ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ανοιχτό κάλεσμα για συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης απευθύνουν 38 πολίτες του Ηρακλείου Αττικής στη συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, ώρα 19.30, στη Βίλα Στέλλα (Σοφίας και Γαλήνης). Οι περισσότεροι εκ των 38 είναι μέλη του τοπικού Συνασπισμού και ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρονται, μεταξύ άλλων,  τα εξής: “......Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις στο Ηράκλειο  είναι δέσμιες των αποτυχημένων αντιλαϊκών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγχρόνως αυτές οι παρατάξεις αναπαραγάγουν το αρχηγοκεντρικό –αντιδημοκρατικό μοντέλο, δεν αντιπαρατίθενται  στην κοινωνικά άδικη και καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική ενώ το πολιτικό τους προσωπικό (στην πλειοψηφία τους) έχει διοικήσει το Δήμο κι αποτελεί μέρος του προβλήματος παρά μέρος της λύσης.

Η Τ.Α. σήμερα είναι δέσμια της κεντρικής εξουσίας. Χρειάζεται ανακατανομή πόρων μεταξύ κεντρικής εξουσίας και αυτοδιοίκησης προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός. Χρειάζεται  εκδημοκρατισμός, απλή αναλογική  χωρίς νοθεύσεις και αποκλεισμούς όπως και φραγμός σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών που παρέχουν οι Ο.Τ.Α.
Χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο για την Τ.Α.  που να βασίζεται στην ανάπτυξη, στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Διεκδικούμε:
Τη διασύνδεση της δημοτικής αρχής με τα κινήματα πόλης, με συλλογικότητες φεμινιστικού χαρακτήρα και κάθε μορφής προοδευτικές και ριζοσπαστικές συλλογικότητες κοινωνικού, οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Την επεξεργασία σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος και όχι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δήμου.
Την υπεράσπιση της κατοικίας, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος από τις επιθέσεις της νεοφιλελεύθερης αγοράς

Την προώθηση κοινωνικής πολιτικής ενάντια σε κάθε μορφή αποκλεισμών.
Να συμπαραταχθούμε όλοι οι πολίτες που θέλουμε το Ηράκλειο μια ανοικτή πόλη για όλους τους κατοίκους, με καλύτερους όρους ζωής, με καλύτερο περιβάλλον, περισσότερους ελεύθερους χώρους και πράσινο, χώρους έκφρασης για τη νεολαία, κοινωνικές υπηρεσίες για όλους, συμμετοχικές-διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες για τα θέματα που αφορούν την πόλη μας. Να κτίσουμε μαζί δίκτυα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, επικοινωνίας.

Την Παρασκευή  17 Σεπτέμβρη, ώρα 19.30, θα γίνει ανοικτή συνέλευση  στη βίλα Στέλλα όπου θα διαμορφωθούν οι αρχές, οι στόχοι και το πρόγραμμα της νέας δημοτικής κίνησης”.

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
 
1.Λευκιμμιάτης Χάρης,
2.Αποστολίδης Ηλίας,
3.Καλκανδής Πέτρος,
4.Κατσινοπούλου Ειρήνη,
5.Πλούμης Παναγιώτης,
6.Κατζιλιέρης Παναγιώτης,
7.Τζόκας  Κώστας,
8.Μαυροφρύδης Κώστας,
9.Σκευοφύλακας Παναγιώτης,
10.Μέλλιου Πόπη,
11.Θωμίδης Κώστας,
12.Παπαδόπουλος Μανώλης,
13.Θεοδόσης Γιώργος,
14.Γκατζέλιας Θόδωρος,
15.Δαρεμάς Γιώργος,
16.Μικρούτσικος Άρης,
17.Βαϊόπουλος Πάρις,
18.Κοσμόπουλος Προκόπης ,
19.Πέτρου Γεράσιμος,
20.Μαυραγάνη Σοφία,
21.Παυλής  Στράτος,
22.Κλωνιζάκης Βασίλης,
23.Μαυροφρύδη Έλσα,
24.Παπαδόπουλος Κώστας
25.Κουλού-Πλούμη Άννα
26.Μαυροφρύδη Έυη,
27.Μαυροφρύδη Μάρα,
28.Κοσκολέτος Σωτήρης, 
29.Γιαννάκη Βικτωρία,
30.Λευκιμμιάτης Δημήτρης
31.Κυριακοπούλου Μαρούλα,
32.Λιτσάκος Λευτέρης,
33.Μαργιόλη Ελένη,
34.Καραγιώργος Βαγγέλης,
35.Τιτίκα Παπαγεωργοπούλου,
36.Κολιτζογιαννάκης Βασίλης,
37.Αιμιλία Μυτάκη,
38.Παυλή Μαρία

Από το www.xtypos.gr