του παρελθόντος να μην άμεσα υπεύθυνος ο Ν. Μπάμπαλος, παρόλα αυτά τον βαραίνει και τον ίδιο μέρος αυτής της ευθύνης.

Θα μου πείτε βέβαια, ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δημοτικά συμβούλια, και πως θα κρίνει την παράσταση της αντιπολίτευσης?

Καταρχήν ο κόσμος κρίνει όταν έχει να αντιμετωπίσει τις όποιες αλλαγές, τι όποιες αποφάσεις μπορεί να πάρει το δημοτικό συμβούλιο, για παράδειγμα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις ομόφωνα, οι κάτοικοι οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, θα μάθουν ότι και η αντιπολίτευση συναίνεσε στο να γίνουν.

Ουσιαστικά η θητεία του Γεωργόπουλου έχει τελειώσει, 1μισή μήνας καλοκαίρι, και από Σεπτέμβριο αρχίζει το πανηγύρι για να μαζευτούν τα κουκιά.

Μαζί με την θητεία του Γεωργόπουλου τελείωσε και η αντιπολίτευση, ότι έκανε, έκανε, ότι είχε να δείξει ,το έδειξε, ότι λάθος χειρισμός έγινε, έγινε.

Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που ο κόσμος τα βάζει λιγότερο με τον Γεωργόπουλο, από ότι με την αντιπολίτευση. Εξάλλου τον Γεωργόπουλο μπορεί να μην τον γνωρίζαμε πριν αναλάβει δήμαρχος, αλλά όσο περνούσε ο καιρός καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση που το ψυχογράφημα του φαντάζει γρίφος. Ο κόσμος λοιπόν αποδέχθηκε την ιδιαιτερότητα του δημάρχου, αποφάσισε ότι θα τον υποστεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, επιστράτευσε λοιπόν την υπομονή του, έτοιμος να αντιμετωπίσει και τις πιο τρελές εμπνεύσεις του δημάρχου.

Η αντιπολίτευση όμως?
Εκεί περίμενε ο κόσμος μια διαφορετική αντιμετώπιση μπροστά στα παραληρήματα του Γεωργόπουλου, και αυτή δεν υπήρχε.

Πόσο μάλλον όταν για μεγάλο διάστημα μέχρι και σήμερα, η διοίκηση του Γεωργόπουλου καλύπτεται από οριακή πλειοψηφία.