ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για άλλη μια φορά επιχειρείται από την Διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να δοθεί η καθαριότητα της πόλης σε ιδιώτη. Η καθαριότητα είναι δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσία και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την σφοδρή αυτή επιθυμία του κ. Δημάρχου. Βέβαια αντί να ψάχνει δικαιολογίες για τον πλημμελή καθαρισμό της πόλης στον παμπάλαιο και απαρχαιωμένο οργανισμό του Δήμου να ρωτήσει τον εαυτό του γιατί 27 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν γι αυτή την υπηρεσία βρίσκονται σε άλλες θέσεις και γατί μόλις ανέλαβε Δήμαρχος οι πρώτες μετατάξεις που υπέγραψε ήταν των «ημετέρων» για διάφορες διοικητικές θέσεις, αποδυναμώνοντας έτσι την υπηρεσία καθαριότητας.

Επίσης έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν προκήρυξε άμεσα διαγωνισμό για την πρόσληψη ατόμων στις κενές οργανικές θέσεις αλλά προσλαμβάνει μέχρι σήμερα άτομα με ελαστικές μορφές εργασίας και συμβάσεις 2 μηνών.

Του υπενθυμίζουμε ότι ο παμπάλαιος και απαρχαιωμένος οργανισμός προέβλεπε 130 θέσεις στη υπηρεσία καθαριότητας σε σύνολο 263 υπηρετούντων στο Δήμο, από τις οποίες 82 εργάτες κάθ/τας, 15εργάτες πρασίνου και 33 οδηγούς, στις 03/02/2010 υπηρετούσαν 66 εργάτες, κενές θέσεις 16, 3 κηπουροί κενές θέσεις 12 και 21 οδηγοί κενές θέσεις 8, σήμερα ο οργανισμός προβλέπει 159 θέσεις σε σύνολο 292, από τις οποίες 97 εργάτες καθ/τας και 21 εργάτες κήπων και 41 οδηγοί και στις 30/08/2010 υπηρετούσαν 65 εργάτες κενές θέσεις 32, 3 κηπουροί κενές θέσεις 18 και 21 οδηγοί κενές 17 Που είναι το δυσανάλογο των θέσεων όταν οι υπόλοιπες θέσεις 133 τον αριθμό, οι μισές δηλαδή καλύπτουν όλες τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος πριν να κάνει την τοποθέτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε συνεντεύξεις καλό θα ήταν να ρωτάει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι τους ημετέρους του διότι οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα και προς επιβεβαίωση υπάρχουν τα ΦΕΚ δημοσίευσης των οργανισμών.

Ας διαχειριστεί κατάλληλα το προσωπικό στην θέση για την οποία προσλήφθηκε και εφ’ όσον δεν επαρκεί να προκηρύξει διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και όχι ελαστικές μορφές εργασίας για ομηρία

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ του Συλλόγου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΚΙΚΗ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΛΟΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