ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Με μεγάλη χαρά, είδαμε τις τελευταίες μέρες να μπαίνουν σκαλωσιές στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, για πρώτη φορά από κατασκευής του, και να ξεκινούν εργασίες επισκευής του πεζοδρόμου που οδηγεί στην είσοδο του Σχολείου.

Εντελώς συνειρμικά, μας ήρθαν στο μυαλό οι πρόσφατες εντάσεις με τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, σχετικά με την επί 4 χρόνια απάθεια του στο να κοιτάξει έστω τα προβλήματα του Σχολείου μας. Έπρεπε λοιπόν να δημιουργηθούν αυτές οι εντάσεις για να ρίξετε μια ματιά και σε εμάς κ. Δήμαρχε, διερωτάται η Σχολική μας Κοινότητα.

Παρ’ όλη όμως την θετικότατη αυτή εξέλιξη, σήμερα Πέμπτη 9-9-2010, μετά από επίσκεψη μας στο Σχολείο για να το δούμε επιτέλους φρεσκοβαμμένο και έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά μας τη Δευτέρα, διαπιστώσαμε πως:

- Έχει βαφτεί μόνο η εσωτερική πρόσοψη του Σχολείου, (η βιτρίνα δηλαδή) αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την κακή κατάσταση των υπολοίπων τριών πλευρών του και

- Η επισκευή του πεζοδρόμου δεν συμπεριέλαβε το κομμάτι έκτασης 10 τ.μ. της εισόδου του Σχολείου, το οποίο είναι επίσης κατεστραμμένο και η υφιστάμενη πλακόστρωσή του έχει επικίνδυνη ολισθηρότητα, λόγω παλαιότητας, με καθημερινά προβλήματα για τα παιδία. Παράλληλα, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει διάσπαρτα πλήθος μπαζών και οικοδομικών υλικών.

Παρότι πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να βαφτεί μόνο η μία πλευρά του Σχολείου, όπως επίσης να αφεθεί στην αθλία κατάσταση που βρίσκεται η επίστρωση της εισόδου, θεωρούμε ότι δεν είναι εύκολο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

Αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο για την έστω και με καθυστέρηση προσοχή του στο Σχολείο μας, τον καλούμε να μην μας δώσει το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και δοκιμάζει την υπομονή μας, φροντίζοντας να ολοκληρωθούν οι παραπάνω αναφερόμενες εργασίες.


Ηλίας Κ. Ηλιόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής