ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθύνουμε ανοιχτή πρόταση για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού σχήματος και ψηφοδελτίου ανατροπής στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής που να δείξει ότι απέναντι στον "Καλλικράτη", στην κρίση και το «Μνημόνιο» μπορεί να υπάρξει αριστερή ριζοσπαστική εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση.

Οι δημοτικές εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη στην οποία θέλουμε να πάρουμε μέρος με στόχο:

- Την καταδίκη του «μνημονίου» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία ξεθεμελιώνοντας τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

- Την καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τα κάτω και από τα αριστερά, από τη σκοπιά της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική και όχι της απλής εναλλαγής διαχειριστών της αντιδραστικής πολιτικής. Την αποδοκιμασία τόσο της ΝΔ που ουσιαστικά συναινεί στην κυβερνητική πολιτική όσο και του ακροδεξιού, ρατσιστικού ΛΑΟΣ που έχει στηρίξει ανοιχτά το «Μνημόνιο».

- Την καταδίκη στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που αποτελεί την εφαρμογή του μνημονίου στο Δήμο.

- Την καταδίκη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που με την πολιτική της κατέστρεψε το Δήμο αλλά και όσους επιδιώκουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με άλλο όνομα.
Θέλουμε και στις δημοτικές εκλογές:

- Να εκφραστεί η πάλη ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» από τη σκοπιά των μαχόμενων ριζοσπαστικών τοπικών κινημάτων.

- Να αποτυπωθεί η δυναμική των αγώνων και η προοπτική της κλιμάκωσής τους μέχρι τη νίκη, η οργή του κόσμου της δουλειάς και η απαίτηση για συνολική ανατροπή των πολιτικών του «Μνημονίου», η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα των ενωτικών μαχητικών αγώνων να κερδίζουν και να ανατρέπουν πολιτικές,

- Να ενισχυθεί η ανάγκη συσπείρωσης όλων όσων αναζητούν δρόμους ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν να ξανακάνουν την Αριστερά συνώνυμη με την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την ανατροπή.

- Να εκφρασθεί ένα συνολικό και μάχιμο πρόγραμμα πάλης σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο, έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού, απαγόρευση των απολύσεων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους, γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου, να παγώσουν οι εξοπλισμοί, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Απευθύνουμε αυτή την πρόταση πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις τοπικές μάχες (των εργαζόμενων στο Δήμο και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, στο πάρκο Φιξ κλπ). Την απευθύνουμε στους αγωνιστές από τα τοπικά κινήματα του Ηρακλείου, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην επιχειρηματική αντιδραστική μετάλλαξη του Ηρακλείου, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δήμο, στην οικολογική καταστροφή, στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων.

Την απευθύνουμε, όμως, και σε όσες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής.
Αυτή η πολιτική κατεύθυνση δεν είναι μια «δική μας ανάγκη». Είναι ανάγκη των καιρών, είναι ανάγκη των εργαζόμενων και της νεολαίας στο Ηράκλειο, είναι ανάγκη του κινήματος.

Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού σχήματος και ψηφοδελτίου ανατροπής στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής σας καλεί το Σάββατο 18/9, 6 μ.μ. στη Βίλλα Στέλλα για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές.

Από το www.zonews.gr