ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες, Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισες, είμαστε δημότες, όπως και εσείς, αυτής της Πόλης, κομμάτι της, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας που πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση όπου οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, ξεκινούν πρώτα από όλα από τους ίδιους τους πολίτες. Είμαστε πολίτες του Ηρακλείου που στην πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της κάθε μορφής εξουσίας.

Άνθρωποι με γνώση και πείρα στην αυτοδιοικητική λειτουργία, αλλά και άνθρωποι χωρίς εμπειρία, αλλά με πολύ αγάπη για αυτήν την πόλη με ορμή και θέληση να ξεπεράσουμε αναχρονιστικές
τακτικές και αντιλήψεις.

Είμαστε πολίτες που πιστεύουμε, ότι η ευημερία και η πρόοδος της πόλης μας, δεν είναι αυτονόητα δώρα που προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά κατακτήσεις δικής μας διάθεσης για δημόσια προσφορά, δικής μας διεκδίκησης και επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωσή της.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία που βιώνουμε αυτή την περίοδο πιστεύουμε, ότι πρέπει να αποτελέσει για μας εφαλτήριο εγρήγορσης για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της ζωής μας. Και οι επικείμενες διοικητικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φέρνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ευκαιρία για ανάπτυξη με την εφαρμογή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου, για την αντιμετώπιση της γενικευμένης αδράνειας και των λανθασμένων επιλογών των τελευταίων χρόνων στην διοίκηση της πόλης μας.

Ξεκινάμε τον Αγώνα μας και σας θέλουμε μαζί μας!
Ξεκινάμε τον αγώνα για ένα νέο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, για να γίνει μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον Νίκο Μπάμπαλο, που θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή υποψηφίου δημάρχου, αφού συνδυάζει αρμονικά αυτοδιοικητική εμπειρία, πολιτική κατάρτιση και γνώση, ήθος και ποιότητα χαρακτήρα, αγάπη για την πόλη και τους κατοίκους της.

Ένα αγώνα που θέλουμε και επιζητούμε να συσπειρώσει όλους τους συνδημότες μας χωρίς διαχωρισμούς, μέσα από μια συμμετοχική, δημιουργική, πλατιά και ανοιχτή συνεργασία για να πάμε το Ηράκλειο εκεί που πραγματικά του αξίζει!

Γι’ αυτό θέλουμε και δημιουργούμε τις προϋπόθεσης ενός πλειοψηφικού ρεύματος με συναίνεση και αλληλεγγύη, χωρίς φωνές, ξύλινες αντιπαραθέσεις, ή αναχρονιστικές πολιτικάντικες μεθόδους και τακτικές.

Γιατί
Θέλουμε το Δήμο Ηρακλείου ένα ζωντανό Οργανισμό, κύτταρο Δημοκρατίας, μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας μας και όχι ένα μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας και απλής είσπραξης δημοτικών τελών.

Θέλουμε το Δήμαρχο στην πόλη μας παρόντα και όχι απόντα στην καθημερινότητά μας, τα προβλήματά μας, στους δρόμους μας, στη γειτονιά μας, τον θέλουμε να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, με λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα.

Θέλουμε το Δήμαρχο για τον δημότη, όχι έναν απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας, όπως τη βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Θέλουμε το Δήμαρχό μπροστάρη, να παλεύει για την ποιότητας ζωής μας και του φυσικού περιβάλλοντός μας, κι όχι ένα παρατηρητή μιας υποβαθμισμένης εικόνας στους δρόμους στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, μιας πόλης γεμάτης σκουπίδια παντού…

• Σε ένα Δήμο όπου θα υπάρχει ενεργή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δημοτών στα δρώμενα της πόλης, χωρίς διαχωρισμούς και κομματικές ταυτότητες.

• Σε ένα Δήμο με διαφάνεια χωρίς στεγανά στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας, χωρίς οικογενειοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

• Σε ένα Δήμο χωρίς προχειρότητες και έλλειψη στρατηγικής, χωρίς ερασιτεχνικές και βεβιασμένες παρεμβάσεις, ξεπερασμένες τακτικές και αντιλήψεις.

• Σε ένα Δήμο που δεν θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα χωρίς να μοιράζεται, π ρ ώ τ α με τους συμπολίτες μας τη σκοπιμότητά τους .

• Σε ένα Δήμο που σε κάθε δράση θα έχει σαν αρχική του προδιαγραφή όχι απλά την προστασία , αλλά και την ανάδειξη του περιβάλλοντος που ζούμε.

• Σε ένα Δήμο όπου η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θα διασφαλίζει εκτός από τη διαφάνεια στη χρήση με τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, την ηθική διαχείριση, που δ ε ν θα εξασφαλίζει τα προνόμια των ολίγων σε βάρος των πολλών.

• Σε ένα Δήμο όπου οι υπηρεσίες του και οι δημοτικές επιχειρήσεις θα εξυπηρετούν άμεσα τον συνδημότη μας με σεβασμό στο χρόνο του, στο πρόβλημά του, στο αίτημά του.

• Τέλος. διεκδικούμε ένα Δήμο με νέα διοικητική αντίληψη και ήθος για τον δημότη, τον εργαζόμενο, για τον άνθρωπο, ένα δήμο με περισσότερη αλληλεγγύη για την κοινωνική προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων για την τρίτη ηλικία , τους άνεργους νέους, την εργαζόμενη μητέρα, τους άπορους συνανθρώπους μας.

