ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΤΟ

 Να έρθουμε και στον ΠΑΣΟΚικο χώρο…

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα έχουμε και 4η παράταξη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ με χρίσμα από το κόμμα, και με υποψήφιο τον Νώντα Σπυρόπουλο.

Κανένας από τους υπόλοιπους υποψηφίους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να το συζητάει καν να κάνει πίσω θέλοντας να δείξει καλό πρόσωπο στο κόμμα.
Από την άλλη κανένας δε θέλει χρίσμα στην παρούσα φάση από το ΠΑΣΟΚ λόγω της γενικής πολιτικής κατάστασης στην χώρα.

Όλοι πλην του Νώντα γνωρίζουν ότι το χρίσμα περισσότερο κακό θα τους κάνει παρά καλό, αλλά ο Νώντας, που δεν έχει σχέση με το τι γίνεται πολιτικά στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει μάλλον υπόψη του σε τι πάει να μπλεχτεί.

Είναι σαν να θυμάσαι την Κουντουριώτη πριν από τις ρυθμίσεις του Σταύρου, και να πας από Ηρακλείου να στρίψεις στο περίπτερο και να πέσεις στα κολωνάκια του Γεωργόπουλου.
Της κακομοίρας και με τους υποψηφίους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Είναι τέτοιες οι διαθέσεις τους, που κάποιους από τους τρεις να περάσει στον 2ο γύρο, θα επηρεάσουν όσους μπορούν για να ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή τον αντίπαλο του.

Η εξουσία τυφλώνει, και ακόμα περισσότερο τυφλώνει ο δρόμος προς την εξουσία.
Συνέπεσαν χρονικά 2 υπερφιλόδοξοι υποψήφιοι ο Κουτρούλης και ο Μπάμπαλος, και από την άλλη ο Μαστοράκος έχοντας την αρχοντιά του επί 16 χρόνια δημάρχου, που είναι έτοιμοι για μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Εκεί που υπήρξε μία βεντέτα μεταξύ Μαστοράκου και Μπάμπαλου, ξεπετάχτηκε ο Κυριάκος την πιο ακατάλληλη στιγμή για το κόμμα του αλλά και για το Ηράκλειο, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο το κουβάρι, που όπως φαίνεται θέλει κόψιμο γιατί το λύσιμο χλωμό το βλέπω.

Ο καθένας από τους τρεις υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ χρεώνουν αυτή την αγωνία τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στην αγάπη τους για το Ηράκλειο.

Εμείς που είμαστε λίγο πιο δυσκολόπιστοι θεωρούμε ότι όλη αυτή η κόντρα και αδιαλλαξία, έχει να κάνει περισσότερο με φιλόδοξα κίνητρα που στοχεύουν σε άσκηση πίεσης στο κόμμα, με σκοπό τον διορισμό σε κάποιον δημόσιο οργανισμό ή φορέα.

πως θα γίνει αυτό…

Θα είναι μια συναλλαγή από το κόμμα όπου προκειμένου αποσυρθεί κάποιος εκ των τριών από υποψήφιος, και για αυτή του την κίνηση θα διορισθεί σε κάποια υψηλόβαθμη θέση του δημοσίου. Έτσι και αλλιώς το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει ότι είναι υπέρμαχος της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης.

Η αγωνία κυρίως του Κουτρούλη και του Μπάμπαλου για την θέση του δημάρχου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να μην μιλάμε για φιλοδοξίες που ο θεσμός του δημάρχου είναι απλά ένα σκαλοπάτι για το επόμενο επίπεδο.

Το σίγουρο για τις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι λαβωμένος από το αποτέλεσμα που θα έρθει να κουμπώσει σε ενδεχόμενη αντίδραση των ψηφοφόρων του κόμματος για την γενικότερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση που βιώνουμε από την κυβέρνηση.
Εξάλλου οι δημοτικές εκλογές έδιναν πάντα την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να στέλνουν τα μηνύματα τους στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι το μούδιασμα από την καλοκαιρινή ραστώνη καλά κρατεί, οι υποψήφιοι ακόμα δεν έχουν κάνει καμία κίνηση να βγουν στους δρόμους να ενημερώσουν τον κόσμο με φυλλάδια, να δούμε ρε αδελφέ έστω και την παραμικρή δραστηριότητα που να θυμίσει προεκλογική περίοδο. Σα να περιμένουν όλοι τον πρώτο που θα ξεκινήσει να ξεχύνεται με τα επιτελεία του στους δρόμους της πόλης, για να ακολουθήσουν.

Να θυμίσουμε στους υποψήφιους ότι μένουν 2 μήνες μέχρι να βρεθούν αντιμέτωποι με την κάλπη…