ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ

«Εάν επανεκλεγώ θα αποποιηθώ την δημαρχιακή αποζημίωση» διαμήνυσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος χθες σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο της Βίλλας Στέλλα στο πλαίσιο του απολογισμού της τετραετίας της δημοτικής αρχής. Στόχος του δημάρχου είναι να στείλει πρώτος το μήνυμα του εθελοντισμού σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που πλήττει το εισόδημα των δημοτών.

Η αρχή της εντιμότητας είναι πρωταρχικής σημασίας για το δήμαρχο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την κατάθεση του πόθεν έσχες και των φορολογικών δηλώσεών στο αρχείο του Δήμου, όπου έχουν πρόσβασή όλοι οι δημότες. Ο κος Σταύρος Γεωργόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη ότι είναι η τελευταία φορά που διεκδικεί το δήμο και αυτό γιατί με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Ηρακλειωτών επιθυμεί να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε το 2007.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ και δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Δημήτρης Τζίτζιφας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Δημάρχων, Παύλος Καμάρας και ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Συλλόγων του Δήμου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ηλίας Χατζηβασίλογλου και ο καθηγητής και πρόεδρος ΠΑΚΟΕ, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των ειδικών οι παρευρισκόμενοι έφτασαν τους 2.000, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι όποιος μιλάει με έργα χρήζει της μέγιστης αποδοχής των δημοτών.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Ηρακλείου υπενθύμισε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του παρόλο που η προηγούμενη διοίκηση κληρονόμησε στο δήμο υπέρογκα χρέη που συμπεριλάμβαναν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, πρόστιμα και κατασχέσεις, κατάφερε και εξασφάλισε κονδύλια για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα για την πόλη. Ενδεικτικά ανέφερε:

Αντιπλημμυρικά έργα σε γειτονιές του Ηρακλείου
Αναπλάσεις παιδικών χαρών, χώρων πρασίνου
Ηλεκτροφωτισμός, έργα οδοποιίας
Δημοτικό ασθενοφόρο –κοινωνικό παντοπωλείο
Απαλλαγή για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από τα δημοτικά τέλη
Έργα συντήρησης, εξωραϊσμού και διαμόρφωσης αύλειων χώρων των σχολείων
Παράλληλα ενημέρωσε τους δημότες για τα έργα που δρομολογούνται μεταξύ των οποίων:
Δημιουργία του σταθμού ΗΣΑΠ στην περιοχή Ψαλίδι
Διαμπερής κυκλοφορία
Ανέγερση 8ου Δημοτικού σχολείου
Ανέγερση Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού σχολείου
Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο Παλαιό Ηράκλειο

«Πιστεύω πως ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε, καθώς ουδέποτε συμβιβάστηκα με τα λίγα και πάντα διεκδικούσα περισσότερα από τους κεντρικούς φορείς, ανέξοδα για το Ηράκλειο, δεδομένου ότι δεν είχαμε καμία οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να γίνει έργο για την πόλη μας, για όλους εμάς! Δεν έπαψα να εργάζομαι σκληρά, με επιμονή και αίσθημα ευθύνης αλλά κυρίως με ήθος και εντιμότητα.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης, θέτοντας ξεκάθαρους στόχους χωρίς να φοβάμαι τις συνέπειες. Έχω καθαρή συνείδηση. Και σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, θέτω τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία της πόλης μας!». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ηρακλείου ολοκλήρωσε την ομιλία του, ευχαριστώντας τους πολίτες για την μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξαν.

Από το www.zonews.gr