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Θέλουμε και θα δουλέψουμε για μια Πόλη Ανθρώπινη, α ν ο ι χ τ ή για όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισες, όπου ο κάθε πολίτης θα αισθάνεται ισότιμος δημιουργός και συμμέτοχος σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του, ανεξάρτητα από το ποιόν ψηφίζει.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι και υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗΣ» μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχό μας Νίκο Μπάμπαλο, που δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε ,«επαγγελματίες πολιτικοί», αποτελούμε μια ομάδα πολιτών με συλλογική προσπάθεια σύνθεσης αντιλήψεων και θέσεων, μακριά από κάθε είδους χειραγωγία και απόπειρα καταγραφής δυνάμεων κομματικών ή προσωπικών μηχανισμών της πόλης μας.

Γιατί τα Όνειρά μας για μια καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή, δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν κανένα χρώμα ! Γιατί σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη τοπική κοινωνία, όπως θέλουμε να είμαστε στο Ηράκλειο, κανένας μας δεν περισσεύει….

Γιατί η πόλη μας, μας ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ …
Γι’ αυτό χρειάζεται η Συμμετοχή σας, η Παρουσία σας, η Απόφασή σας Έλα και εσύ μαζί μας! Για να γίνει το ΗΡΑΚΛΕΙΟ μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ!!!!
Πόλη…να ζεις!!!

Οι υποψήφιοι :
1. Αγγελής Γιώργος - Υπάλληλος ΕΛΤΑ
2. Ακριθάκη – Κορακοβούνη Αγγελική - Ιδ. Υπάλληλος σε Φαρμακευτική Εταιρία
3. Αρώνη Μαίρη – Ιδ. Υπάλληλος Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
4. Βαβουράκης Εμμανουήλ – Τοπογράφος
5. Bαγγέλης Λάμπρος – Συνταξιούχος ΥΠΕΧΩΔΕ, τ. πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ
6. Βλαχιώτης Χρήστος – Διευθυντής σε Πολυεθνική Εταιρία
7. Βόντα Ιωάννα – Αντιπρόεδρος μελών ΚΑΠΗ ΑΥΓΗΣ
8. Γαμπιεράκης Γιώργος – Σύμβουλος Επικοινωνίας
9. Ζιτζόγλου Νάνση – Ασφαλιστικός Σύμβουλος
10. Ζούρου Μαριάννα – Έμπορος
11. Καρανικόλας Αντώνης – Επιχειρηματίας στο χώρο του Βιβλίου
12. Καραπαναγιώτης Τάκης – Ελ. Επαγγελματίας
13. Κειμπίνος Λευτέρης – Έμπορος
14. Κοντός Κώστας – Διευθυντής Πωλήσεων
15. Λάμπα Καίτη – Οικονομολόγος ΥΠ. Υπουργείου Περιβάλλοντος
16. Λιλής Αλέξανδρος – Φοιτητής Ιδ. Υπάλληλος σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας
17. Μουσικούδης Γιάννης – υπάλληλος ΟΑΣΑ
18. Μπακαλγιάννης Νίκος – Επιχειρηματίας
19. Μπαμπαλού Γιώτα – Λογίστρια
20. Μπαρμπούνης Νίκος – Οικονομολόγος
21. Μπότσης Ντίνος – Δικηγόρος
22. Μπούρας Θανάσης – Εκπαιδευτικός Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής
23. Ντοβίνος Νίκος – Εφοριακός ΔΟΥ Ηρακλείου
24. Οικονόμου Φώτης – Υπάλληλος ΟΤΕ
25. Ορφανίδη Ρούλα – Υπάλληλος ΙΚΑ Ηρακλείου Αττικής
26. Πανούτσος Πέτρος – Συνταξιούχος ΟΤΕ
27. Πέτρου Γιώργος – Μηχανολόγος – Μηχανικός, Επιχειρηματίας
28. Πέτσας Κώστας – Επιχειρηματίας
29. Πίτλιγκερ Αντώνιος – Οικοδόμος
30. Ρουμπέας Γιώργος – Οικονομολόγος Στέλεχος σε Φαρμακευτική Εταιρία
31. Σπυρόπουλος Νίκος – Στέλεχος σε εταιρία Διοργάνωσης Εκθέσεων
32. Τζώρα- Ρωμανού Μαριάνθη (Μόνικα) Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
33. Τριανταφυλλίδη Άννα – Φοιτήτρια Φιλοσοφικής
34. Τσεκούρας Δημήτρης – Ιατρός
35. Τσιλίκη Αλέκα – Υπάλληλος ΙΚΑ Ν. Ιωνίας
36. Τσούδης Χρήστος – Ιδ. Υπάλληλος σε υπηρεσίες ασφαλείας
37. Φίλανδρος Γιάννης – Δικηγόρος
38. Χαλκής Ηλίας – Εφοριακός ΔΟΥ Ν. Ιωνίας
39. Χρυσοβέργης Γιώργος – Εκπαιδευτικός
40. Ψήμα Στέλλα – Υπάλληλος Υπουργείο Πολιτισμού