ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ?

Επειδή κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν θα επιμείνουμε λίγο παραπάνω.
Τον Μάρτιο του 2007 Ο δήμος Αμαρουσίου Κυκλοφορεί ένα έντυπο με τίτλο «Η βαριά κληρονομιά του δήμου μας» με το οποίο θέλει να ενημερώσει τους δημότες για την οικονομική κατάσταση του δήμου.


Σε αυτό το έντυπο υπήρχε μια λίστα με του 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας όπως δημοσιοποιήθηκε από την οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.


Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ο Στ. Γεωργόπουλος κυκλοφόρησε ένα πανομοιότυπο έντυπο για τα οικονομικά του δήμου Ηρακλείου Αττικής


με την διαφορά ότι τα στοιχεία ήταν πλαστογραφημένα.
Στην λίστα με τους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας η οποία περιλαμβάνει 12 δήμους και όχι 10 όπως το δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ από το οποίο υποτίθεται προέρχονται τα στοιχεία, εμφανίζεται ο δήμος Ηρακλείου χωρίς όμως να υπάρχει στην λίστα του εν λόγω δημοσιεύματος στο οποίο παραπέμπει η αναφορά.



Την διαπίστωση την είχαμε κάνει αρχικά από το έντυπο του δήμου Αμαρουσίου που παρέπεμπε στο ίδιο δημοσίευμα αλλά τα στοιχεία δεν ήταν τα ίδια, πήγαμε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που στεγάζεται η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ζητήσαμε (μπορείτε να το κάνετε και εσείς) αντίγραφο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.



Από τότε αναφερόμαστε στην πλαστογραφία την οποία θεωρούμε ότι ο Στ. Γεωργόπουλος έκανε σκόπιμα για να έχει άλλοθι σήμερα για την άθλια και καταστροφική διαχείριση που έχει κάνει, ώστε να χρεώσει το υπέρογκο φέσι στην προηγούμενη διοίκηση και μάλιστα όταν δεν έχει κάνει ούτε ΕΝΑ έργο για την πόλη μας.

Το ερώτημα, που δεν θα έπρεπε να το κάναμε εμείς αλλά οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, που μέχρι σήμερα αποδέχονταν τα πλαστογραφημένα στοιχεία, είναι τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα που εμφανίζονται σαν χρέη?

Σύμφωνα με την λίστα των πιο χρεωμένων δήμων της χώρας που επικαλέστηκε ο Στ. Γεωργόπουλος για να παρουσιάσει το χρέος του Ηρακλείου στα 20 εκατ. Ευρώ (αν είχε άλλα πιο έγκυρα στοιχεία φυσικά και θα τα εμφάνιζε), ο δήμος Βύρωνα είναι στην 10η θέση με 5.7 εκατ. Ευρώ χρέος πράγμα που σημαίνει ότι το Ηράκλειο είχε κάτω από 5.7 εκατ. χρέος μπορεί να είχε 5.69 εκατ., πάντως κάτω από 5.7 εκατ.

Σήμερα ο Στ. Γεωργόπουλος αναφέρει ότι το χρέος του δήμου είναι 28 εκατ. ευρώ!
Ενώ ο δήμος Αμαρουσίου έχει μειώσει το χρέος από 280 εκατ. ευρώ σε 70 εκατ. ευρώ.
Ο Στ. Γεωργόπουλος σε όλη την θητεία του είχε κάνει καραμέλα τα 20.000.000 ευρώ χρέος ένα πλασματικό ποσό που δυστυχώς μέσα σε μόλις 4 χρόνια χωρίς κανένα έργο έγινε πραγματικότητα και με το παραπάνω, ενώ το δημοτικό συμβούλιο το αποδέχονταν, θεωρούμε εσκεμμένα με μελλοντική πολιτική σκοπιμότητα που μόνο την πόλη δε θα εξυπηρετούσε.

Ποιος θα τα πληρώσει αυτά?
Οι δημότες?
Οι εργαζόμενοι του δήμου?
Ο Χατζηπετρής?
Το ΔΝΤ?